bana göre bir insan 30 yaşına kadar belirli bir menzile, belli bir ivme ve kararlılıkla yönelmemişse, ömrünün bakiyesi gölgeler içinde ve sorunlu geçecektir.
devamını gör...
70 yaşından sonra demek istediğim başlıktır.
geçen ilber ortaylı kitabı okurken bu konuları anlatıyordu.
insan 25 yaşına kadar kendi kişisel gelişimini tamamlayıp sonra eser vermeliymiş bir şeyler üretmeliymiş.
sonra verimli çağları yaşamalıymış.
70 yaşından sonra huzurla ölmeyi bekleme safhasına geçiliyor.
başarısızsan o yaştan sonra kabullenmek gerekir.
devamını gör...
başarılı olmak isteyip istememesine bağlıdır. sanki herkes başarılı olmayı istermiş babında düşünmemek gerekli.
devamını gör...
başarı kriterimiz ne ki mesela? tolstoy gibi 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenmek bir başarı değil midir? öğrenmenin yaşı yoksa başarılı olmanın da yaşı yoktur benim için. çünkü adım atmaya hali olmayan birinin tek bir adım atması bile onun için başarıdır.
devamını gör...
başarı anlayışına göre de değişir. insan her yaşta bir şeyi başarabilir. öte yandan başarılı olmayı o kadar da takmaya gerek yok, biz de başarısız olalım canım. başarısızlığı başarmakta bir başarı değil midir netice de?
devamını gör...
başarı maddiyat miktarı ile ölçülendiriliyorsa bir of atasözü "40 ına kadar dolduramadığın çanağını, 40 ından sonra sıç da doldur" der. bu söz, maddiyatın bedensel ve/veya zihinsel emekle elde edildiği zamanlara ait olup artık geçerliliği kalmamıştır. günümüzde hangi yaşta hangi krizin fırsata döneceği belli olmaz. emekli ikramiyenle 200$ dan aldığın ethereum 1200$ a çıkabilir. zamanında çevirdiğin tarlaya imar gelip 12 daire + 2 dükkana müteahite verilebilir.

başarıdan kasıt maddiyat değil ise zaten boş beleş bir başlıktır. ölene kadar üretken bir bedene/zihne sahip olmak çok normaldir. pek çok rönesans sanatçısı en iyi eserlerini ilerleyen yaşlarında oluşturmuştur. eyyorlamam bu kadar.
devamını gör...
50 ye kadar bekle babacım baktın olmuyor ümidi kesersin ondan sonra. olmazsada olmasın yani o saatten sonra dimi.
devamını gör...
hiçbir yaşta kesmemeli. hayat devam ettikçe ümit hep var olmalı.
devamını gör...
ılk once sizin icin basari nedir onu belirlemek gerek.
kimi icin basari cok para kazanmaktir (coktan kasit ne o ayri bir konu)
kimi icin basari iyi bir makam
kimi icin basari guzel bir aile hayati
kimi icin basari herkesten uzakta bir ciftlik hayati...
onemli olan her gun kendi amaclariniz icin ugrasmak, bir adim atabilmektir. ama umidi kesmek nedemek? hayat sizin tecrubeleriniz ugraslarinizdir. bunlari cikarirsaniz ne kalir geriye?
bugun basari dediginiz seyi elde etseniz, yarin ne olacak? ya sonraki gun? ya sonraki yil, on yil? baska hedefleriniz hayalleriniz olmayacak mi?
hayat devam ediyor, siz hergun daha iyi biri olmak icin calismaya devam edin, kisa vadeli ulasilabilir hedefleriniz olsun. basari artik sizin icin her ne ise zaten gelir.
devamını gör...
tam olarak 22.
devamını gör...
başarılı biri olmak lazım evet.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
(bkz: 12.5 falandım)
devamını gör...
25 yaşındayken ve arada hissediyorum bunu ama henüz tam olarak kabul etmedim. kesin emin olunca söylerim.
devamını gör...
hiçbir zaman kendinden ümidini kesmemeli insan neyi hangi yaşta başarabileceğini bilemezsin çünkü. emek vermek ve başarma yolunda olmak , önemli olan aradaki yol git gidebildiğin kadar.
devamını gör...
böyle bir yaş olduğuna inanmayanlardanım. son nefeste bile bir başarı kazanabilirsin mesela çok enterasan bir ölüme sahip olarak. yani başarı kime ve neye göre başarı? bu sebeple ümidi kesmek de yanlış.
devamını gör...
insan her yaşta başarıya ulaşabilir. amacınız başkalarına 1şey kanıtlamak olmadığı sürece her yaşta başırılı olabilirsiniz.

akış asla durmaz. daha 20'sinde 25'sin avel avel ağlayanların yazdıklarını okuyup moral bozmayın.

80 yıl sonra hiçbirimiz olmayacağız.

akıllı yaşayın şu hayatı.
devamını gör...
12 buçuk falan.
devamını gör...
yaşın önemi yok. başarının ne olduğunu anlamanız lazım kendinize göre. herkesin farklı bir amacı farklı bir düşüncesi vardır. onu elde etmek içşn yaşar kısmen.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın başarılı biri olmaktan ümidini keseceği yaş" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim