bir ayrılık sonrası kendini kahredenler için nazım hikmet hayatı ıskalama lüksün yok senin diyerek tavsiye vermiş ama aradan onca yıl geçmiş şimdi bir gencin hayatı ıskalamamak için ne yapması gerek asıl konu budur!
benim görüşüm;
parayı kullanmayı bilmek.
maddiyata onem verirsiniz vermezsiniz sizin bileceğiniz is ama gün gelir "keske o paraları öyle harcamasaydım" dedirtecek zaman ve kişi mutlaka karşınıza çıkar.
devamını gör...
kendini geliştirmek çok okumak çok gezmek gerekirse çok ölmek çok sevişmek gibi şeylerin yapılması gerekir. oğuz atay şöyle diyor --- alıntı ---

yatağımın karşısında bir pencere var. odanın duvarları bomboş. nasıl yaşadım on yıl bu evde? bir gün duvara bir resim asmak gelmedi mi içimden? ben ne yaptım? kimse de uyarmadı beni. işte sonunda anlamsız biri oldum. işte sonum geldi. kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım

--- alıntı --- durum böyle olmadan bir şeyler yapmalıyız hayat hakkında geç kalmamak lazım.
devamını gör...
bence her şeyin başı “ertelememek”ten geçer. herhangi bir madde eklenecekse bu başlığa onu ertelemeden yerine getirirsek hayatı ıskalamamak için ilk adımı atmış oluruz.
devamını gör...
kim ne der diye düşünmeden, kendi arzularını ve hayallerini her şeyin önüne koyarak kafanın dikine dikine yaşamak. çünkü yaşın bilmem kaç olup da onlarca hastalıkla boğuştuktan sonra, ölmeden önce tavanı izlediğin o yatakta kimse gelip "aferin, çok uslu bir hayat yaşadın" demeyecek sana, içinde kalanlarla ölüp gideceksin.
devamını gör...
erken kalkmak ve sadece kendine yatırım yapmak.
devamını gör...
dilediğince, başkalarının özgürlük alanına girmeden kendi özgürlüğünü sağlamak. burada özgürlükle kastetmek istediğim gerçekten sevdiğin, istediğin şeylere hem zamanını hem çabanı sarf etmek. ıstemedigin şeyleri yapmak zorunda kalmadan, istemediğin yerlerde durmak zorunda olmadan yaşayabilmek. ışte o zaman pişmanlığın olmadan, ne yaptım ben ya diyip bomboş bir hayat geçirdim demeden yaşanabilir. tabii bunu şu an kimler yapabiliyor bilemiyorum fakat yapabilenleri tebrik ediyorum.
devamını gör...
aşık olmamak
devamını gör...
canının istediğini yapmak değil, istemediğin şeyleri yapmamakla başlanır.
devamını gör...
duyguları tanımak, kabul etmek, ifade edebilmek, ve tabii ki mümkünse sağlam bir duygu (aşk olabilir) hissedebilmek.
devamını gör...
ertesi sabah işe geç kalmamak için gitmediğiniz o partiye gidin, geç kalırım korkusuyla 2 saat önce evden çıkmayın kahve içip rahatlayın, konuşmak istediğiniz o insanla konuşun, vakit varken sevdiklerinize sarılıp koklayın, filmini daha çok sevdiyseniz o kitabı da okumayıverin, onaylanmama korkusuyla sessiz kalmayın o an söyleyin, bir kere yaşıyoruz mümkün olduğunca kavga etmeyin sevişin.
devamını gör...
kafa sözlükte önce aylak bir çaylak sonra yazarımsı bir yazar sonra kim* bilir belki bir sayın moderatör olmak.
devamını gör...
düşünmeden yaşamak. düşününce bir çok şeyi yapmaktan, geleceğe odaklanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz.
devamını gör...
başında durmayacağın bir iş kuruyorsun. yeteri kadar kazandığında hayallerinin peşinden koşuyorsun.
devamını gör...
daha dün izlediğim "bay evet" filmindeki jim carrey'nin yaptığını kısa bir süreliğine de olsa yapmak. karşına çıkan her şeye en azından iki günlüğüne "evet!" demek.
devamını gör...
yaşamak.
devamını gör...
kendi kendime konutum bazen evimde
hem kızdım hem güldüm halime
sonra dedim ki "söz ver kendine."
denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin
sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin
korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
seyredersin
devamını gör...
hayatı iyi ortala sonra gez göz arpaçık ve bamm
devamını gör...
huni kullan çok işe yarar.
devamını gör...
bu başlık bana 'hayatı ıskalama lüksün yok senin!' şiirini anımsattı.

peki, o ne yaptı deme. herkes kendinden sorumludur aşkta. sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu…
bir insan eksik yaşıyorsa ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? hayatı ıskalama lüksün yok senin. onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.
(bkz: nazım hikmet ran)
devamını gör...
hayatı ıskaladık maalesef. kötü ıskaladık. hayatta döndü bize bir ateş etti, 2,80 knock out olduk... hayat ıskalamıyo. o 12 den vurup seriyo yere.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayatı ıskalamamak için yapılması gerekenler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim