önemsiz bir konu hakkında konuşmak anlamına gelen deyim.
devamını gör...
benim gibi boş beleş bir insan bu cümleyi kullanıyorsa kaçın kurtulun.

yalnız kimyacı bundan bahsediyorsa , mevzu derin yeğen.
devamını gör...
etrafta çok havadan sudan konuşan tip olduğunda özelliğini ve samimiyetini yitiren hatta boş mevzulara evrilen bir konuşma şeklidir.
her şey kararında güzeldir efendim.
devamını gör...
dışa dönük yapıda olan insanların kolaylıkla yapabildiği ama içe dönük insanların genelde yapmadığı veya yapamadığı iletişim şekli. içe dönük insanların bu konuşma şeklini samimiyetsiz ve güvensiz bulduklarını duydum. dışa dönük insanlar içinse bir hobidir. alışveriş yaparken sıra yoksa kasiyerle muhabbet eder, manavla muhabbet eder sebzelerden mevyelerden konuşur, metro güvenliğiyle konuşur, canı sıkılır üst komşunun kapısını çalar ona bir kek ikram eder 5 dk konuşur, benzin istasyonunda pompacıyla ikinci el araba piyasasını konuşur, evde halılara laf atar, kedisine masal kitabı okur, doktora gider türkiyedeki eğitim sistemini tartışır. yeter ki iletişim olsun.
devamını gör...
bence insanlarla iletişim kurmaya eğilimli insanların daha becerikli olduğu bir konu.

ben artık konuşmaya istekli olanlarla olmayanları çok kolay fark ettiğim için kime hava su muhabbeti açacağımı daha kolay fark ediyorum ama bazen de yanılıyorum.

insan bazen sadece konuşmak istiyor. bazen de size nazik davranan birine daha uzun süre konuşarak iyi hissetmesini sağlamak istiyorsunuz.

ben alışveriş merkezine girerken metal dedektörünün başındaki güvenlik görevlisine kolay gelsin falan diyorum ama çoğu hiç tepki vermiyor. bilmiyorum belki yüz göz olmak görevlerine ters bir durum olarak algılanıyor onlar için ya da sen geçen 100.000 kişiden birisin ve 30 saniye sonra burada olmayacaksın neden seninle muhatap olayım diye de düşünüyor olabilirler bilmiyorum.

onların da işi zor çünkü bütün vardiya boyu bir kapıda oturup gelen geçenin çantasının içindeki termal görüntülemeye bakmak bir süre sonra insanın rüyasında yaratık görmesine bile sebep olur bence.
devamını gör...
sözlükte tanım girmek gibidir.
devamını gör...
hiç sevmem ya. benim konuşabildiğim tek insan eşim en çok ona konuşurum boşumu da ona yaparım. niye yapmiyim ki yancım o benim hayat arkadaşı yapmışım tek benzeri öteki teki istedigimiz kadar birbirimiz darlarız.
ama ne arkadaşa ne akrabaya yapmam.
arkadaşlarını dinlerim ben genelde pek konuşmam aile de akılları ben veriyorum mantık çerçevesinde konuşarak ya olayın kapanmasını sağlıyorum ya da insanların bi fikre sahip olup çözüme kavuşmasına yarıyorum veyahut en kötü onlardan daha da duygusal davranarak geri püskürtüyorum ve geneli tartışmalı oluyor.
aile ya sonuçta bu sebepten az görüşülür pek çoğumuz için.
arkadaşlarda bunu çekmek zorunda olmadığıma memnunum.
devamını gör...
öyle öyle, zor zor, tabi tabi, evet evet şeklinde süregiden ikilemelerin eşliğinde gerçekleşen konuşmadır. bazı insanlarla yalnızca havadan sudan konuşmak gerekir. daha doğrusu bu insanlar konuşmayacağın insanlardır ve birbirinize maruz kalırsanız en makul konu hava ve sudur. biraz daha güzel konuşmalar için toprak ve ateş de girer işin içine. *
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
benim yapamadığım durumdur. insanların gerek telefonda gerekse yüzyüze saatlerce yaptığı boş muhabbet
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"havadan sudan konuşmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim