danimarkalı, çocuklar ve yetişkinler için dünyaca ünlü masalların yazarı. fakir bir ailede doğmuş, çok sinirli yapıda bir çocukmuş. 14 yaşında evinden “ünlü olmak için” ayrılıyor ve ünlülüğün ilk adımlarını kraliyet tiyatrosunda yan rollerde oynayarak başlıyor. hem danimarka hem de genel olarak batının kültürünü yansıtan 3381 tane masal yazmıştır. masalları dünyada 125 dile çevrilmiş. daha yaşadığı zamanlarda masallarından tiyatro oyunları oynanmıştır.
hiç evlenmemiş ve çocukları olmamıştır. karaciğer kanserinden 67 yaşında vefat etmiştir.
devamını gör...
clarissa pinkola estes, andersen in bazı jungcu analistler tarafından nevrotik olarak görüldüğü, bu yüzden çalışmalarının incelemeye değmediği kanısında olduğunu söyler ama kendisi andersen in ayrıntılı hale getirmeyi seçtiği öykü temalarını, ayrıntılandırma yöntemini önemli bulur,çünkü bunların küçük çocukların ıstırabını ve ruhsal benliğin ıstırabını betimlediğini düşünür.
devamını gör...
(bkz: çocuk edebiyatı)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hans christian andersen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim