pandemi döneminde de her ay işlemeye devam eden,ne olduğunu kimsenin tam olarak anlayamadığı,buradan gelen gelirin ise nereye gittiğini kimsenin bilmediği 25 yaş ve üzeri işsiz erkek bireylere yüklenen borç.
bari pandemi döneminde almasaydınız,zaten iş bulamıyoruz.
devamını gör...
düdüklemenin farklı bir modeli. sağlık sistemiyle övünen hükûmet, işsiz geleceği konusunda kararsız ve umutsuz olan vatandaşlarının üstüne bir kampçı daha vurarak kimlerin yanında olduğu bir kere daha göstermektedir. şahsıma 1 yıl boyunca sessiz sedasız faizleriyle birlikte borç kitlemiş, eve haciz gelmesin diye babama ödetmek zorunda kalmıştım. ya babam olmasaydı ne olacaktı? pandemi gerekçesiyle bir de faizleri sildirmek gibi sözde bir iyilik yapmışlar. sırf bu ödediğim para bile bu hükûmete karşı hem çevremde hem de bu prangayı geçirdiği kişilerce oy kaybına yol açacaktır.
devamını gör...
şerif ıssı'dan sorulan borç.
devamını gör...
bu senenin başında durumu sormak için gittiğimde borcunuz yoktur denilen ancak iki ay kadar önce gelen tebligat ile bir anda çıkıveren borçtur. sorguladım durumu gidip anlattım geldim borç yok dediniz 2018 den beri nasıl olur da borç birikir diye ama kimse sallamadı , eğer bu durumda olan varsa gitsin güzezce sorsun bu ayın sonuna kadar son başvurusu bar yapılandırmanın bu senenin ağustos ayı öncesinin faizini falan siliyorlar. yaşadığın için verilen sorma ver borcudur bu.
devamını gör...
işsiz ve parasız insanlardan, sigortadan faydalanabilmesi için istenen aylık ücretin yatırılamaması üzerine sağlık hizmetinden faydalanamamakla birlikte borç olarak hesabına yüklenen ücrettir. borçlandırmaya devam etmekle birlikte sağlık hizmetinden de faydalanamamaya devam etmektedir. şimdi diyeceksiniz ki bu adamın hastaneyle ilaçla işi yoktur, yok efendim o borç orada birekecek belki birgün hasta olur. peki 3 ay sonra hasta oldu ne olacak, e 3 aylık borcu var tabiki hastaneden faydalanmayacak. böyle saçma değişik bir algoritması var.

(bkz: fazla düşünme manyarsın)
devamını gör...
dünya üzerindeki en saçma sapan borçtur. mesela kyk borcu gayet mantıklı, ödenmesi gereken bir borçtur bana göre çünkü adı üzerinde "kredi" borcudur ve bu krediyi alan kendi imzasıyla, kendi rızasıyla bu borç yükünün altına girer. lakin bu genel sağlık sigortası denen şey hem "sosyal devlet" ilkesi gereğince, tüm vatandaşlar sigortalı olsun, işsiz güçsüz insanlar da sağlık hizmetlerinden mahrum kalmasın diye ortaya atılmış bir şey hem de yine işsiz güçsüz vatandaşın üzerine anlamsızca borç yükleyen bir sistem. hastaneye giden vatandaşa aldığı hizmet ölçüsünde, iş bulduktan sonra öder mantığıyla yine "sosyal devlet" ilkesine riayet edilerek bir borç yazılsa anlarım, bu sistem isteğe göre, talebe göre yapılsa yine anlarım ama kim ne durumda olursa olsun her ay insanlara borç yazılması açıklanabilir bir durum değil.
devamını gör...
artık mesajla da size bilgi gönderen kurumun devlet adına sizi borçlu gösteren cezasıdır.
bu arada belirteyim; 2020 aralık ayı itibariyle 7.749 sigortalı iş günü olmuş bir insanım.

borç olarak belirtilen rakam 4-4,5 sene evvelsine ait 92 günlük bir istifa süreci sonrasının ve de cüzi bir şey.
bir ara faiz de faiz diyerek dayayıp şişirdiler şimdi yine ilk haline gelmiş,
yani ana para/borç diye gözüken kısım.

(bkz: ödersem öpsünler)
devamını gör...
halkı soymak için planlanmış bir sağlık sigortası sistemi. bu sistemde hiçbir geliri olmayan insanlar aylık haraca bağlanır. sigorta primlerini ödemeyenler sağlık hizmetlerinden faydalanamaz. sağlık hizmetlerinden prim borçları sebebiyle faydalanamayan kişiler ise aylık olarak borçlandırılmaya devam edilir.
devamını gör...
dünyanın en saçma borcudur. parası olmayan adama şunu diyor resmen " lan 100 ₺ vardır atma şimdi. hadi hadi 100 ₺ ye sahip olmayan insan mı olur oğlum ? ver onu bana "

1800 borç var. işe girdim ama yine de ödemek istemiyorum. bunun ödenmemesi durumunda haciz gelme durumu yoktur umarım. bu kadar salakça bir sistem olamaz.
devamını gör...
(bkz: ölüden g.t istemek)

işte böyle bir borçtur.
devamını gör...
1500 tl ile yapılandırmadan faydalandığım , devletin bana göre mantık dışı olan bir vergi türüdür. işsiz kaldığın zaman dahilinde senin adına sigorta ödediklerini belirtirler ama sen hiç bu zaman içinde hastaneye bile gitmemişsindir. üstelik bir de gelir testi yaptırıp , evinizde maaşlı birisi ya da evinize kira verip vermeme durumuna göre bu fiyatta değişiyor. genel olarak sosyal devlet olmaya çalışırken nereden ne kırparım diye de düşünmüşler. esefle kınıyorum. itidalli olmaya çalışıyorum.
devamını gör...
aptalca bir vergilendirme sisteminin sonucudur. muz cumhuriyetinde her işsiz gençten istenen acımasızca bir ücrettir. ortamlarda sosyal devletim dersin, kim bilecek?
devamını gör...
hastaların hastanelerde rehin kaldığı karanlık günleri hatırlayınca, eğer işsizseniz, gelir testinizi yaptırıp ödemeniz gereken tutarı ödeyin. sağlık bu, hiçbir şeye benzemez.
devamını gör...
yıllar önce şahsıma çıkartılan haksız borç, önce birikti 7500tl oldu sonra faiz silinerek 4000tl'ye indi, bir defa gözlük için 1 aylık olan 50tl ödeyerek sigortamı aktifleştirdim, hazır aktifken bir sıkıntım olmamasına rağmen her türlü kan ve idrar tahlili, böbrek tomografisi, diş muayenesi yaptırdım, böyle başa böyle tarak ayrıca suriyeliler halen bedavaya muayene oluyor normalde muhalefet bunu kullanması lazım ama kukla oldukları için umurlarında değil, zaruri durumlar hariç 1 kuruş bile ödemeyin.

gelir testi ise babanızdan üstünüze kalan ev arsa vs varsa ayda 75tl olarak sonuçlanıyor yani size borç olarak yazdıkları aylık rakam ile aynı.
devamını gör...
tanım: 2006 yılı kanunudur. can yakıcı ‘zorunlu’ ibaresi ise 2010 yılı kanuna bağlanmış.. ister sgk nın alt yapı yetersizliği diyin ,ister referandum seçimlerine zeval gelmesinin önüne geçmek diyin , ertelenerek 2012 yılında yürürlüğe girmiştir.

- türkiye de ikamet adresi olan herkesi kapsar.

herhangi bir sosyal güvenceniz yoksa( ssk,emekli sandığı,bağkur) sgk sizin için resen prim ödetir.bu entry i girdiğim vakit prim tutarı yaklaşık 88 tldir. her ay size 88 tl borç yansır..bir önceki ayların faizide işler elbette...
peki resen yapılan şeyi durdurmanın yolu nedir? ilçe sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek 'benim bunu ödeyecek gücüm yok, sosyal yardımlaşma olarak bana yardım edip siz öder misiniz diye sormak. bunun adına gelir tespiti başvurusu diyoruz. peki ya sonra?

olasılıklar-1 ;
- anne baba ve 18 yaşından büyük çocuk için ailedeki gelir toplanır(maaşlar,gayrimenkul rayiç bedelleri,araç kasko bedelleri) ve üçe bölünür çıkan sonuç asgari brüt ücretin üstündeyse anne-baba 88 tl ,ayrıca 18 yaşını aşmış çocuk 88 tl olmak üzere g1 üzerinden prim öderler.kısacası 88 tl ye sağlık güvencesi satın alırlar...dipnot: ikinci bir +18 varsa oda öder..üçüncü bir +18 varsa oda öder...........bu böyle gider

-anne baba ve 18 yaşından büyük çocuk için ailedeki gelir toplanır(maaşlar,gayrimenkul rayiç bedelleri,araç kasko bedelleri) ve üçe bölünür çıkan sonuç asgari brüt ücretin altındaysa tebrikler fakirsiniz demektir. sosyal yardımlaşma vakıfları sizin için bu 88 tl yi sgk ya ödeyecektir.
olasılıklar-2
-anne baba ve 18 yaş altı x kadar çocuğunuz olsun. hane gelirleri toplanır anne baba çocuk sayısına bölünür çıkan sonuç asgari brüt ücretin 1/3 ün üstündeyse bu hane reisi bir kere 88 tl ödeyerek ,tüm ailesi için sağlık sigortası satın alır.

-anne baba ve 18 yaş altı x kadar çocuğunuz olsun. hane gelirleri toplanır anne baba çocuk sayısına bölünür çıkan sonuç asgari brüt ücretin 1/3 ün altındaysa tebrikler fakirsiniz demektir. ve sosyal yardımlaşma vakıfları sizin için bu prim borcunu sgk ya öder.

daha çok olasılık varda efenim genel olarak böyle .başka bir olasılıkla gelirseniz ekleme yaparız..
devamını gör...
devletin , çalışmadığın için aslında seni cezalandırması. ama devlet şunu unutuyor : biz okurken işimizin gelecekte olup olamayacağını bilemiyoruz. ki müneccim olsaydık zaten okumaya gerek yoktu.

eğer sen sosyal bir devlet olsaydın , mezun olduktan sonra atama sorunu olan bölüm mezunlarına 2 yıl kadar bir süre tanıyıp borçlandırmazdın. ama işin içinde para girince işler değişiyor. olan gariban ailenin gencine oluyor. nitekim zaten sınav için para topladığın , kyk borcu ile bunalttığın yetmezmiş gibi sürekli faiz gelen bir saçmalıkla uğraştırıyorsun.

ben bu parayı o veya bu şekilde öderim ama şunu unutma ki ;devleti devlet yapan içinde ki millettir. ayıp oluyor yapmayın!
devamını gör...
yeni yargı paketindeki afla birlikte silinecektir, en olmadı faizini silerler.
devamını gör...
pandemi basinda yaklasik 1000 kusur lirasini sildirdigim borc. yok yani bu borcun ne oldugunu da kimse bilmiyor. oyle bir borc ki ayni zamanda sildirebiliyorsunuz da. enteresan.
devamını gör...
işsizlik vergisi gibi bir hede.
devamını gör...
şu entaride olanı yazmıştım;
#398189
bugün itibariyle evime gelen 10.01.2022 tarihli matbu evrak bildirimi ile 338,09 tl borcum olduğu söylenen devlet eliyle kurulmuş aşna fişna, falan filan inter milan!
yine yazıyorum ö-de-mem!

not: sgk primine ait 8.109 günüm ve 26 yılım var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gss prim borcu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim