#netflix dizisi #final yapan diziler
komedi / suç
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

3 kadının oyuncak tabancayla başlayan market soygunu macerası beklenmedik yönlere doğru evrilir ve kendilerini kara para aklarken bulurlar. komedi-suç alanında kendisini izlettiren bir dizidir.
devamını gör...
göz bebeğim manny montana’nın kötü karakter sevdirdiği, 3 tane kendi halinde kadının çok basit bir market soygunu planlayıp para cukkalayacaklarını düşündüğü fakat işlerin düşündükleri gibi gitmediği, eğlenceli, kısa bölümleri olan, netflix’te bulabileceğiniz bir dizi.
devamını gör...
gırla mantık hatasına sahip dizi. olsun ben onu böyle kabullendim. zaten dizi/film izlerken mantığı şöyle bi çekmeceye koyup kapatmanızı önerende benim.
genre: komedi/suç olmasının yanı sıra başrolün kardeşinin çocuğunun cinsiyet kararlaştırma aşaması ile farkındalığa parmak basan dizi. bunların yanı sıra ebeveyn-çocuk ilişkilerinde hataların olduğu, bunlarla nasıl başa çıkıldığını, bazense debelenip çıkılamadığını ve böylece şahsımı duygulandıran bir dizidir. komedi dizisi baştan sonra kahkahalar attırmalı algısını böylece yıkmış ve takdirimi kazanmış oluyor. üçüncü sezon biraz sıksa da devamını mutlaka izleyeceğim.

ve dördüncü sezonunu bitirip, geldiğim dizidir. yeni yan karakterler bu sezon akıyor maşallah dedirtecek derecede sinir bozucu ve bundan zevk aldım resmen. müziklere hele de o kumar oynanılan bölümde bayıldım. çokta spoi değil ama n'olur n'olmaz;


bizim kızların başı hala belada. hala kara para üretip, aklıyorlar ve daha nice illegal işler... bu sefer ana başrolümüz ikili de değil bazen üçlü, bazense dörtlü oynuyor ve her seferinde sıyrılıyor. offfffffff böyle insanları gerçek hayatta hiç sevmem ama izlerken aşırı keyifli. ki sıyrılamadığı an'lar da geliyor. bi' oh bee dediğim oldu beth acı çekerken. eşinin kendi içinde yaşadığı çıkmazlar da güzeldi bu sezon. yazmayacağımmm. izlemen için sebebin kalsın, öyle değil mi?

annie'nin kaçırıldığı günün sonunda ki twist eh meh ama idare ederdi.

birbirlerine "hill" diyen çiftimiz hala etik değerlerini sorguluyorlar. tabii ki de sezon sonunda. sezon boyunca yapılanlar yanımıza kâr kalıyor. yine de favori çiftim.


entry'yi de "brother-cousin"le kapatayım;

"hit, where it hurts."
devamını gör...
2018 yılında ilk gösterimi yapılan fakat netflix platformunda 2021 yılında bölümleri yüklenen başrollerinde christina hendricks, mae whitman, retta ve manny montana 'ın oynadığı suç/komedi dizisidir.

özünde hepsi "iyi kızlar" diyeceğimiz dizideki karakterlerden bahsetmek istiyorum. çünkü sıcağı sıcağına dizi yorumu yapmak en sevdiğim *

christina hendricks beth karakterini canlandırmaktadır. evli ve 4 çocuğu vardır. ev hanımlığı ile arada komşularına lezzetli yemek yapan beth seksi bir annedir. kavuşmuyor düğmeler misali beth'in maşallahı var*ama gelin görün ki bu seksi kadın, kocası tarafından aldatılıyor. ali koç ile cem uzan karışımı kılıklı kocasının onu aldatması ve oto galeriyi batırması onu bambaşka olaylara sürüklüyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görselin kaynağı

mae whitman ise annie rolündedir. beth ile kız kardeş gibi büyümüş, eşinden boşanmış bekar ve 1 çocuklu annedir. her ne kadar ben adında bir kızı olsa da kızı erkek gibi giyinir. kızının velayetini almak için avukat tutması gerekiyordur fakat süpermarkette çalıştığı için kazandığı para ona yetmez. o da çareyi başka yollarda aramakta bulur. biraz baş belası bir tip. eski kocası ile boşansalar da aralarındaki duygusal bağ devam eder.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görselin kaynağı

retta ise ruby karakterinde karşımıza çıkıyor. güzel giden bir evliliği vardır. 2 çocuk annesi ruby'i ise bir restoranda garsonluk yapmaktadır. kızı böbrek hastası olan ruby'in ameliyat ve hastane masraflarını karşılaması için paraya ihtiyaç duyar. beth ve annie'i yıllarca tanıyan ruby onlara ayak uydurur. kızı için her şeyi yapmaya hazır bir annedir. kocası ise polis memurudur. kocası stan resmen ideal koca adayı.

2-3 gündür bataklık gibi içine düştüğüm ve beth ile rio'nun muazzam uyumu yüzünden kendimi izlemekten alıkoyamadığım dizinin konusu ise, paraya fazlasıyla ihtiyaç duyan bu 3 kadın plan yaparlar. amaçları annie'in çalıştığı süpermarketi soymaktır. fazla acemice olan planlarını devreye sokmak için marketin önüne gelirler ve maskeler takılır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görselin kaynağı


marketi soyma girişimi başarılı geçer. fakat annie'in kalçasındaki dövmeyi marketin müdürü leslie "boomer" tanır. annie'i "kendilerini tanıdığını ve marketi soyduklarını bildiğini" söyleyerek tehdit eder, tehditin boyutunu kaçırır annie'i tecavüz etmeye bile çalışır. polise gitmesin diye boomer'ı ağaç eve hapsederler. bu 3 kadın hırsızlıktan sonra bir de adam kaçırırlar. tabi hırsızlık yaptıklarını öğrenen sadece boomer değildir. bu noktada manny montana kendi deyimiyle "rio" bebeğim devreye girer. kendisi bir çete üyesidir. hırsızlık yapan bu 3 kadından çaldıkları parayı geri alır. çete üyeliğine bulaşan beth, annie ve ruby için bu sefer de para aklama işine dahil olurlar. başları sürekli belaya bulaşan bu kadın ilginçtir ki her olaydan kurtulurlar. lider beth'in iyi ve merhametli yanı yüzünden. aslında cidden melek gibi kadınlar ama hayat işte *

yukarıdaki yazarımızın dediği gibi dizide inanılmaz mantık hataları var. süpermarketin 2. kez soyulduğu halde güvenlik önlemlerinin bir türlü alınmaması, beth ve ruby'in eşinin sorgusuz sualsiz onlara yardım etmesi, sahte paraların birebir gerçekle aynı olması fakat aklama işine herkesi bulaştırmaları, fbı gibi önemli bir güvenlik mensubunun elinin armut toplaması, rio ve 3 kadının peşine doğru düzgün bir casus takmamaları vs. vs.


manny montana oynar da ondan bahsetmemek olur mu hiç? kendisi dediğim gibi bir çete üyesi. uyuşturucu, dolandırıcılık, sahte para gibi birçok numara var. beth'in zekası onu etkiler. zaten diziyi izleyenlerin çoğu manny montana için izliyor. tıpkı benim gibi. her ne kadar kendini "rio" olarak tanıtsa da başka isimler de kullanıyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görselin kaynağı

dizi 4 sezondan ve 50 bölümden oluşan bir dizidir. 7.8 imdb puanı bulunmaktadır. dizide çalan şarkılar da oldukça güzel.

dizinin mantık hatalarını vs. gözden çıkardığım da beni asıl rahatsız eden manny montana sahnelerinin azlığı. 40-45 dakikalık bölümlerden oluşan dizide hepi topu 1,5 dakika bile ya gözüküyor ya da gözükmüyor. kaldı ki senaristler asıl başrol oyuncusu olması gereken rio'yu hep geri plana atmışlar. bu cidden üzücü ama izlemeye devam *

fakat 4. sezonluk bölümleri netflix üzerinden yayınlanan dizinin ne yazık ki 5. sezonu olmayacakmış. yapımcılar her ne kadar kanal nbc'den 1 sezon daha istese de bütçe kısıtlaması ve yetersizliği nedeniyle netflix de yayınlanması bile diziyi kurtaramamış. yak gemileri rio!!!!

dizinin afişi
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
dizinin tanıtım videosu
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"good girls" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim