daha çok ete dayalı bir yemek kültürüne sahiptir. yörede daha çok koyun eti tüketilmektedir. mutfak zenginliğinin ana sebebi olarak bağlı bulunduğu iklim, coğrafya, üretim şekli gibi etkenler gösterilebilir.

heybetli ve müstesna bir mutfaktır. patlıcan kebabı, incik kebabı, alinazik kebabı, simit kebabı, kıymalı keme kebabı, kazan kebabı, yenidünya kebabı, tas kebabı, soğan kebabı, ayva kebabı, cağırtlak kebabı, beyran, ezogelin çorbası, ekşili köfte, mercimekli köfte, içli köfte, çiğ köfte, kakırdaklı börek, nohut dürüm, lahmacun, yuvarlama, kurutulmuş biber ve patlıcan dolması, baklava, fıstık ezmesi, katmer, içinde antep fıstığı olan tatlılar vs.

yemeklerin en büyük özelliği etli, yağı bol bol ve acılı oluşudur. yan etki olarak da bölge insanında görülen kalp damar hastalıkları, şeker, tansiyon da bu gülün dikenidir.

bunun yanında zengin mutfak kültürünü besleyen bıçakçılık, bakırcılık, kalaycılık, haratlık, tenekecilik, aktarlık gibi mesleklerin devam etmesiyle kültürel gelişmişlik düzeyini korumaktadır. şehrin mutfağında dede korkut hikayelerinde bahsi geçen kara kavurma, yahni, borani, katmer bugün de varlığını sürdürüyor.
devamını gör...
güzide memleketimin mutfağıdır. lezzeti, ihtişamı bir yana her kebap, lahmacun vb. şeyler yenen ortamlarda "sen bunu bizim memlekette bir yiyeceksin üff" diyebilme hakkı paha biçilmezdir.
devamını gör...
yemekleri ağır ve yağlı olsada, çok büyük emek harcanan yemeklerdir, meşakkatli ve bir o kadar da lezzetlidir.
devamını gör...
türkiyenin en lezzetli iştah kabartıcı yemeklerin ve tatlıların olduğu mutfaktır. katmer,baklava,antep fıstığı başlı başlı bir kültürdür.
devamını gör...
memleketim... dünyanın en güzel mutfaklarındandır.
devamını gör...
şiveydiz, kuru dolma, patlıcan ekşilisi, yuvalama, lahmacun, doğrama ve daha neler neler. memleketim 900 küsür yemekle ülkemizi en tepede temsil ediyor.
devamını gör...
o kadar yağı ,şekeri bana dök beni de yerler mutfağı. ama güzel severiz.
devamını gör...
aşığım yemeklerine.
devamını gör...
çok sevdiğim komşum sayesinde bağımlılık yapan mutfak.
devamını gör...
türkiye'nin en zengin mutfağıdır.
ben de az önce kıyma çıkardım. yarın kuru dolma yapacağım. *
devamını gör...
dünya da şehir ismi ile anılan tek mutfaktır. italyan mutfağı çin mutfağı vs vardır ülke isimleri ile türk mutfağından çokça farklıdır gaziantep mutfağı o yüzden şehir adıyla anılmayı da hak etmiştir dünya da.
devamını gör...
o şehrin tek güzel yanıdır mutfağı. çocukluğum orda geçti antepliyim çünküm. insanlar günde 8 öğün falan yerdi şaka yapmıyorum. yemeğin bu kadar önemli olduğu bir yerde 7-8 yaşlarımdan itibaren ben de yemek yapmakla haşır neşir oldum. bu şehrin bana en büyük mirası müthiş bir yemek yapma yetisi oldu. şanslı biriyseniz bir gün yaprak sarmamı ve içli köftemi yersiniz bebeklerim. şööle yılda bir iki kere yemek yemeğe gitmek isterseniz hatırladığım güzel mekan tavsiyesi de veririm bir ara.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gaziantep mutfağı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim