alayına eleştiri, alayına isyan anlayışına sahip olan, azıcık sorgulayın, diyalektik denen bir şey var değil mi hevesi ile 1923'te almanya'da kurulan neo-marxist ekol. önemli temsilcileri max horkheimer, thedor w. adorno, erich fromm ve herbert marcuse'dir. aklın üstünlüğünü savunan aydınlanma karşıtıdırlar. (zaten herkes bir şeye karşı şu dünyada, sanki böyle olmasa bilim olmayacak gibi). çünkü aydınlanma onlara göre kutsallaştırmaya karşı iken kendi üstünlüğünü yaratıp kutsallaşmaya doğru gitmiş ve totaliter bir rejim halini almıştır.
devamını gör...
bir çok yazardan oluşan bir ekip, kritik kuram olarak adlandırılan bir sentez ile karl marx ve sigmund freud'un fikirlerini birleştirmeye çalıştırmışlardır.
devamını gör...
adını almanyanın frankfurt şehrinden alan frankfurt okulu; max horkheimer, erich fromm, herbert marcuse gibi birkaç yazardan oluşur. frankfurt okulu, neo-marksist bir ekol olup akılcılığı savunan aydınlanma çağına karşı bir fikirdir çünkü onlara göre başlangıçta iyi giden aydınlanma çağı, sonradan kutsal karşıtı özünden uzaklaşıp kendilerini kutsallaştıran diktatör bir hal almıştır. frankfurt okulu, "kritik kuram" adını verdikleri bir sentezle karl marxın ve sigmund freudun fikirlerini uzlaştırmaya çalışmışlardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"frankfurt okulu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim