uzun yıllar ankara üniversitesi'nde eğitim vermiş, 2012 yılında emekli olmuş profesör doktor, astronom. kendisini medyada bol bol görebilirsiniz, uzun saç ve sakallarıyla dikkat çekici bir görünümü vardır. pek çok televizyon programına ve etkinliğe katılmıştır. bilgiyi kişinin yaşına, birikimine uygun olarak algılayabileceği düzeyde aktarmasıyla takip etmekten keyif aldığım bir bilim insanıdır.

uzaylı gördüğünü iddia eden insanlarla ilgili,
--- alıntı ---
“herkes çok fazla uzaylı görüyor ancak bilim dünyası hiç uzaylı görmüyor. 100'den fazla robotik teleskopla gökyüzünün fotoğrafını çekiyoruz. uzayda 10'dan fazla teleskop var. bunlar hiçbir şey görmüyor. bilim dünyasında uzaylı yok. uzaylıları ancak, bu işten ekonomik kazanç sağlayan üçkağıtçılar, bu işle kafayı yemiş olanlar ya da aklı başında olup buna inanmış olanlar görüyorlar”
--- alıntı --- açıklaması mevcuttur. açıklamanın tamamı ve kaynak için buradan.

burçlar ve gezegenlerin insanlar üzerindeki etkisiyle ilgili pek eğlenceli yorumları vardır.
--- alıntı ---
"sizin doğumunuzu sağlayan ebenin kütlesini ve ebe ile sizin aranızdaki uzaklığı bildiğimiz için onun etkisine bakıyoruz ve anlıyoruz ki ebenin etkisi satürn'ün etkisinden fazla" 
--- alıntı --- açıklamanın kaynağı ve devamı için buradan.

çok kibar bir insan. kendisiyle bir etkinlik vasıtasıyla tanışma şansım olmuştu. en temel ve basit sayılabilecek soruları dahi özenle yanıtlamıştı, bilgisini paylaşmakta oldukça cömertti.

ethem derman ile astronomi isimli facebook hesabında ve ethemderman.com isimli kişisel web sitesinde astronomi alanında sevecen bir üslupla paylaşımlar yapıyor, ilgilileri için web sitesinde bilimsel çalışmalar da mevcut.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ethem derman" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim