gurura dokunan bir şeydir. genelde karşı taraf sonradan zenginse başınıza gelebilecek hadisedir. baktığında abla yaşındadır ama teyze diyesin gelir bazısına.

içe sündürürler insanı. kendini olmasan da öğrenilmiş çaresizlikle bir yerden sonra ezik görmeye başlamana neden olur. manipülasyonu bakışlarıyla yaparlar ve yapacak bir şeyin kalmaz. en iyisi boşanmaktır yoksa kendinden gider.
devamını gör...
şimdiye kadar hiç hissetmedim bunu ama maruz kalsaydım iki çift laf eder, baktıklarına pişman ederdim.
devamını gör...
ne gerek var böyle üstten görmelere dediğim olay. sen de insansın o da insan.
devamını gör...
ailemdeki baaazı insanların yaptığı şey.

babamın dayısı seneler önce köyden göçmüş. şehre gelmiş. şehir dediğimse anca geçen sene 100binlik olmuş bir ilçe.

şehri beyimiz öyle benimsemiş ki 7 göbek oralı sanarsınız. çocukları da öyle yetişmiş. en küçüğü bugün 36 yaşında. gel zaman git zaman bu 36 lık abimiz evlenme çağlarında iken, pavyondan vs.elini eteğini çeksin diye evlendirilir. babasının köyünden, anasının köyüne komşu bir köyden görece güzel,zeki bir hanımla evlendirilir.

14 yıl evli kaldılar.14 yıl boyunca kadıncağız görümcelerinin baskısına maruz kalmış. sürekli köylülüğü yüzüne vurulmuş,cahil denmiş, yeme içme bilmez denmiş.

belki o köyden ilk çıktığında bir şey bilmiyordu.köyünde pek bir şey görememiş dünya görgüsü alamamıştı. ama ayrıldıkları gün bu kadın araba sürebiliyordu ve kocasının işini sıklıkla tek başına evirip çeviriyordu. yemeyi içmeyi, modayı öyle öğrenmişti ki diliniz dimağınız durur.

ancak olmadı mı olmuyor, 14yılın sonunds hala daha bu laflara maruz kalınca yengeciğim ayrıldı.

bugün babamın dayısı ve eşi hariç herkes mutlu. hepsi kültürsüz, görgüsüz, kardeşlerine yakışmadığını düşündükleri kişiyi aralarından def etmenin mutluluğu içinde.

sonuç ve de tanım:kültürel çatışmanın yahut sonradan görmenin eseri olabileceği gibi kibir ve riya temelli insana yakışmayan bir davranış.
not:bahsettiğim yengem bugün hala ailemizin bir üyesi gibi. misafirlikler, saatlerce telefon dedikodusu sürüyor. hatta bahsi geçen dayının çocukları dışlanmış durumdalar.
devamını gör...
kimsenin kimseyi hakir görmeye hakkı yoktur ve kimse kimseden üstün değildir hele ki birinin eşinin ailesi bunu yapıyorsa durum çok vahimdir. ne kendi evladına saygıları vardır ne de evlendiği kişiye. sonuç olarak bu insanlar elbette birbirlerini severek evlenmişlerdir bu durumda yapılabilecek en iyi şey evladına ve eşine saygı göstermektir. ne demek küçümser bakışlar ya? sinir oluyorum şöyle şeyler yapanlara.
devamını gör...
eğer kadınsa bu bakışlara maruz kalan, bu eşinin pek adam olmadığının ve gereken değeri vermediğinin göstergesidir. yok eğer erkekse yine benzer sebepler ama biraz yumuşak başlı hakkını savunmayan biri olduğunu da söylemek mümkün.
devamını gör...
saygısız, edepsiz ve ahlaksız kişilerin yapacağı ve hiç çekinmeyeceği bir harekettir. ayıptır yahu. hiç yakışık kalmaz sevmeseniz de açık sözlü olun, kırmadan anlatmaya çalışın ve o ortamda birlikte bulunmayın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eşin ailesi tarafından küçümser bakışlara maruz kalmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim