uyuyan kâhin.

edgar'ın genç yaşta geçirdiği gırtlak kanseri tedavi edilememiş. bunun üzerine, tıpkı bizim "bir de hocaya gösterelim"ciler gibi, hipnoz yöntemini denemeye karar vermiş. hipnoz sırasında, hastalığın tedavisi için birtakım talimatlar vermiş ve bunlar uygulanınca hastalıktan kurtulmuş. bunun üzerine psişik güçleri olduğunu fark etmiş ve bunu, başkalarının yararına kullanmak niyetiyle işe koyulmuş.

tabi bundan sonrası bildiğimiz hikâye... kâhinin "gücünü" duyan herkes, her müşkülü için ona koşmaya başlamış vesaire...

ancak bilim insanlarının görüşü şöyle: cayce, psişik güçlere falan sahip değildi. kendi hayatından önce yazılmış eski kitaplardan edindiği bilgileri, hayal dünyası ile karıştırıyordu ve insanlara verdiği tavsiye ya da yol gösterici nasihatları bu şekilde oluşturuyordu. tedavi olarak uyguladığı yöntemlerin çoğunun oldukça yanlış veya tehlikeli olduğu ortaya çıktı günümüzde. kendi oğlunun ve kuzeninin ölümünü önceden bilemeyişi de, tahmin ve tutturma yeteneği sayesinde ünlü olduğunu gösteriyor.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"edgar cayce" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim