kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

tayland'ın önemli turizm merkezlerinden olan pattaya'da bulunur. oldukça nadide bir örnektir. tapınak, tamamen ahşaptan yapılmıştır ve tek bir çivi dahi çakılmamıştır. oldukça pahalı bir ağaçtan yapılan bu tapınakta çivi dahil hiçbir metal parça kullanılmamış. ağaçların oyulup birbirine geçirilmesi ile inşa edilmiştir.

yapımına 1981 yılında başlanmıştır. halen 250 ahşap ustası iç dekorlarını bitirmek için çalışmakta. 2025 yılında tamamen bitmesi planlanıyor.
okyanusun kıyısında bulunan bu tapınak, sürekli inşaat halindedir. sebebi ise okyanus sularının ahşapları tuzlu sudan yıpratmasıdır.

tapınakta din, felsefe ve sanat güzel bir şekilde harmanlanmış. cennet, dünya, baba, anne, ay, güneş ve yıldızlar ayrıntılı oymalar ve heykeller ile ziyaretçilere sunulmuş. budist, hindu, brahman unsurlar içerir.

tapınak, modern teknolojiyi dünya düzenini bozmak ve kirletmek için kullanan egoist insana bir tepki olarak inşa edilmiş.

tapınağın felsefesine göre, insanlar artık içsel huzur ve mutluluktan uzaklaşmış durumda ve doğayı kontrol etme çabaları ile bencil yaratıklar haline gelmiştir. ekonomik ve siyasi savaşlar ile tüm çabalarını bu dünya için harcayıp ölümden sonraki hayatı unutmuş durumda. işte tapınak, "insan medeniyetinin dini ve felsefi doğrudan beslendiğine inananların' tapınağı olarak tanımlıyor kendisini.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doğruluk tapınağı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim