hayatımda yaptığım en saçma eylemlerden biri.

normalde derslere otobüsle giderken, sınav günü geç kaldığım için panik yaptım ve aile arabasıyla gittim. üstüne mal gibi kurs araçlarının bulunduğu sokağa park ettim ve sınav olacağım aracın yanına gelip "selamün aleyküm, sınava gireceğim ben." dedim. komisyonun bakışları, direksiyon hocasının "hay a... k... salağı" şeklindeki nidaları hala aklımdan çıkmıyor.

neyse ki mükemmele yakın bir sınav verdim ve ehliyetimi aldım. bugün ise otobanda dahi 120'nin üstün çıkmayan, trafiği felç etmeyen bir sürücüyüm. belki de o günkü komisyonun bakışlarından böyleyimdir.

magandalık, ehliyetimi aldığımda bitmişti.

edit: bu tanımı siz de yapın, çok matrak oluyor gibi bir şey kast ederek yazmadım. sadece yaptığım eylemin saçmalığını fark edin ve siz bu hataya düşmeyin. ehliyetsiz araç kullanmak, cezadan tutun ölüme kadar pek çok sonuca gidebilir. kaza yaptığınızda, hiç kabahatiniz olmasa bile ehliyetsiz olduğunuz için tamir masraflarını sizin ödemeniz gerekecektir (kazaya karışan her iki arabanın da...). ehliyetsiz araç kullanmak suçtur ve az önce de belirttiğim üzere ciddi sonuçlar doğurabilir.
devamını gör...
sürekli yaptığım eylemdir.
fakat benim ehliyetim olduğu için çok normaldir, a sınıfı almak için direksiyon sınavına hazırlanıyorum.
devamını gör...
araba kullanılırsa kurallar çiğnenmiş olur, şoför koltuğunda başka birisi varsa sorun teşkil etmez.
devamını gör...
motor ehliyeti sınavına motorumla gidip sınavdan kalmıştım. karizma bence budur.
devamını gör...
çok havalı oluyor fakat eğitime gelmedikleri için nerede ne yapacaklarını bilmediklerinden genelde kalıyorlar. çünkü bu sınav kullanmayı bilenin değil, ezbere kural uygulayanın sınavı. siz kaldırıma yanaşamadı diye ölen bir insan gördünüz mü hiç?
devamını gör...
trafik kuralları gereğince suç olan süreçtir.
devamını gör...
genelde kalırlar maalesef çünkü bu sınav iyi araç kullananın başarılı olduğu bir sınav değildir, ezberlenmiş güzergahda belirli kurallara uyulması gereken bir sınavdır ve geçip geçmediğinize karar veren kişi ehliyeti olan ama araç kullanamayan bir biyoloji öğretmeni olabilir. siz kalkış yaparken sol sinyal vermediğiniz için kalırken direksiyonu kesik kesik çevirip arabayı deli gibi bağırtan kişi paralel parkı tek hamlede yaptığı için ehliyet almaya hak kazanabilir.
devamını gör...
bir varoş eylemi.
tüm aile okuyanlardan, bu eylemi yapanlar nadirdir.
ankara için söylüyorum, tofaşk'çıların eylemidir.
ekseriyetle liseden terk olurlar.
sanayide çalışırlar.
maaşlarını biriktirip kendi arabasını alırlar.
kursa kendi paraları ile kayıt olurlar.
okuyup adam olacak nesilden çok daha önce hayata atılırlar.
o araba ile ceza yemişlikleri vardır.
cezayı da kendi paraları ile öderler.
varoş olup mutlu olmanın yollarını bakanlardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"direksiyon sınavına arabayla gitmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim