özellikle avrupa normlarına göre kıyas edildiğinde türkiye'de ki oldukça basit olan. sınav türü.
devamını gör...
yukarıdaki yazarın dediği gibi çok kolaydır. ani fren yap, park yap, sinyal ver, vites küçült, ehliyet kemerini tak, aynaya bak hop gelsin ehliyet. şu sınavı geçip ehliyet alıp ta arabadan anlamayan sayısız insan biliyorum.
devamını gör...
eskiden çok kolay olup şimdi tek seferde ehliyet alabilen öğrenci sayısının oldukça düştüğü sınav.
devamını gör...
söylenenler gibi çok kolay falan değildir. işin teorik kısmıyla birlikte pratik kısmını kafanıza oturtsanız bile heyecan ve panik durumunun çok önemli olduğu bir sınavdır. bugün ilk sınavımda geçtim, ani dalgınlıklarım olsa da hata yapmadan tamamladım. sınavdan kalan arkadaşlar yapmanız gereken tek şey sakin olmak. benim için en iyi işleyen yöntem, adım adım yaptığım şeyleri kafamda tekrar ediyordum sözlü olarak ve hiçbir şeyi yapmayı unutmadım. bu sınav ehliyet sahibi olmak için yapılır ama araba kullanmayı öğrenmek, trafiği okumak hepsi zamanla olacak şeyler. ilk kez veya tekrardan girecek arkadaşlar eğer pratik kısmını kafanızda oturttuysanız sadece sakin kalmanız gerekiyor, canınızı sıkacak veya stres yapacak bir durum yok :)
devamını gör...
30 yaşında ve daha önce hiçbir şekilde direksiyona dahi dokunmamış birisi olarak tek seferde geçtiğim sınav. benim durumumdakilere söyleyeceğim birkaç şey olacak:

* cidden zor bir şey değilmiş. aksine çok zevkli. bu yaşıma kadar neden almadım diye soruyorum kendine.

* sınav heyecanı arabayı çalıştırıp yola çıkana kadarmış. sonra kademeli olarak azalıyor.

* park kısmında hocanızın öğrettiği taktiğe riayet edin. zor değil.

* komisyon üyeleri burada söylenildiği gibi kıl insanlar değildi. belki de benim şansım.

* doğru debriyaj kullanımı, her dönüşte sinyal vermek ve durduktan sonra kalkış öncesi vitesi 1'e almayı unutmamak... bunlar hemen oturmadı bende. ilk dersten itibaren yoğunlaşmak lazım bunlara.

* sınava doğru kendinizi yeterli hissetmiyorsanız ek ders(ler) alın. kalırsanız bir sonraki sınav için daha fazla para ödeyeceğinize öncesinde kursa biraz para verin. ben 2 ders aldım öyle. faydasını da gördüm özellikle kendime güvenme açısından.
devamını gör...
konuşulduğu kadar korkulacak bir şey olmamasına karşın girdiğim en güzel sınavdı.
devamını gör...
ilk sınavda ışıklara gelince kaldığım utancımdan herkese rampada kaldım diye yalan söylediğim sınavdır.
devamını gör...
bu sınavdan en hızlı çuvallama olayını ev arkadaşım gerçekleştirmiştir. daha beterini ne gördüm ne duydum.

3 ev arkadaşı aynı gün 30 dakika mı 1 saat arayla mı ne sınavımız. önce bu dingil bindi. işte kemerdir aynadır koltuktur ayarladı. sol sinyal verdi tam yola çıkacak. aniden arkadaki müfettişler indi arabadan. noluyor falan derken geldi arkadaş yanımıza. noldu diye sorduk. meğerse el frenini indirmeyi unutmuş. herif yola çıkamadan kaldı sınavdan.
devamını gör...
beni fazlasıyla strese sokan ve geren sınav. sanırım l parkın nasıl yapıldığını unuttum.
devamını gör...
askerlikten sonra en fazla tırstığım hede.
devamını gör...
bugün girdiğim ve (sanırım) geçtiğim sınavdır çünkü hoca geçtin demişti. öncelikle bu yaşıma kadar hiç araba sürmedim. adettendir belirtmekte fayda var. bu sınavda hata yapmanızı sağlayan iki faktör var. 1 stres , 2 komisyon. şansıma şeker gibi komisyon geldi. neyse başımdan geçenleri anlatıyorum. sınavdan önceki gün kendime bu sınavı geçeceksin diyerek kendimi şartladım. zaten pandemi döneminde olduğumuz için önceki sınav ertelenmişti ve bu sınavdan kalırsam belki yine ertelenecekti ekstra 300 tl vermekte cabası. gittim tüm parçaları güzelce saydım, geçtim direksiyon başına, aracın içindekileri saymaya başladım. neyse arabayı çalıştırabilirsin dedi. kendimce belirlediğim l taktiğini uyguladım. peki nedir bu l taktiği? önce el freni indirdim, sonra vitesi 1’e aldım ve sola sinyali verip çıkışımı gerçekleştirdim. geçtim benim en kolay yaptığım l parka. l parka girdim , fakat geri geri gelirken dubaya toslayacağımı fark ettim. anlık bir refleksle direksiyonu topladım ve aracın arkasını içeri dubaya değmeden soktum. bu gerçekten şansa oldu diye düşünüyorum çünkü çoğu acemi sürücü bu hamleyi o an yapamaz. neyse l parkı yaptım. gittim 25 metre geri gelme alanına. önümdeki aday aşırı yavaş sürdüğü için aracın istop etmesinden bi ayrı tırstım yalan yok. neyse önümdeki araç yanlış girdi ve kaldı eee haliyle bende bir korku oluştu. neyseki tüm parkurları halledip sınavı geçmiş bulunmaktayım. bu sınav gerçekten stres yönetimi arkadaşlar ve istediğiniz kadar pratik yapın sınav günü çuvallama olasılığınız gerçekten artıyor. zaten ehliyeti aldığınızda asıl sınav trafikte başlıyor sizin için. kazasız günleriniz olsun , istanbul’da araç kullanmak eziyettir.
devamını gör...
araba sürmeyi bilmeden ehliyet kursuna yazılırsanız direksiyon sınavında kalma ihtimaliniz yüksektir. hocalar öğretiyor tamam ama size günün 15 saati araç sürdürmüyorlar. belirli günlerde trafiğe çıkıyorsunuz. hatta araba sürmeyi bilenler bile stres ve panik yapıp çoğu zaman geçemiyor. işte bunun önüne geçebilmek için öncelikle bir adet manuel vitesli araçla boş zamanlarınızda geri park, vites değiştirme, kalkış, şerit değiştirme vs çalışın. babanız abiniz de araba yoksa gidin kiralayın bir kaç gün onda çalışın. ama eğer ben kendine güvenirim tek seferde geçerim ayağına çok özgüvenli gidip arabayı bile kaldıramazsanız karizmayı çizersiniz. uzun lafın kısası her şey sizde bitiyor.
devamını gör...
detaylı anlatım için dm.

aslında kolay bir sınavdır şaka bir tarafa. kendi arabanızmış gibi kullanın sadece. kurallara uyarak.
devamını gör...
tesadüfen geçtiğim tekrar olsa asla basaramayacağım sınavdır. hala geri geri gidemiyorum.park etme hiç yok.
devamını gör...
l park yapamadığım için bir kere kaldığım boş yere 2 katı para verdiğim sınav. l park yapamadık diye kızmıştı bir de komisyon neymiş alışveriş merkezinde l park yapılırmışş zaten 18 yaşında aldım da noldu boş yere cüzdanda duruyor kaç yıldır
devamını gör...
-bu nedir?
-direksiyon
-tebrikler geçtiniz.... düzeyinde sınav.
devamını gör...
şimdilerde iyi yine. en azından direksiyon eğitimini tam veriyorlardır diye düşünüyorum. 2000lerin başlarında sürücü adayı başına 20 saat eğitim veriyoruz denilirken direksiyon başında öğretilen gerçek süre 2 saati bulursa toplamda öpün başınıza koyun şeklindeydi.

2.5 kmlik sınav alanında 60 km hızı geçmezsin zaten diyerek 3. vitesten yukarısını da göstermezlerdi.

ailenize ait aracınız ve direksiyon eğitiminiz yoksa bu şartlarda direksiyon sınavını geçmeniz mucizelere bağlıydı.

milli eğitim yapardı sınavları. sabah çoktan seçmeli yazılı sınav öğleden sonra sabah ki sınavı geçenlere direksiyon sınavı yapılırdı.

sabah yapılan sınavda trafik sağlık ve motor bölümlerinden çok yüksek puanlar alıp geçtim direksiyon sınav alanına. başka araçlardan birinde sürücüyle kapışan komisyon üyeleri o sinirle bindiler bizim arabaya. onlar gelirken hocam demişti. eyvah eyvah bunlar bu sinirle bırakırlar seni diye. neyse sınav başladı. 3.vitesteyim. dediler hızlan bakalım. başladı araba bağırmaya 80-90 (bu arada sınav aracım 1987 model eski kasa 4 yuvarlak farlı şahindi) km hıza ulaşınca vitesi büyüt dediler. ben direkt vitese bakarken arabayı gezdirmeye başladım. yanımdaki hocam yardım etti. 4. vitese geçirmeme.

haliyle direksiyon sınavından kalmış oldum. komisyon üyeleri tartışma sonrası olmasına rağmen çok da sert davranmadılar aslında. asıl sıkıntı 2 saat etmeyen direksiyon eğitimi ile 3. vitese kadar vites değiştirmeyi öğreten sürücü kursuydu elbette...

2000lerin başlarından bu zamana köprülerin altından çok sular akmıştır mutlaka. ancak sürücü kursları eskiden olduğu gibi hala bu tarz çakallıklar yapmıyorlardır umarım.
devamını gör...
ilkinde kaldığım için arabayı gözetmenimin üstüne sürdüğüm sınavdır jfkpwpwlm.
devamını gör...
bu sınavda tek çalışmanız gereken şey l park yapmaktır. gerisi çok basit.
devamını gör...
bugün girdiğim ve tekte geçtiğim sınav. sınav bitiminde komisyonun suratıma bakıp “ kusursuz “ demesi ayrı bir gurur vericiydi. alırım bir hayırlı olsunuzu köftehorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"direksiyon sınavı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim