#ödüllü filmler
drama / suç / gizem
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

agatha christie'nin aynı adlı romanından uyarlanan 1978 ve henüz gösterime girmeyen 2020 tarihli iki film.
1978'de efsanevi oyuncu peter ustinov'un canlandırdığı özel dedektif hercule poirot'yu, 2020 tarihli filmde, bu sefer -yönetmen koltuğuna da oturan- kenneth branagh canlandırıyor.
ilk filmin en iyi 'kostüm dizaynı'nda bir oscar'ı var.
2020 tarihli filmin 'fragman'ını izledim. dekor ve kostüm dizaynı konusunda kafam karıştı, zaman sekmesi yaşattı bana. kötü kadın müzeyyen (romandaki linnet ridgeway doyle) karakteri 'wonder woman' gal gadot'ya verilmiş. (tanıtımdan bağımsız olarak şu gal gadot'ya bir türlü kanım ısınmadı, nedenlerim var.)
pandeminin vurduğu filmlerden biri de bu film. çıksın piyasaya da bir izleyelim bakalım, o zaman da yazarız.
devamını gör...
yönetmenliğini john guillermin in yaptığı başrollerini jane birkin david niven ve peter ustinov un paylaştığı ve angela lansbury , bette davis ve george kennedy gibi daha bir çok o dönemin iyi oyuncularının bulunduğu 1978 yapımı agatha christie nin 1937 yılında yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan polisiye gerilim filmidir.
bu film bence uyarlamaların içinde en iyisidir. peter ustinov poiret rolüne çok yakışır, ve oyunculuklar otantik ve gerçekçidir. romanın atmosferi filme yansır, sanat yönetimi çok başarılıdır, zaten bu alanda filmin birçok adaylığı yanısıra oscar ödülü de mevcuttur.
peter ustinov kilosuna ve yaşına rağmen genç ve zarif bayan karaktere eşlik ettiği bir dans sahnesi ile romana uygun poiret rolünü başarıyla yansıtır.
hercule poiret ve arkadaşı albay race ile gemiyle bir mısır gezisine çıkmıştır. gemide iki genç kadın arasında aynı adama aşık olmalarından doğan bir gerilim yaşanır. poiret bu gerilime bizzat tanık olur. bir süre sonra gemide bir yaralama ve ardından aynı anda bir cinayet işlenir, bu cinayetin peşi sıra başka cinayetler işlenmesiyle poiret devreye girer.
olaylar birbiriyle bağlantısız ve karmaşık görünmesine rağmen poiret çok ince bir nüansı yakalayacak ve herksi ters köşe yaparak sonuca ulaşacaktır.
not: peter ustinov un oyunculuk yorumundaki hercule poiret karakteri daha uzun boylu daha yapılı, daha babacan, daha esprili ve daha hareketli ve sağlıklıdır. yürüyüşler yapar, tepelere tırmanır, dans eder ve tüm görgü kurallarını bilir ve nezaketle sergiler. ve bence en iyi poiret odur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"death on the nile" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim