michelangelo tarafından 1501 - 1504 yılları arasında yapılan mermer heykel. bugün bu heykel, rönesans'ın başyapıtı kabul ediliyor.
heykel, güçlü ve mükemmel bir erkek bedeninin simgesi sayılıyor. yani ideal erkek bedeni. heykelin dünyada yüzlerce de replikası bulunuyor.
devamını gör...
michelangelo'nun 1501-1504 yılları arasında tamamladığı olağanüstü heykel. heykel sadece tek bir mermer bloktan yontulmuş. bu dev mermer blok 40 yıl yontulmayı beklemiş, üzerinde çalışan bir kaç sanatçı pes edip işi bırakmış. sonunda ona hayat veren michelangelo olmuş.
ayrıca ikinci dünya savaşı döneminde olası zararlardan korumak amacıyla sergilendiği galleria dell'accademia'da etrafı tuğlalarla örülerek korunmuş.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bunu yapan insan olamaz diyebileceğiniz muhteşem bir sanat eseridir. görmeye gittiğimde hakkında bilgi veren rehber şöyle bir hikaye anlatmıştı;

heykelin henüz bittiği zamanlarda dönemin önemli adamlarından birisi "çok güzel olmuş ama burnunda sanki biraz yamukluk var." demiş. michelangelo bunun üzerine eline alet alıp merdivene çıkarak avucundaki tozları yavaş yavaş döküp heykelin burnunu törpüleme numarası yapmış. michelangelo'nun "şimdi iyi mi" sorusuna ise "evet. şimdi çok iyi" cevabını vermiş.

aynı ay edirne'deki selimiye cami'ni görmeye gittiğimde ise orada bilgi veren kişi de şöyle benzer bir hikaye anlatmıştı;

cami inşaatı tamamlandığında küçük bir çocuk minarelerden birisinin eğik olduğunu söylemiş. bunun üzerine mimar sinan eğik olduğu söylenen minareye halatlar bağlatarak işçilere çektirmiş. mimar sinan düzeldi mi diye sorunca çocuk da; "tamam. düzeldi." demiş.

ben iki hikayenin de doğru olduğunu pek sanmasam da birisi diğerinden araklanmış olduğu aşikar.

edit: kıymetli yazar aurora'nın bilgilendirmesi sonucunda hikayenin michelangelo kısmının doğru olduğunu öğrendim. heykelin burnunu beğenmeyen piero soderini isimli bir eleştirmenmiş.
devamını gör...
kendisi, profil fotoğrafımdaki yakışıklıdır.
devamını gör...
şaheser demek az kalır. rönesans heykel sanatı'nın başyapıtlarından biri.

yukarıdaki entrylerde uzunca güzel bilgiler paylaşılmış.

heykel, davut'un calut karşısına dikildiği ânı sembolize eder.
devamını gör...
beline peştemal bağlanması gereken sanat eseri. daha çok davutcuk* heykeli gibi.
yeyyy!!!
devamını gör...
hangi davut heykeli? michelangelo 'nun davut heykeli en meşhuru. ve davut' un en fit olduğu heykeli ahahahah
devamını gör...
michelangelo buonarroti nin 1501 yılında yapımına başlanmış ve 1504 tarihinde tamamlanmış ünlü eseridir.
michelangelo'ya davut heykelini nasıl yonttuğu sorulduğunda "basit. ben sadece taştaki davut olmayan her şeyi kaldırdım." dediği rivayet edilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"davut heykeli" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim