belki de kendini çok bilgili sanıp insanları bıktırdığı için dışlanan insandır. bilemeyiz
devamını gör...
bir belki de benden. hangi konularda çok bilgili olduğunu unutup, her konuda çok biliyormuş gibi davrandığı için olabilir.
devamını gör...
çok bilgili olup dışlanan kim varsa bana gönderebilirsiniz, zira hepsiyle arkadaş olur, kimisiyle iş bile kurarız. allah'ını seven üzerime çok bilgili biri atsın.

t: genellikle toplum içinde ukala olarak nitendirilmiş ve çok yanlış anlaşılmış kişinin sıkça yaşadığı ötekileştirilme durumu.
devamını gör...
okulda çok yaşıyorum bu durumu
devamını gör...
çok bilgili olmaktan değil o bilgiyi sürekli anlatmandan olabilir.
en ufak muhabbeti bile teferruatalar içinde boğmandan dolayı; karşındaki insanların seninle konuşurken yorulması yüzünden , muhabbet etmekten kaçınması olabilir.
yoksa herkes ister böyle bir arkadaş.
devamını gör...
bilgili olup dışlanmak gibi bir şey ancak cahil bir ortamdaysan söz konusudur onun dışında bilgilerini insanların gözüne göstere göstere anlatıyorsan dışlanırsın. çünkü her şeyi bildiğini belli etmek zorunda değilsin bazı şeyler insanın kendisinde kalmalı
devamını gör...
allam şükürler olsun, asla dışlanmayacağımı öğrendim.
cehalet sadece mutluluk değilmiş, ayrıca dışlanmamakmış.
devamını gör...
şundan dolayı bıkıyolar sizden, çünkü bize ne ? ukala da olmuyo değiller yani, ayak üstü her sohbette senden bilgi almak istediğimizi kim söyledi ? bilgili olmanızdan değil, sahip olduğunuz bilgiyi sürekli anlatmanızdan sıkılıyo olabilirler. sen gene bilgilen ama tabi ama anlatmak zorunda değilsin bunları
devamını gör...
bilgili olmaktan değildir o ukalalıktandır o(bkz: kırık olsa duramassın)
devamını gör...
bilgelik ile çok bilmişlik arasında çok ince bir çizgi vardır. bu çizginin hangi tarafında duracağımıza da hareketlerimiz karar verir. bilgili insan hiçbir zaman dışlanmaz. aksine saygı görür, sevilir. bir sorun varsa ilk fikir ondan alınır; çok bilmiş insan narsisttir. zikrinin olmadığı yerde fikrine rastlanır. bu kişiler sevilmez.
devamını gör...
bilgili olmak da tartışılır, bilgi dediğimiz bilimsel çalışmaların ispatlanmış sonuçlarıysa bunları konuşmak diğer insanlara sıkıcı gelebiliyor.

mesela ölümden bahseden bir şiiri konuşmak ölümü düşünmek aklına getirmek istemeyen bir insanın sizden uzaklaşmasını getirebiliyor.

diğer yandan sürekli bilgili olduğunu göstermek, tabir-i caizse saygı görmek adına bunu satmaya çalışan insanlar var. bu insanlar farkında olmadan alt metinde diyor ki siz aptalsınız ben zekiyim siz cahilsiniz ben değilim vs.

bu modeller itici olduklarını görmüyor veya görse de başka tutunacak dalı olmayınca okudu kitaplardan başka konuşacak sözü olmayınca bu yoldan mecbur devam ediyor.
devamını gör...
bilgi birikimi dediğiniz şey eğer ezberlediğiniz bilgilerse ve bunu karşı tarafın üzerine kusarak aktarıyorsanız bolca karşılaşacağınız dışlanmadır.
bilgiden ziyade artık onu kullanabilmek, üzerine yorum katabilmek önemli. yoksa tüm bilgiler bir tık uzağımızda.
devamını gör...
çok bilgili olmanız sizin diğer insanlardan üstün olduğunu göstermez.
her insan kendi çapında bilgilidir.
her insan bir şekilde bu dünyada yaşamayı başarıyor, ayakta kalmayı başarıyor.

fakat dışlanmanın sebebi bilgili insanların ve cahil insanların bilgilerinin farklı olmasından ve bilgilerinin çatışmasından kaynaklanır.
kuranda ; allahın en kızdığı cümle şudur.
''biz babalarımızdan böyle gördük''
işte ; bilginin, bilinen şeyin, inanılan şeyin farklılığı kişileri birbirine dışlanma sebebi yapar.

karşınızdaki kişinin inanmadığı, karşınızdaki kişinin ilgisini çekmeyen, karşınızdaki kişinin bilgileriyle ters düşen bilgi ; dışlanma sebebidir.
devamını gör...
şu yazılanlara bak. bildiğini insanların gözüne sokuyorsan dışlanırsınmış. arkadaşlar kusura bakmayın ama öyle bir dünya yok.
bilgisini benimle gözüme sokarak dahi olsa paylaşan kimseyi hayatımdan dışlamadım, kimden ne öğrenirsem o kadarım ben bu hayatta.
beni detaylarda boğuyor düşüncesine kapılanın da bilgisiz olduğunu düşünürüm.
ama siz canınız istediğinde ''bu insanlar bilgisiz, okumuyor, öğrenmiyor.'' diye dışlarsınız, canınız istediğinde ise ''biliyor, okuyor, öğreniyor ve öğretiyor.'' diye. bu dünyada insan olarak yaratılmış hiç kimseyi, hiçbir şeyden dolayı memnun edemezsin.
devamını gör...
happens in turkey frequently.
devamını gör...
çoğunlukla sosyo ekonomik sebeplerden etrafına bilgili kişileri toplayamayanın, başına gelebilendir. bir topluluktaki en akıllı veya en bilgili siz iseniz sorun diğerlerinden ziyade sizin hatalı seçiminizdedir ya da mecburiyetlerinize mahkum oluşunuzla alakalıdır.

ne güzel özetleyen sözler de vardır bu hali.
"etme cahille muhabbet; küstürürsün!
silme cam kırığıyla g*tün; kestirirsin!"
devamını gör...
var böyle bir eylem. hem de ne eylem. karşı tarafın, cahilliğini seninle örtmesi akabinde gerçekleşen eylem gibi eylem. siz konuşmasanız da bazen sahip olduğunuz vasıflar, insanlara batar. net. bu, sizden değil tamamen onların kompleksli oluşundan kaynaklanan bir durumdur. korunmak için; siz siz olun niteliklerinizi dillendirmeyin, okuduğunuz okullar, kitaplar, bir konu hakkında görüşleriniz, bir sorun karşındaki tavrınız, problem çözme yetiniz... mümkünse sorulduğunda bile gizli kalsın. bakın o zaman da dışlanıyor musunuz!..*
devamını gör...
(bkz: dan dolayı)
devamını gör...
çok bilgili olmaktan değil ama çok bilgiliyim, benim dediğim doğru sizinki yanlış gibi yaklaşımlardan dolayı dışlanılıyor olabilirsiniz.
devamını gör...
mayve veren ağacı taşlarlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çok bilgili olmaktan dolayı dışlanmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim