an itibariyle chp grup başkanvekili (bkz: özgür özel) tarafından dile getirilen öneridir. aynı zamanda asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiği de belirtilmiştir.
devamını gör...
muhtemelen akp ve mhp oyları red olacaktır.
devamını gör...
asgari ücretin yükselmesi hiçbir şeyi değiştirmez, hatta iş vereni zor duruma sokar. önemli olan enflasyonun düşmesi.
devamını gör...
hayatımda şu asgari ücret üzerinden yapılan popülizm kadar sinir olduğum başka bir konu yoktur herhalde.

yazar arkadaşlarım, türkiye cumhuriyeti vatandaşları, romalılar! asgari ücret artınca alacağınız ürünlerin fiyatı da artacak, hatta asgari ücretin oranından daha fazla artacak. yani şuan ki asgari ücret ile 1000 kg pirinç alabiliyor iken, asgari ücrete zam geldikten sonra ürün zammıyla beraber 900 kg alabileceksin. çünkü o pirinci üreten firma da çalışanını asgari ücretle çalıştırıyor ve çalışan giderlerini dengelemek için ya çalışanı işten çıkartacak(işsizlik) veya sattığı ürüne zam yapacak(enflasyon). ek olarak şuan 3100 tl alan çalışan asgari ücret 3100 tl olunca sanıyor musunuz ki asgari ücret artış oranında maaşına zam yapılacak ? bu anlamsızca asgari ücret artışları ülkedeki asgari ücretle çalışan insan oranını arttıran yegane sebeptir.

kabul edersiniz ki günümüzde minimum harcama için az sayıda çalışan çalıştırılıyor. yani 5-10 işi tek çalışana yüklüyor firmalar. doğal olarak şimdi gelen zam ile patron mecburen ürüne zam koyacak. işte bunun çözümü asgari ücreti arttırmak değil, insanların alım gücünü arttırmaktır.
devamını gör...
asgari ücret artınca bende mecburen ürün hizmetime asgari ücret + bana bindirecegi vergi+sgk ücreti kadar zam yapacağım yada işten eleman çıkartacağım. ben ilk yöntemi tercih edebilirim zira alternatifi fazla olmayan bir iş yapıyorum.

bununla ugrasacaklarina gida ve genel ihtiyaclarda kdv ve gelir vergisini düşürseler genel ihtiyaçlara gelişen dünyanın şeylerini de entegre etseler cep telefonu bilgisayar gibi. hem enflasyon düşer hem de yapacakları zam bir işe yarar diğer türlü yaramaz.
devamını gör...
bence 750 bin lira olsun her ay iki tane 1+1 daire, 1 tane ikinci el orta segment araba alınabilsin; işçilerimiz hak ettiği refaha erişsin diyerek arttırdığım talep ve öneri.
devamını gör...
3100 tl mi kaldı şu an asgari ücret 5500 tl.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"chp'nin asgari ücret en az 3100 tl olsun önerisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim