roman / yeraltı edebiyatı
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

türkçe'ye tıkanma olarak çevrilmiş chuck palahniuk romanıdır. bence dövüş kulübü'nden sonra övgüyü hak eden en iyi kitaplarından birisidir.

--! spoiler !--

geçimini restoranlarda yemek yerken kendini nefessiz bırakıp birilerinin kurtarmasıyla sağlayan, victor adında tuhaf bir seksomanyağın hikâyesidir. biri cesaret gösterip onu kurtardığında onun için pek bir şey değişmiyor ancak kurtaran için öyle değil.

yeni "kahramanımız"ın kendine güveni geliyor, cesaretli bir insan oluyor. ve herkese bir insanın hayatını kurtardığını anlatıyor. yeni kahramanımız, victor'a sürekli mektup yolluyor. para lazımsa para yolluyor.

victor ise 4. derece seksomani rehabilitasyon grubunda yer alıyor. bu sebeple western temalı bir tema parkta çalışıyor. iki işte çalışmasının asıl sebebiyse huzurevinde barındırdığı "annesi".

aylık 3000 dolar ödediği huzurevini sık sık ziyaret ediyor ve sürekli yaptığı eylemler yüzünden tutuklanıp ondan uzak kalmış, şimdilerde yetmiş yaşlarının sonunda olan aktivist annesiyle çocukluğu hakkında konuşmaya çalışıyor.

gerçeği öğrendiği zaman, siz de en az victor kadar şok oluyorsunuz.

--! spoiler !--
devamını gör...
okuma saati için şu an elimde olan chuck palahniuk kitabıdır. dövüş kulübünden beri belli aralıklarla diğer kitaplarını okuduğum çok da normal olmayan bir yazar. çoğu anlamsızlık içinde bir bütün. sanırım içimdeki karanlık tarafın etkisi. bu kitapta da kendince sürekli bir kahraman yaratmış ve bunu iyi satmıştır. adamımız victor mancini çok yonlu olması sebebiyle dikkat çeker. televizyonda izlenecek bir şey yok chuck!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tıkanma" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim