tarihteki en kötü nükleer felaketlerden birinin ardından 34 yıl geçmesine rağmen, çernobil yakınlarında yetişen mahsullerin hala tehlike saçtığı belirtildi. bilim insanları, santralden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki ıvankiv'de yetişen tahılın yarısında önerilen seviyelerin çok üzerinde stronsiyum 90 seviyeleri buldu. ancak, ukrayna hükümeti, 2013 yılında gıda ürünlerini stronsiyum 90 için test etmeyi bıraktı. radyoaktif bir izotop olan madde, kalsiyum gibi dişlerde, kemiklerde ve kemik iliğinde toplanıyor ve ve çok sayıda kanser türüne neden oluyor.
devamını gör...
bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim ve bu bölgede yüksek radyasyonlu bölge yasak olmasına rağmen yaşayan/yaşamaya devam eden insanlar var; tarım yapıyorlar, yetiştirdikleri ürünleri tüketiyorlar, terkedilmiş evlerde barınıyorlar ve ilerlemiş yaşlarına rağmen sağlıklı görünüyorlar. bazı hayvan türleri de biraz mutasyona uğrayarak da olsa yaşamaya devam etmiş faciadan sonra.
devamını gör...
türkiye de radyasyonlu fındıklarını satamadığı okullarda çocuklara dağıttı. bakanlar çayı zararsız diyerek tvde içti.
kanser vakaları zaten yükselmişti bu salaklar yüzünden daha da yükseldi ve yükselecek.
devamını gör...
biz o zamanlar yıllarca cay icemedik. kötü günlerdi ama bugünkü kadar değil.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çernobil’in etrafındaki halkın yemesine izin verilen mahsullerde tehlikeli kimyasallar bulunması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim