#televizyon dizileri #popüler diziler #final yapan diziler
dram / gerilim / suç
9.2 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

1.
ne hikmettir ki, (bkz: breaking bad'deki sinekli bölüm) bu başlıktan daha önce açılmıştır.

işi için fazla kalifiye olan bir kimya hocası, kanser olduğunu öğrenir ve olaylar gelişir.

drama türündeki bu dizi, imdb'ye göre en sevilen dizidir.
devamını gör...
yıllar yıllar önce, perihan abla dizisi vardı. tek kanallı zamanlarda, çocuk halimizle, sakar şakir 'i, meraklı melahat 'ı severek izlerdik ve derdik ki, ya ne kadar güzel bir dizi yapmış adamlar. sonra, bizimkiler dizisi çıktı, kapıcı cafer, şükrü, sabri bey, katil yavuz evimizin birer ferdi oldu, ilkokula giderken pazar günleri gelsin diye sabırsızlanmak nedeniydi. çocuklar birbirlerine dummkopf derdi kızdığında. derdik ki; ya arkadaş ne güzel dizi yapmış adamlar. sonra süper baba, 2. bahar falan derken yaş büyüdü haliyle, internet teknolojisinin de gelmesiyle, yabancı dizileri daha kolay izlemeye başladık, sevdik. lost diye bir dizi yaptılar, her bölümünden sonra arkadaşlarla oturup teoriler ürettik, dedik ki bundan daha iyisi yapılmaz azizim, bu en iyisi.. sonraları bir sürü dizi çıktı, fringe, supernaturel, dexter.. hepsi güzeldi, ama bu breaking bad dizisi çok ama çok güzeldi. şimdi diyorum ki; bundan daha iyisi yapılamaz. (tabi ki yapılacak)

aslında, basit bir dark side 'a geçme hikayesi. ezik hayatından bıkmış bir kimya öğretmeninin, uyuşturucu baronluğuna giden maceralı ve kanlı yolculuğu. naif adamın (walter white) nasıl acımasız bir mafya babasına (heisenberg) dönüştüğünün hikayesi. aile kavramı, toplumsal yozlaşma, paranın gücü gibi olgulara sağlam bir bakış ve eleştiri, üst düzey oyunculuk, akıcı senaryo, muhteşem müzikler. daha başka ne olsun ki??
devamını gör...
benim izlediğim en iyi dizi olarak listenin en üstündeki yerini koruyan, suç/drama dizisi. bu dizide walter white'ın heisenberg'e dönüşmesini ve bu süreçte kaybettiklerini, sahip olmaya çalıştığı gücün onu nasıl zehirlediğini göreceksiniz. gerçek anlamda bir breaking bad'dir.
devamını gör...
çok severek ağzımın suyu akarak bol bol geyiğin yaparak bitirdik bir kaç defa, baştan sona. evet üstüne dizi gelmemiştir... derken better call saul çıktı ve aklımı başımdan aldı.
evet better call saul breaking bad e göre çok daha kompleks ve mükemmel bir olay örgüsüne sahiptir.
devamını gör...
sık sık akla gelen, akla geldikçe duygulandıran dizidir.

ayrıca, 4. sezon 11. bölümü, dünya televizyon tarihi boyunca yapılan en iyi şeydir, daha iyisi yapılmamıştır.
devamını gör...
bitche biiççhh değil biiiiaaaaaçççthhhh denildiğini; hello, hi yerine hey yoovvv denildiğini öğrendiğim güzel bir dizi. 3 defa bitirdim vaktim olsa gene izlerim. bay white babam, jessie gardaşım oldu artık. kütüğümü albequerqueya aldıracağım.
devamını gör...
bana göre 21. yüzyılın en iyi dizisi. diziyi izlerken sanki kendinizi dizinin içinde buluyorsunuz. diziyi izledikten sonra (bkz: el camino) ve (bkz: better call saul) izlenmesi önerilir.
devamını gör...
bir karakterin olaylar karşısındaki ruhsal değişimini bu kadar açıkça ve net bir şekilde gözler önüne serebilecek ikinci bir dizi daha yoktur. ama açıkça söylemek gerekirse bitişi yakışmadı o 5 sezona
devamını gör...
kendi doğrularına o kadar sadık bir insan olarak hank böyle bir ölümü hak etmemişti. dizide işlenen ve her insanda oluşan yıllık maaş hesabı ve hayatın insana attığı kazıklara ve haksızlığa karşı illegal yollara gitme isteği hayatı sorgulatan bir paradoks oluşturuyor. (ünide dersim vardı ne illegallik olur bende) güzel bir dizi izlenmesi gerek.
devamını gör...
az bile abartılan harikulade dizi. bu dizinin yanına yaklaşan başka bir dizi varsa o da (bkz: better call saul)'dur. ekip o kadar başarılıdır işte. elbette benimki mübalağa, bu dizi kadar güzel olan başka diziler de var. fakat beni bu kadar heyecanlandıran, üzen, geren başka bir dizi yok. şahanedir.
devamını gör...
daha iyisi yapılmamıştır. tuttu diye abartilip b*ku çıkmadan sakince bitirilmiştir. bitirilmeyebilirdi, gayet hikaye devam edebilirdi ama bu diziyi efsane yapan yerinde ve zamanında bitmiş olması. hiç izlememiş olanlara özeniyorum resmen.
bakmayın siz b*k atmaya çalışanlara, efsaneler efsanesidir. diziyi eş zamanlı olarak izledim bitirdim ve tekrar izlemiyorsam tek sebebi evlendiğimde karımla birlikte tekrar heycanlanarak izlemek istememdir.
özet: kesinlikle izleyindir.
devamını gör...
bence tüm zamanların en güzel dizisidir. abd drama, suç televizyon dizisidir. 50 yaşındaki lise kimya öğretmeni walter white, ailesine maddi bakımdan gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmakta. bir süre sonra kanser olduğunu ve az ömrünün kaldığını öğrenen walter white, ailesinin gelecekte rahat yaşayabilmesi için tesadüfen öğrendiği eski bir öğrencisi jesse pinkman ile metamfetamin işine girer.
gerçekcilik kısmına çok yakın olduğu için beni benden alan dizi. walter white ve jesse pinkman ın değişimi çok etkileyiciydi. sıkılmadan defalarca izleyebileceğim nadir dizilerden biri.
devamını gör...
abartılacak kadar iyi hatta son 100 yılın en iyisi olduğunu asla düşünmüyorum ilk 3 sezon zaten çok sıkıcı.ama evet güzel oturup izlenir tabikide güzel dizi.
devamını gör...
dünyanın en iyi dizisi deniyor ama şahsen ben öyle düşünmüyorum. bence dünyanın en iyi dizisi prison break dir. ikisini kiyasliycak olursak aralarında ki en büyük fark dizinin akıcı olması. breaking bed de olaylar daha yavaş akıyor. lakin prison break daha akıcı. bu da ikisinin arasındaki rekabeti yok ediyor.
devamını gör...
sinema-dizi tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en iyi dizilerden birisi. karakter gelişimi, senaryo ve kurgu ve sinematografi anlamında yanına yaklaşabilen ve hatta bazen geçebilen yegane yapıt yine aynı ellerden çıkan (bkz: better call saul (dizi))'dur
devamını gör...
--! spoiler !--
finali tek kelimeyle mükemmeldir. ama kabullenemediğim tek şey, mr.white’ın gus fring gibi bir adamı devirmesi, kuzey amerika pazarına sahip olması veya bir sürü kartelle karşılaşıp onları saf dışı bırakması gibi başından efsane olaylar gelip geçmişken sen git finalde todd’un amcalarıyla cebelleş. olacak iş değil.

--! spoiler !--
devamını gör...
güzel olan herşey gibi dinaliyle bizi derinden sarsan dizi.filmi belki biraz soru işaretlerini giderir diye düşündük ama el camino olmamış bir yapım olarak çıktı karşımıza.şimdilik better call soul iyi gidiyor,umarım hemen bitirmezler de doya doya izleriz daha.
devamını gör...
“muhakkak izlenmesi gereken diziler” anketinde herkesin favorisi olarak yazdığı ve demek ki çok şey kaçırdım izlemem lazım dediğim dizi. ben de başladım bu karantina günlerinde. 3.sezonun 1.bolumunde bıraktım. daha fazla dayanamadım. karakterler ilgi cekici değil. konu b.ktan. özenilen amerika’daki yaşantı zaten lanet. hele white’ın karısı bütün kadınlardan soğutacak cinsten bir kadın. kısacası 25-30 saatim boşa gitti.
devamını gör...
geçenlerde bitirdiğim ve hayran kaldığım şaheser. gerçekliğiyle olsun, "baş karakterler dokunulmazdır" algısını yıkmasıyla olsun, anlatmak istediği öyküsüyle beni hayran bıraktırdı ayrıca karakter gelişimini anbean görüyoruz resmen özellikle jesse. ilk sezonda ne kadar neşeli ve zıpır bir karakterdi, paraya çok önem veriyordu ancak son sezonlara doğru jesse'yi depresif ve paraya neredeyse hiç önem vermeyen bir karakter olarak görmeye başladık. buna ek olarak beni çok etkileyen bir diğer şey --! spoiler !--

walter'ın her öldürdüğü karakterden bir özellik edinmesi mesela gus'ı öldürdükten sonra onun gibi kusarken dizlerinin altına havlu sermesi gibi

--! spoiler !--
ay anlatmakla bitmez. herkes izlesin bence ancak bir kötü durum; breaking bad izledikten sonra bir süre hiçbir dizi sizi sarmayacak...
devamını gör...
2014 yazında bir arkadaşımın tavsiyesiyle ilk defa izlemeye başladığım ve o gece yarısı vurulduğum dizidir.
2019 yılında, ensley f. guffey'un yazdığı "wanna cook?" rehber kitabı eşliğiyle bir tur daha izlediğim efsaneler efsanesi dizidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"breaking bad" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim