reklam repliğidir. çok soru soran insanlara en net cevabımdır.
devamını gör...
posta diye okudum allah affetsin
devamını gör...
hayatımızın en güzel, en naif günlerinin temsili dr. oetker reklamından bir repliktir.

bu reklamı gördüm mü, aklıma direkt olarak pazartesi sabah okul öncesi, annem kız kardeşimin dolanmış saçlarını tarakla düzeltmeye çalışırken onun içli içli ağlaması, abim gömleğini ütülerken çıkan buharın kokusu ve benim beyaz peyniri ekmeğin içine katık yapıp çayla içerken tvye baktığım zamanlar gelir. iyi günlerdi, çok iyi günlerdi gerçekten. ailem vardı, hep birlikteydik, baba hayattaydı, kardeş gitmemişti, abiyle gönül bağı kopmamıştı. bir bütündük, bugün yasını tutacağım kadar güzel günlerdi.

o yılların güzelliği, yirmibeş bine alınan uzun kırmızı tofitanın ağızda bıraktığı müthiş tatla da anlatılabilir. reklamdaki pasta bizim gibi işçi çocuklarının yiyeceği pastalardan değildi. bizim yiyeceğimiz, avcıoğlu pastanesinin ucuz yollu alman pastalarıydı. kremasına adeta aşık olacağınız yumuşacık pastayı yiyip parmaklarımızı da itinayla yalardık. muhteşemdi doğrusu, o zamanlardan sonra çok az tatlı bana o keyfi vermiştir.

şöyle bir hatırlayınca, hava daha bir parlaktı sanki, güneş daha güzel açıyordu. ben mi geçmişi bu kadar çok özlüyorum, yoksa gerçekten o zamanlar, yaşamanın kendisi başlıbaşına bir pasta tadındaydı bilmiyorum. belki çocukluğun kayıtsızlığı, umarsızlığıydı ama güzeldi, çok güzeldi.
devamını gör...
öğrenmedi der geçerim. çünkü pasta yapan değil, mangal yakan babamız oldu.
devamını gör...
bir reklam repliğidir. bazen espri konusu olabiliyor.
devamını gör...
senin annen bir tembeldi yavrum
devamını gör...
her şeyin güzel olduğu yıllara ait bir reklamda geçen replik.
devamını gör...
benden öğrendi.
çok yalvardı, bende kıramadım, öğrettim, dermişim.
devamını gör...
(bkz: dr. outker)
devamını gör...
vahiy yoluyla evladım. gece tornacı olarak uyudu sabah pastacı olarak uyandı.
devamını gör...
yutuptan kızım. baban bir sırtlan gibi pasta çörek vidyolarında gezdi durdu. garip isimli, bu tarife bayılacaksınız! temalı, pratik pastalar çörekler öğrendi.

sonra bir akşam anana da yaptı ve ananı etkiledi. sonra da sen oldun işte.

bu reklam sözünün artık esrarı kalmadı. sosyal medya etkisiyle artık herkes pastacı ve leziz tatlı atıştırmalıklar hazırlayabiliyor!
devamını gör...
dr. oetker'den öğrendi. *
devamını gör...
kahin programı duygusal olarak farklı doğanları tespit edenleri toplayıp sistemi çökertmeden sistemden çıkmalarını sağlayan bir programdı.

mimar’ın ifadesiyle ben matrix’in babasıysam o da şüphesiz annesidir demiştir. mimar saf mantık olduğu için sadece malzemeleri birleştirip uygun şartları sağlayarak pastayı oluştururdu ama kahin kurabiye yaparken içine küçük kızın masumiyetini ve kendi sevgisini de koydu.

küçük kızın şaşkınlığı aslında babasının duygulu bir insan olduğunu farketmesi ile ortaya çıktı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim