zihni sinir, karikatürist irfan sayar tarafından 1977 yılında gırgır dergisi'nde dünyaya gelen pratik zekalı, meraklı ve mizahi bir bilim insanı karikatür karakteridir. tübitak’ın bile dikkatini çekmeyi başarmış, popüler bilim kitapları arasında albümü yayınlanmıştır. bilim ve teknik dergisi'nin arka sayfasında yaklaşık beş yıl buluşlarını okurlarıyla paylaşmıştır. milli eğitim bakanlığı talim terbiye kurulu teknoloji tasarım dersi hazırlığı yaparken onunla ilişkiye geçmiştir. kolay çözülmesi gereken problemlerin çözülmemesinden dolayı biraz sinirlidir. herkesin yaratıcılığını harekete geçirebileceğini vurgular. 3.000’den fazla buluşu vardır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
çocukluğumdaki bir şeyler yaratma duygusunu ve yaratıcılığımı besleyen bir isimdi zihni sinir. arkadaşımla otobüs araba planları çizer park açmayı hayal ederdik. iyi ki edebilmişiz. bazı kitaplar vardır ve anılar vardır çok değerlidir. işte o da bunlardan biridir benim için.
devamını gör...
tübitak dergisinden çıkan karikatür ve ayrıca kitabıyla ufuk açıcı mizahi bir dille icat çıkarmayı genç zihinlere aşıladı. gereksiz görülen sorunlardan bile icat yapılabildiğini gören nesil artık (bkz: icat çıkarma) (bkz: felsefe yapma) (bkz: edebiyat yapıyorsun) gibi ön kesici söz bariyerlerini aşabildi.
günümüz bazı bilim insanları gençken ondan mutlaka etkilenmiştir. yaşasın proce.
çok söze lüzum yok altta ki görseller yeterli.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zihni sinir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim