asırlarca iç içe yaşamış 2 ülke olduğu için olabilir sanırım.
devamını gör...
kültürel bağlılık.
devamını gör...
yunanlılar kadar iyi yüzme bilmiyoruz bence*

benzediğini düşünmüyorum.
devamını gör...
osmanlı kocaman olduğundan onlarca halk iç içe yaşadı.bu coğrafyada saf bir ırk kalmadı, kültürler bile iç içe. o yüzden türk yunan vs diye ayırmak bile garip geliyor bana.
devamını gör...
osmanlı rumlarının üçte birinin bugünkü türkiye cumhuriyeti topraklarında yaşamasından, osmanlı yunanistanının nüfusunun da üçte birinden fazlasının türk olmasından ileri gelen bir durumdur. yunanistan bağımsızlığını kazandıktan ve türkiye cumhuriyeti de ilan edildikten sonra bunlar değiş tokuş olmuşlardır. yani öyle ya da böyle bu iki halk yüzlerce yıl bir arada yaşamışlar ve gerek kültürel gerek genetik olarak da benzeşmişlerdir.
devamını gör...
osmanlı ve daha eski tarihi birliktelikler in yanısıra, cumhuriyet döneminde gerçekleşen nüfus mübadelesi sırasında da bir milyonun üzerinde anadolu kökenli rum yunanistan'a gönderilmiş, beşyüzbin civarı türk ise oradan buraya gelmiştir. benzememiz gayet doğaldır. bu kadar benzerken, bölgede barış içinde yaşamamız gerekirken neden bu kadar düşmanız anlayamıyorum.

türkiyeden göçen 2. nesil rumlara ait bir video, özellikle 5.40 sn dikkat hala türkçe şarkı söylüyorlar. video
devamını gör...
coğrafyaya bakıldığında komşu ülkelerin hepsinin tensel ve dilsel benzerliklerinin olduğu görülmektedir. yıllar içinde meydana gelen kaynaşmalar; göçler, coğrafi ve iklimsel nedenlerle ırklar, milletler ve diller bir birine benzemeye başlarlar.
devamını gör...
7 entry geçmesine rağmen hâlen "türkler yunanlara benziyor olmasın? ajshdjsjskhsjdkshsha" entrysinin gelmemesine şaşırdığım başlık.

malûm, asırlar boyu yaşanan etkileşim sonucu türklerde rum-ermeni-gürcü-arap-kürt geni bulunur ve bu sebepten türkler "siz türk değilsiniz shshhsshhdhshsh" söylemiyle karşı karşıya kalır ama rum-ermeni-gürcü-arap-kürtlerde ise kesinlikle türk geni bulunmaz. dünya üzerinde saflığı bozulan tek ırk türklerdir.

acilen biri girsin şu cevabı, bugün yeterince marjinal ve sarkastik olamadım offff.
devamını gör...
hiç yunan tanımadım.

fakat olabilir çünkü biz birbirimizden nefret ediyoruz, onlar da bizden nefret ediyor. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yunanların türklere çok benzemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim