özellikle, yeni konuşmaya başladığın kızla ise bu durum büyük bir sıkıntı.
bişey yazarım sonra düşünürüm, ''lan beni bu şekilde de anlayabilir''
sonra açıklama yaparım bu sefer de ''ulan açıklamayı yaptım ama bişey ima ediyormuş gibi oldu bu da''
o yüzden ne telefonla ne yazışarak bir kızla konuşmayı severim. en temizi yüzyüze.
jest ve mimiklerle, kullanılan her cümle daha iyi ifade ediliyor ve bu yüzdendir ki hayatımda hiçbir zaman, sosyal medya platformundan bir kızla ilişkim olmadı.
devamını gör...
bazen insanlar düşündüklerimi kağıda dökemiyirlar.eksik ve anlamsız kalıyor.sebebi geniş kapsamlı kelime haznesine sahip olmamak ya da yeterli düzeyde kitap okumamış, konuşma üzerine çalışmamış olması olabilir.
devamını gör...
karşıdaki kişinin benim ses tonum ve vurgularımla okuyamamasından kaynaklanan durum. kendi içimden konuşup sanki o da duyuyormuş gibi yazıveriyorum sonra bi bakıyorum sesim olmayınca cümle kavga eder gibi olmuş bi küfürü eksik.*
devamını gör...
kafamın içindeyken her şey çok güzel ama yazmaya çalışınca tüm sihir uçuyor.
devamını gör...
ben yazarak daha iyi ifade ediyorum kendimi. konuşmaktan nefret ederim, dinlemekten de öyle.
devamını gör...
benim bu. karsimdaki insanın yüzüne bakmadan, sesini duymadan nasıl konuşulur öğrenemedim. bana yazarak dert anlatmaya çalışan insanları çoğunlukla dönüp arıyorum..
devamını gör...
yazının mimiği, ses tonu, vurgusu olmadığı için ne yazarsak yazalım içimizde eksik kalır bir şeyler.
devamını gör...
eskiden beni çok geren şimdilerde ise sallamadığım sorun.
şöyle ki, bu sorunu yıllardır tanıdığınız, sesinizi duymuş olmasını geçtim avuç içinizdeki çizgilere kadar bilen bazı insanlarla bile yaşayabilirsiniz. bu da demek oluyor ki bu sorun söz konusu kişi/kişilerle aranızdaki bağla ilgili olarak ortaya çıkıyor. yani sorun sizde değil, sorun ikinizde.
ha tabi ak demek isterken bok diyorsanız orası başka...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
doğru başlığı bulamamaktan kaynaklıdır. yenilik sevmiyorsa yeni başlık açmak istemiyor olabilir.
devamını gör...
ben yaa o yüzden burada başlıklara bile kısa cevap veriyorum
devamını gör...
ben bunu konuşarak da yapamıyorum aklımda bir fikir var ve aşırı snlamlı ama onu tanımlayacak kelime yok.
devamını gör...
konuşmak varken yazmaya ne gerek var sevgili dostlar?
devamını gör...
kendimi yazarak daha iyi ifade ediyorum. konuşurken bazen takılabiliyorum ama yazarken kelimeler su gibi akıyor. her zaman yazmak konuşmaktan iyi gelmiştir bana.
devamını gör...
ben bu olayı çok yaşıyorum. yüz yüze olsa jest ve mimiklerle, ses tonlamalarımla olayı daha iyi anlatıyorum. yazarken bunların hiçbiri olmadığı için anlattığım konu eksik kalmış gibi hissediyorum.
devamını gör...
yüz yüze olmak uyum sahibi insanlar olup olmadığınızı anlamanız için gereken bir şey zaten. konuşurken cümle içerisinde yaptığı vurgu ve tonlamalarını bilmediğiniz bir insanın yazdıklarını da tam anlamıyla ifade etmek istediği şekilde anlamak zor olabilmekte.
gerçi kalemi kara olupta kelamı rengarenk insanlar da var ama bulabilene..
devamını gör...
yazarak kendimi cok güzel ifade ederdim.özellikle arkadaşlarım sitem aşk ayrılık mesajlarını bana yazdirirdi.ederdim diyorum çünkü evlenince kenara not bile yazmadim eşim hemen vayy sende neler varmış demesine maruz kalırdım.buraya yazarım en azından görmez.
devamını gör...
yazarak da iyi ifade edemiyorsam gidip öleyim ben. *
bir kelimenin anlatamadığını bir resim anlatır, ama resimden binbir türlü anlam çıkabilirken, yazının tek bir anlamı vardır. o yüzden en iyi ifade ediş biçimlerindendir yazmak.
devamını gör...
kendini hiçbir şekilde iyi ifade edememe gibi daha kötüsü de vardır .
devamını gör...
çünkü dilbilgisi bilmiyorum. keşke yazmak yerine sözlüğe sesli not atsak.
devamını gör...
tam aksine insan yazarken kurduğu cümleleri düşünüp tartma, anlatım bozukluklarını giderme şansı buluyor. bu yüzden sırf karşısına geçtiğinizde iki kelimeyi bir araya getiremeyip kem küm edip kısa devre yapan, internette yazdığındaysa dehşet eserler ortaya çıkaran insanlar var.

şahsen sözlü anlatımımın nispeten güçlü olduğunu düşünüyorum, lakin yazılı anlatımıma yaklaşamaz bile. konuşurken 24 yaşında eğitimli bir gencim, yazarken 50 yaşında emekli bir türkçeciyim.

dipnot: türkçecileri küçümsemedim, yazılı anlatım gücümü türkçecilerin sözlü anlatım gücüyle kıyasladım. yoksa sıradan bir lise edebiyat sınavı kompozisyonundan dahi 70 üstü alacağıma dair fazla bir güvenim yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarak kendini iyi ifade edememe sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim