pek çok genç ya da orta yaşlı, yaşlı kimselere bu hala niye ölmemiş ki, niye kalabalık yapıyor, milletin parası komple parası bunların emekli maaşına gidiyor, zaten bu yaşasa ne yaşamasa ne, öyle mumya gibi takılıyorlar ortamlarda gözüyle bakıyor ve onları görmemek için bu insanları banliyölerdeki huzur evlerine kapatıyor. çok çirkin bir tavır. garibim yaşlılarda bunlara bakıp biraz suçluluk hissi duyuyorlar, şirin gözükmeye çalışıyorlar sanki etraflarına.
devamını gör...
hiç yaşlanmayacağını sananların sergilediği tavırdır.
devamını gör...
saçma bir davranıştır. her yaştan iyi ve kötü insanlar var. otobüste yer vermediğim için** dik dik bakıp demediğini bırakmayan yaşlılarla karşılaştım. ondan bir gün önce ise yaşlı bir adam çantamın ağır olduğunu fark edip ısrarla bana yer vermeye çalıştı. bir kesimi sevemesem de* bunu kesinlikle iyi yürekli ve vicdanlı insanları dahil edecek şekilde söyleyemem.
devamını gör...
bazılarının hakettiğini düşünüyorum. özellikle gittiği yerde huzur kaçıranların. babannem fazlalıktı mesela. sağolsun o bizdeyken sofraya bile oturamazdık. o yiyip kalkınca oturabilirdik. çoğu zaman da yemek yiyemezdik kalan yemekleri toplar mahalledeki kediye köpeğe verirdi. okula gidemeyeyim diye atmadığı iftira kalmamıştı. 15 yaşındayken kendi seçtiği birine vermiş beni kimseye sormadan. okuldan geldiğimde üstümde forma ile tanımadığım insanlar gelip beni istemişti. babam saf bir insan olsaydı belki de o gün sözlenecektim zorla. hakkımı zerre kadar helal etmiyorum.
devamını gör...
özellikle 95 sonrası doğanlarda daha çok gördüğüm durum. yaşattığını yaşamadan ölmezsin. ileride aynı muameleye maruz kalmak istemiyorsan öyle davranma kardeşim (hak edene hak ettiğini ver ona bir ey demiyoruz)
devamını gör...
çünkü çoğu huysuz ve insanın ağzına ediyorlar.
bütün gün işte/okulda/trafikte orda burda gerilmişsin bir de eve geliyorsun dırdır yiyorsun.
kuşak farkı ve hayat şartlarıyla alakalı bir durum sanırım. kendisi köyde çamurun içinde hayvan güderken senin burda otobüse binmen koyuyor. hayatının mükemmel olduğunu zannedip kıskanıyorlar.
tabii bir de yaşa bağlı olarak vücut eski gücünü kaybediyor, eski berrak zihin gücünü de kaybediyor. karşısında zorlanmadan kalkan, bir şey anlatılınca hemen kavrayan ve hafızasında kolayca tutabilen bir kimseyi görünce kıskanıyorlar. benim düşüncem bu.
zorluk çıkarmayan tonton yaşlıları ise çok seviyorum. onların sohbetleri de güzel oluyor.
devamını gör...
kendilerinin de yaşlanacağının daha farketmemeleridir. oysa zaman su gibi akar. küçüklüğümden beri yaşlı insanlarla sohbet etmeyi seven biri olarak şunu söyleyebilirim ki. sevdikleri bildikleri pek çok insanı kaybeden, hastalıklarla uğraşan ve artık yaşadıkları çağı yakalayamayan yaşlı insanlara saygımızı sevgimizi hatta şefkatimizi esirgememeliyiz.
devamını gör...
hiç yaşlanmayacakmış gibi entry girmek. kedi sevmeyiz, çocuk sevmeyiz, yaşlı sevmeyiz arkadaş niye yıpratıyorsunuz bu kadar kendinizi. nefret ağır bir yüktür kalbe. sevgisizlik zarar verir ruha. kendinizle ilgilenin biraz, biraz içinize eğilin, biraz kendinizi sevin rica ediyorum. bakın o zaman nasılda yaşanılası olacak bu dünya.
devamını gör...
sevmediğiniz yaşlıları bana verin ben çok severim çok eğlencelidir yaşlılar.
devamını gör...
yaşlılıkla alakası yok ama bazı insanlar yaşlandıkça kötü karakterleri iyice ortaya çıkıyor. bakıyorsun bazı yaşlılar dili dualı, eli cömert, o yaşında bilmiyor ki sana ne yapsın. bazısı da küçücük çocuğa sataşır, gençten anlamaz, oğluna kızına ilgi görmek için eziyet eder. komşusu varsa kan kusturur, sürekli milleti takip eder. böyle insan kaç yaşında olursa olsun sevilmez maalesef.
devamını gör...
30-35 yaşın üzerinde olanların sözlükte yaşlı kabul edildiğini, toplumda genel bir empati yoksunluğu, kibir ve bencilliğin hakim olduğunu görünce yadırgamadığım durum. benim hayal ettiğim ideal toplumda hoşgörü, dayanışma ve saygı var. ancak bireysellik, rekabetçilik, hırs, güç kabul görüyor. uyum sağlayamıyorum.
sormak lazım:
yaşlıları, engelli bireyleri ne yapalım? sen yaşlanmayacak mısın? yarın felç kalıp sosyal devlete muhtaç kalmayacağın ne malum?
devamını gör...
hangi partiye oy verdiğine göre değişir.
devamını gör...
eski laptopunu veya cep telefonunu seviyor musun?
devamını gör...
yaşlıları sevmiyor gençler.
çünkü onlara nihai sonlarını hatırlatıyor, gelecekte öyle olacaklarını yüzlerine vuruyor yaşlanananın sureti. yerinde duramaz bir delifişeksin, kabına sığmıyorsun, gençlik sonsuz geliyor, sonra bir yaşlı görüyorsun, yumruk yemiş gibi aklını başına getiriyor o yaşlılık. sonunun ona benzeyeceğini bilmek ondan nefret ettiriyor. yaşlılar ölümü hatırlatıyor. o yüzden de insan bu gerçekle yüzleşemediği için sevmiyor.
devamını gör...
yaşlı insanlarla alıp veremediğim çok mevzu var. bir kere çok konuşuyorlar, çok soru soruyorlar ve çok yavaşlar. arkalarından çok konuşuyorum bu yüzden benim yaşlılığım daha fena olacak. bir süre sonra tahammül edemiyorum.
devamını gör...
yaşlanınca millete salça olmamak için kendimi yollara vurmayı düşünüyorum. çoluğu çocuğu da bırakırım artık. kimseye bulaşmam eşimle birbirimizi yeriz artık.
çok sinirli, çekilmez biri olurum çünkü. o da eminim siniri falan gider tam tersine pamuk gibi biri olur böyle ben kızarım o güler falan. canım benim.
devamını gör...
çok fazla özel soru sormaları sebebiyledir
yaşlılık kimi insanlara fütursuzca konuşma hakkı vermemeli.
insanlara özelini sormamayı bu toplum öğrenemedi gitti.
niye evlenmedin,niye çocuğun yok,ev kira mı vs vs …
bunları soran birine “bu bilgiler ne işine yarayacak ki öğrenmek istiyorsun?” dedim suratı kızardı,beni böyle konuşmaya mecbur et sonra ben aksi biriyim.
öyleyim öyle!
devamını gör...
daha bugun yuzlestigim gercek.
heleki hasta ise, bakmak iskence geliyor insanlara. bir zamanlar sen hasta iken o senin basinda sirkeli su ile sabahladi ama. nankorluge katlanamiyorum. katlanamiyorum cunku hic tanimadigim bir amcanin/teyzenin haline uzuluyor, bakimini yapiyorum, evet para karsiliginda ama zaten bana uygun olan meslek bu oldugu icin sectim. cunku ben boyleyim. yaslilara zaafim var. cunku biliyorum ki onun bir caresi yok, basta kendisi kimseye yuk olmak istemiyor ama olemiyor da. olmeyi istiyor yaslilar biliyor musunuz? sizin sidik kokuyor diye yaklasmadiginiz dedeleriniz neneleriniz ben idrar sondasi takarken"ölsem de kurtulsak kizim" diyorlar.

vallahi dayanamiyorum. tum gun ayni seyi dusundum ve bu basligi gorunce de tetiklendim. ulan caresiz bir insandan nasil nefret edebilirsin? yasli birini gorunce yüreğim sıkısiyor. hayati boyunca ya evde cocuk bakmis ya da calismis. simdi de oylece olecek. bu dusunce odumu kopariyor. yasim 22 60 yillik insandan daha eglenceli guzel bir hayatim vardi. nasil lan diyorum anlatiyorlar kalbim agriyor. insan nasil yillarca ayni hayati yasar baskasi icin ve bir ah etmez? sonra hastalaninca huysuzlasinca nasil nefret kaynagi olur?

evet kokuyorlar lan. sidik kokuyorlar. ter kokuyorlar. mutsuzlar, belki cahiller. hayatlarinin son demlerindeler. nasil kiyabilirsiniz? daha yasli dovenler var, yatalak dovenler falan. cok sinirlendim devam edemeyecegim.
devamını gör...
bunu çok acımasızca öğrendim ben yine de sizinle paylaşacagım. evet en kendı halınde yaşlı bile insana fazla gelebilir, huysuzdur, hastadır, herşeye fikri vardır, alıngandır, küser, çok konuşur, sizi esir alır, ihtiyacı bitmez kapris yapar, bakıma muhtaçtır hatta.
ama aslında her birimizin doğumundan erişkinliğe kadar sürecimiz gibidir. çocugu olanlar anlayacaktır olmayanlar da üzerinde düşünsün lütfen. bebekliğinizden aklınız bâli olana kadar sizinle de aynen bu şekilde ilgilenir ebeveynlerınız ve asla onlara yük gelmezsiniz. işte yaşlanınca da insan tam da çocuk gibi oldugunda evlada tam da rahatı bozuldugundan ağır gelebilir. yapmayın. istedikleri biraz ilgiyse eğer ne kadar yaşayacaklarını bilemezsiniz. hem onlar için ne denli zor oldugunu da dusunun. sevdıgı ınsanların cogu ölmüş ya da hasta, en basıt ıhtıyacını bıle bazen tek basına yapamıyor. prk cok seye muhtac bır kere. ınsanın omrunde en muhtac oldugu sey sevgi ve sohbettır. azıcık sohbet etsenız kaybedecegınız hıcbırsey olmaz. saygı duymayın ama üzmeyin de insanları. fıkırlerınız uyussun ya da uyusmasın. sizlerde hızla yaş alacaksınız zaman herkese adil davranır sizde yaşlandıkça gençlerden şikayetleneceksınız belki aksını ispat edebılır mıyız? . belkı sımdı anlamlandıramıyorsunuz ama yaslılık kapıya konuşacak şey degıl. bennher zaman cok uzulurum gordugumle konusmaya yardımcı olmaya calısırım. onlarda sızın gıbı genclerdı ve nelet yasadılar kim bilir.
devamını gör...
bazı yaşlılar çok kafa ve matrak oluyor.onların hikayeleri,hatıraları beni bambaşka diyarlara bambaşka hikayelere götürüyor.ve çoğu günümüze göre çok masum kalıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yaşlı insanların sevilmemesi ve fazlalık olarak görülmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim