onu bilmem anlamam , ikisi de büyük doğruluk ve cesaret ister.

artık ya kendine güveneceksin yada yine kendine.
devamını gör...
gerçeklerle yaşayıp mutsuz olmayı seçerim. çünkü yalanlar ileride ortaya çıkıp mutsuz edecek ve geçmişteki mutlu anları da kötü hatırlatacak.
devamını gör...
yalan beyni uyusturur, gercek beyni uyarır. ortasını bulabilirsek ne mutlu.
devamını gör...
iki ucu .oklu değnek dedikleri durum. cevap vermesi zor bir soru. gerçek olmayan bir şeyin mutluluğu gerçek midir ya da ne zamana kadar sürer diyorum. ama bir yandan da üç günlük dünyada mutlu da olamayacaksam niye yaşıyorum diyorum. değişen şartlar ve koşullarda cevaplar değişebilir. bilemiyorum altan.
devamını gör...
hayatimin geri kalani icin kesinlikle ikincisini tercih edecegim durum.
ilkini de farkinda olsaydim tercih etmezdim, mutlulugunun bir yalan üzerine kurulu oldugunu farketmek cok yikici bir durum. sanirim büyümek ilkini secmeyi gerektiriyor, gerceklerle ne kadar mutlu veya mutsuz olunacaksa o tercihimdir.
devamını gör...
insanlar çocukken daha mutludur, çünkü her zaman oldukları gibi davranırlar, der sokrates. bu söze göre başlıkta bir hata var.
devamını gör...
kişiye göre değişir. gerçeklere ulaşamamış kişi yalanlarla mutlu olabilir ama gerçeklere ulaşmış kişi istese de yalanlarla yaşayamaz.
devamını gör...
türk halkı'nın yapmadığından olsun benim ki .
devamını gör...
ben gerçekleri tercih ederim. yalan mı diye şüphede kalmak daha zordur.
devamını gör...
10.
yalanları bilmeden, yalanlarla yaşadığını bilemezsin. yalanları bildikten sonra, artık istesen de yalanlarla yaşayamazsın. yaşamaya çalışırsan da sadece kendini kandırırsın.
devamını gör...
11.
bırak gerçekler incitsin seni dostum, bir yalan avutacağına.
devamını gör...
12.
yalan olduğunu bilerek mutlu, gerçeğin farkında olmana rağmen mutsuz oluyorsan.. yanlış sulardasın.
devamını gör...
13.
"ben daima gerçeğe inanırım, insanın hakikati olduğu gibi kabul edecek cesareti olmalıdır. bu cesaret olmazsa, hayatın da anlamı kalmaz. bize en fazla kötülük edenler, gerçekleri bizden saklamaya çalışanlardır" demiş agatha christie. bu dediklerine ben de katılırım.
devamını gör...
14.
gerçeklerle de yaşayarak mutlu olabilirim. yaşım gereği kazandığım hayat tecrübelerime dayanarak, yaşadığım her olayda mutlu olabilirim. çünkü artık hiçbir şey veya hiç kimse umurumda değil, ben geriye kalan hayatımı yaşıyorum.
devamını gör...
15.
bir seçim değildir.

farkında olma durumu bir tercih değildir. istenilse dahi vazgeçilebilecek bir şey değildir. dostoyevski yeraltından notlarda anlayış sahibi insanları hasta olarak nitelendirmiştir.
devamını gör...
16.
"bazı yalanlar güzel, bazı gerçekler acı" demiş ünlü şair, halk ozanı, gönül dostu, ulu bilge, güzel insan teoman.
devamını gör...
17.
yalanın nasıl bir yalan olduğuna bağlı olarak değişebilecek bir durum. bilmek daha kötü olacaksa ve bir sonucu olmayacaksa yalanla mutlu olmak seçilebilir. ki bu genelde seçme şansımız olmayan bir durum oluyor.
aklıma evlatlık olduğunu bilmeden önce hayatı gerçekten çok güzel olan bir arkadaşım geldi. öğrendikten sonra birdaha hiçbir şey eskisi gibi olmadı. öğrenmese de olurdu bence. hayat o yalanla yaşanmış o güne dek, yaşanmaya da devam edilebilirdi.
devamını gör...
18.
sozluk bugun konfucyus'ten hallice...sakasi bir yana bu bir tercihten ote, oznel bir secimdir.hayat amaciniz mutluluga endeksliyse, gercekler pek umrunuzda olmaz. aksi durumda mutsuzlugu goze alarak sorgulama yoluna gidersiniz.aslinda mantikli olan soru su; her gercegi kaldirabilir miyiz?
devamını gör...
19.
gerçekler hep acı vermez, bu konuda kandırmışlar sizi. eğer gerçekler mutsuzluk ise insanlık mutsuzluğa ulaşmak için muazzam bir çaba sarf ediyor demektir. bilim, felsefe vs. bunlar hep gerçeği bulma arayışları. öbür taraftan, evet gerçekler ilginç olmakla beraber buz gibidir.
yalanların ise faydası yoktur.
ha konu insan ilişkileri ise tavrım yine gerçeklerden yanadır. yalanlar işkenceyi uzatır.
ve hayal kırıklığı yaşamak istiyorsanız eğer buyrun bolca romantizm alın.

edit : üstteki dost, gerçekleri göz ardı ederek onlardan kurtulamayız bir bakmışsın peşinden sürükleniyoruz.
devamını gör...
20.
yalanlarla mutlu olduğunu öğrenmek gerçeğin kendisinden daha acı vericidir. gerçeği seçerim o yüzden.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yalanlarla yaşayıp mutlu olmak vs gerçeklerle yaşayıp mutsuz olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim