27 mart 1845 te almanya'nın aşağı ren bölgesinde doğdu...- 10 şubat 1923, münih'te öldü efem...

utrect ve zurih' te fizik eğitimi almıştır. bir çok üniversitede çalışmıştır. 1876'da strazburg'da, 1879'da giessen ve 1888'de würzburg julius-maximilians-üniversitesi'nde profesör olarak çalıştı; ardından 1900 yılında münih üniversitesi'nde fizik kürsüsü ile henüz kurulmuş fizik enstitüsünün müdürlüğünü yaptı.

karısının ölümünden dört yıl sonra 1923 yılında, ı. dünya savaşı'nın yarattığı yüksek enflasyon ekonomisi ortamında maddi sıkıntılar içinde münih'te öldü.
çalışmalarına gelecek olursak...
ısı ve elektromanyetizma üzerine çalıştı.1895' x-ışınlarını keşfetti. bir gazın basıncını azaltarak içinden elektrik geçirdi. deney karanlıkta yapılıyordu. kimyasala bulanmış bir ekranın ışığı parladı. işin en garip tarafı ise bu maddehiç bir nesne engel olamıyordu.
bu ışınlar bir çok maddenin içinden geçebiliyordu. bir fotoğraf plakasının üzerine koyduğu eşinin eli de de bu ışığı bloklayamıyorordu. bu ışınlara x dedi çünkü nereden kaynaklandığını bilemediği bilinmezdi. i leride bu bilinmez 'x'lerin yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalar olduğunu anlayacaktı.
devamını gör...
diyelim ki bu adam allahsız (büyük ihtimal) cehenneme mi gidecek şimdi bu? eğer öyle ise tanrı kesinlikle yok demektir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"wilhelm conrad röntgen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim