anlatı / bilim-teknoloji-mühendislik
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

dr. frank vertosick jr.'nin kitabı, tübitak'tan çıkmıştır.

bir beyin cerrahının anılarını anlatır. beyin, ameliyat için açıldığında asla eskisi gibi olmayacaktır. aynı nehirde iki kez yıkanamayacağının sert bir örneğidir.

içerisinde yazar, hasta ve yakınlarıyla olan anılarını anlatır. gerçekçidir. mesela bir bölümünde hamile bir kadını anlatır. beynindeki tümörün alımı için yapılacak ameliyatın, karnındaki çocuk için ölüm riski taşıdığını öğrenir doktordan. ya tümörü aldıracaktır, ya da çocuğunu doğurmak için ameliyata girmeyip, tümörün yayılmasına göz yumacak, kendisi ölümle yüz yüze gelecektir. beyin ilginçtir.

geceye bırakalım. beyninize iyi bakın.
devamını gör...
dilimize beynine bir kez hava değmeye görsün ismiyle çevrilen, tübitak yayınlarının tübitak yayınları olduğu dönemlerden bir kitap. dr. frank vertosick jr. isimli bir beyin cerrahının tıbbiyeden başlayan beyin cerrahi serüvenini anlattığı anılar bütünü aslında. neden beyin cerrahisini * seçtiğini, asistanken nasıl vakalarla karşılaştığını, neleri tecrübe ettiğini, yıllar sonra uzman olarak çıktığında ansızın o anılarının nasıl aklına geldiğini anlatır. hastalarının hayatlarını nasıl değiştirdiğini, hastaların onun hayatını nasıl değiştirdiğini- ya çok güzel anlatmış işte. hele bir bebek nöbeti ve epinefrin hikayesi var ki değme dram filmlerine taş çıkartır. en ruhsuzu bile dalga dalga dalgalandırır. kendimden biliyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"beynine bir kez hava değmeye görsün" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim