#ödüllü filmler
drama / fantastik
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

aşkın gücü 1998 yapımı amerikan filmidir. robin williams, cuba gooding, jr. ve annabella sciorra'nın başrollerini paylaştığı yapım, richard matheson'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. vincent ward'un yönetmenliğini yaptığı filmin adı hamlet'in to be or not to be adlı bölümünden alınmıştır.

insanı bittiğinde çok iyi hissettiren, adeta bir yağlı boya tablosundan çıkma muhteşem bir film


bunu geçen good will hunting başlığına da yazmıştım ama bir daha yazacağım: robin williams sen nasıl bir aktörsün. yav senin gerçekten oğlun mu vefat etti ki oğlunun cenazesinde o muhteşem konuşmayı yapan babayı böyle muhteşem bir şekilde canlandırdın? sen gerçekten bir kadına bu kadar mı aşık oldun ki karısından asla vazgeçmeyen ona deli gibi bir adamı bu kadar güzel oynadın. inanılmaz bi adam cidden. huzur içinde uyusun.
devamını gör...
bir vincent ward filmidir.

film richard matheson’un aynı isimli romanından uyarlanmıştır. uzun yıllar korku yazarlığı yapan matheson bu kitapla tarz değiştirmiş ve iyi de yapmıştır. kitabın ismi shakespeare’nin şu dizelerinden alınmıştır:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
for in that sleep of death what dreams may come
when we have shuffled off this mortal coil, must give us pause.


1978 yılında piyasaya çıkan roman 1998 yılında filme alınmıştır. robin williams, cuba gooding jr. ve annabella sciorra’nın başrollerinde oynadığı film en iyi görsel efekt oscarını da kazanmıştır.

filmin konusu ile bence oldukça dikkat çekici. girdiği bir depresyon sonucu intihar eden eşinin inandıkları din gereği cehenneme gittiğini öğrenen chris radikal bir karar alır. chris aslında eşinden önce bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir ve eşinin depresyona girme nedeni de budur. ancak chris cennete gitmiştir, eşi ise cehenneme.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bundan sonraki gelişmeleri bir cemal safi şiirinden dize ile özetleyebiliriz:

seninle cehennem ödüldür bana
sensiz cennet bile sürgün sayılır.


çünkü chris cennetten vaz geçip eşinin ruhunu kurtarmak için cehennem kapılarına dayanır. yol boyu başına gelenler, yaşadıkları ve gördükleri izleyicilere dünya edebiyatının en görkemli eserlerinden biri olan dante aligheri’nin ilahi komedya’sını hatırlatır. zaten bolca ilahi komedya göndermesi de vardır filmde.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
huzurlu bir akşam vakti huzur içinde izlenebilecek bir film.
devamını gör...
görselliğiyle beni en çok etkileyen filmlerden biri.

konusu zaten anlatılmış. yarattığı cennet ve cehennem tasvirleri o kadar etkileyici ki, 24 yıl öncesinin olmasına rağmen, şu zamanda böyle bir görsel şölen yaratılamazdı herhalde.

bir aşk filminin çok çok ötesinde diyebilirim ancak.
devamını gör...
eğer bir yerlerde ruh eşiniz olduğuna ve onu cehennemde bile bulabileceğinize inanan bir romantikseniz ya da böyle bir ihtimal olabileceğine içten içe inanmak isteyen bir septikseniz bu filmi mutlaka izleyin. aşkın sadece maksimum üç sene sürebilecek hormonel bir tepki olduğuna inanıyorsanız sizi yan salona alalım, ıssız adam filminden sonra "kızım ben seni üzerim" diye ortamlarda dolaşabilirsiniz.

elbette filmin merkezinde sanat olması ve ölümden sonra bile çiftin resimler üzerinden bir şekilde iletişim kurabilmeye devam etmeleri benim en çok sevdiğim noktalardan birisi oldu. tamamen boyalardan yapılmış bir cennet fikri ise muazzam. elbette zamanında görsel efektleri oscar dahil pek çok ödül alacak kadar iyi olsa da günümüzde tabii ki oturmayan bazı noktalar göze çarpıyor. yine de yaratılan atmosferler hala çok etkileyici ki bence cehennem sahneleri bu etkileyiciliği tam tersi şekilde olsa da çok daha iyi yansıtıyor.

intihar edenlerin asla cennete giremediği, sonsuzluğa kadar bir kayıp ve delilik cehenneminde mahsur kaldığı bu inanışa isyan edip, cenneti bırakıp, sytx nehrini geçerek ruh eşine katılan chris'i canlandıran robin williams'ın gerçekte kendi hayatına intihar ederek son vermesi ise ironik ve üzücü.

neyse efendim henüz dünyada iken size kişisel cennetinizde yaşıyormuş gibi hissettirecek ve yeri geldiğinde onu deliliğin dağlarında bile takip etmekten çekinmeyeceğiniz ruh eşinizi bulmanız dileğiyle. iyi seyirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"what dreams may come" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim