lolita, solgun ateş, ada ya da arzu, pnin, konuş, hafıza gibi muazzam edebiyat eserlerinin yazarı olan rus asıllı amerikan yazar. kitaplarını okurken insan kelimeleri kullanışının güzelliğine hayran kalırken nasıl bu kadar küçük detayları bu kadar güzel anlatabiliyor hayret etmekten kendini alamaz.
devamını gör...
lolita adında romanı vardır. iki ayrı yönetmen tarafından film haline getirilmiştir. bi süre baş kahraman üzerinden öyle mi, yoksa böyle mi çelişkisini yaşatır. illa katagorize edecez yani.
devamını gör...
sık ağaçlıklı bir yolda size yönünüzü gösterecek bir pusula ya da harita olmadan gecenin kör karanlığında yürüyebilirsiniz isterseniz. daha önce hiç gitmediğiniz, sokaklarına aşina olmadığınız, konuşulan dili dahi bilmediğiniz devasa bir şehirde başıboş, amaçsızca dolaşabilirsiniz. tipinin gözleri kör ettiği, kar soğuğunun insanın hevesini yerle yeksan ettiği, aklınızdan geçen düşüncelerin bile donayazdığı bir mevsimde gezip tozabilirsiniz. ya da bunları yapmaya üşenerek elinize bir nabokov kitabı alır ve aşağı yukarı aynı hisleri oturduğunuz yerden deneyimleyebilirsiniz.
devamını gör...
abi adam lolita'yı önce ingilizce yazmış lan helal olsun valla anadili değil adamın.. bi de kendi rusçaya çevirmiş kral tam..
devamını gör...
rus yazar.



gün gelecek beni hatırlayan son insan da ölecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vladimir nabokov" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim