çokça karıştırılırlar ancak birbirlerinden tamamen farklıdırlar.
veganlık vejetaryenliğe göre çok daha akla yatkın bir yaşam şekli bence. vejetaryenler, basitçe sadece et yemezler ancak burdaki hassasiyet hayvanlara zarar vermemekse eğer sütünden, yağından, derisinden, balından vs. de uzak durulmalıdır. ve hatta hayvan deneyleri yapılan ürünlerden de.
“bitkiler de canlı onlara niye kıyıyorlar yea?” diye bir bakış açısı var genellikle. sadece dalından düşmüş bitkilerle beslenen bir grup da var ama o ayrı bir dünya swh.
devamını gör...
almanya'da yaşayan kuzenim türkiye'ye gelmişti gözleri önünde kurban bayramında kurban kesmişlerdi, olaydan sonra et yemez olup bütün et ve et ürünleri karşı soğuyup, vejetaryenliğe terfi etmişti. onun durumu biraz karışık.
devamını gör...
çoğu vegan önce vejetaryen olarak başlar beslenme ve hayat düzenine. et yemeyi bırakır. zamanla süt ürünlerini azaltır, bitkisel sütlere yağlara yönelir. zamanla deri eşyalarını elden çıkarır. gün geçtikçe daha büyük merhamet duymaya başlar hayvanlara. ve bir sabah kalktığında "ben veganım galiba" der uzun zamandır süt ürünleri tüketmediğini fark edip.
devamını gör...
veganlık bir yaşam stili hayvansal her türlü yiyecek giyecek ürünü tüketmemek. empati duygusunun yüksek olması sonucu yemek yerken aslında şuan bir canlıyı yiyorum düşüncesi bir krem sürerken bunun için bir hayvan eziyet gördü düşüncesi sizi rahatsız ediyorsa genelde tercih edilir. besin değerleri illaki bir şekilde sağlanıyor hayvansal tüketim olmadan da yaşayabiliriz. vejetaryenlik ise çok farklı sadece hayvansal et tüketimi gerçekleştirmiyorlar bunun için bir yaşam stili diyebileceğimi düşünmüyorum tercih meselesi.
(bkz: vejetaryen olmayıp et sevmemek)
devamını gör...
vegan her türlü hayvanî mamulatın tüketilmesine karşı iken vejetaryen yalnızca et, balık ve kümes hayvanlarının besin olarak tüketimine karşı olup harici mamulatın tüketimini tolere eder.

tüketim ürünlerinin kategorize edilmesinde vegan radikal; vejetaryen liberal bir tip ortaya koyar.
devamını gör...
vegan; hayvandan olan hiç bir ürünü tüketmemek
vejeteryan; et yememek.

son yıllarda çok popüler hale gelen bu beslenme şeklinin gelecek için büyük bir proje olduğu konuşuluyor.
eti tamamiyle yok edip yapay etler üreteceklerini hatta yeni dünyada beslenmenin sadece haplarla olacağını okumuştum bir yerde.
ek gıda takviyeleri de bu stratejiyi destekliyor gibi.
ne dersiniz?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vegan vs vejetaryen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim