roman / fantastik / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

taht oyunları ve game of thrones'un sahibi george r.r. martin eseri desem de serinin tüm kitaplarını kendisi yazmamış. her bölümü oyun oynamak için toplaştığı başka bir arkadaşı yazmış ve ortaya enfes fakat az kişi tarafından bilinen bir kitap çıkmış. 1987 yılında yayınlandığı notunu düşüp kitap yorumuma geçeyim.

bugün serinin ilk kitabı vahşi kartlar yani wild cards'tan bahsedeceğim. 2. dünya savaşı zamanlarında, 1940 yılında bir bilim insanı tehdit olarak kullandığı ve insanların mutasyon geçirmesine neden olacak virüse sahip bombayı patlatıyor ve birçok kişi bu virüsten hayatını kaybederken bazı kişiler de mutasyon geçirip farklı kişiliklere bürünüyorlar: aslar, jokerler ve maça kızları.

asların özellikleri doğaüstü güçlere sahip olmaları. jokerler çirkin bir şekle bürünenleri. maça kızlarıysa bu ölen kişiler. ölen kişiler zaten kurtuluyor diyebiliriz fakat hayatta kalan aslar ve jokerlerin birbirleriyle olan mücadelelerini görüyoruz.

kişisel görüşlerime gelecek olursam ise kitapta çok fazla isim geçmesinin zihnimi biraz yorduğunu ve takibi zorlaştırdığını söyleyebilirim. onun dışında bu kitabın neden bilinmediğini veya bazıları tarafından beğenilmediğini anlamıyorum. akıp giden ve güzel konuya sahip kitap.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vahşi kartlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim