aşağı yukarı 18-27 yaş arası bizler şu an ne yazık ki kolay gibi görünen online eğitim yüzünden fiziksel ağrılarla başbaşayız
devamını gör...
ister sevin ister sevmeyin online eğitim gelecekte daha fazla hayatımıza girecektir dediğim başlıktır. ulaşım kolay, insanlar bir günde dünyanın bir ucundan diğer ucuna seyahat edebiliyor. haliyle türlü türlü hastalıklar çabuk yayılıyor. korona biter bir diğeri başlar. haliyle online eğitim akar gider.
devamını gör...
online eğitimde iyi bir öz disiplin oluşturulmuşsa ve öğretmen teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı biliyorsa yüz yüze eğitime göre daha iyidir .
tercihim yüz yüze .ancak çoğu okul hala teknolojik ve malzeme olarak çok geride
en son mikroskobumun okülerini çalmışlardı
devamını gör...
şuan online eğitim gören biri olarak kesinlikle yüzyüze eğitimi tercih ederim. bir kere internet sıkıntısı , teknolojik aletlerin herkeste olmaması gibi sorunları değinmek bile istemiyorum. ayrıca hiçbir şekilde verim alınamıyor. günde 8 ders saati var ve her ders 30 dakika buda 4 saat ekran başında durmak demek. ayrıca meb'in düzensiz sistemi (bir dönemde sınavlar ile değiştirel kararkarı bir bilseniz) , sosyalleşmemek gibi etkenler bizleri mental olarak yoruyor.hocaların evde olduğumuzu, tek onların dersleri olduğunu düşünerek sayfalarca ödev göndermesi bu durumu daha da kötüleştiriyor.
devamını gör...
artık lütfen yüz yüze eğitim online eğitim olmuyor
devamını gör...
kesinlikle yüzyüze eğitim uzaktan eğitim bir yere kadar
devamını gör...
7. (tematik)
teknoloji hâkimiyeti olmayan saygıdeğer meslektaşlarım nedeniyle daha da zorlaştırılan bir şey online eğitim. artıları da var eksileri de...
artılarını şöyle listeleyelim:
1. özellikle sınav grubu öğrencisi için zaman çok önemlidir. online eğitim öğrencinin büyük bir zaman kaybından kurtulmasına neden oluyor.
2. bilgiye erişme anlamında artık teknoloji çok ileri seviyede. online eğitimde de öğrenci öğretmeninden çok hızlı dönüt alabiliyor ve derste dâhi öğretmenle öğrenciyi zaman kaybından kurtarıyor.
3. görsel anlamda daha kullanışlı ve zenginleştirilebilir olduğu için öğrencinin kavramasını kolaylaştırabilir.

eksiklerini de şöyle izah edeyim:
1. öğrenciye erişim anlamında öğretmenin zorluk çekmesine neden oluyor. bir sınıf ortamı samimiyeti ve keyfi asla vermiyor elbette. ayrıca öğrencinin gerçekten not tutup tutmadığını, anlayıp anlamadığını öğretmen maalesef sınıf ortamındaki gibi gözlemleyemiyor.
2. fizyolojik zararları fazlası ile mevcut. bu süreçte bir öğretmen olarak gözümde kirpik dibi iltihabı ile savaştım ve savaşmaya devam ediyorum. bilgisayar ekranına çok fazla baktığım için gözlük kullanmaya bile başladım. aynı şekilde öğrenci için de geçerli bir durum elbette bu. bunun yanı sıra saatlerce ekran başında oturmak hareket kısıtlılığı yarattığı için kas ağrıları, duruş bozuklukları arttı.
3. öğrencinin tembelleşmesine neden olduğu da aşikâr. dersten birkaç dakika önce uyanan bir öğrenci topluluğu var maalesef. bu da öğrencinin odaklanmasına büyük engel.
4. teknolojik alet kısıtlılığından bahsetmiyorum bile.
5. öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyalleşmesini büyük ölçüde kısıtlaması da büyük eksilerinden biri.

kıssadan hisse devir teknoloji devri de olsa toplum buna henüz hazır değil.
devamını gör...
uzaktan eğitimin faydaları öğrenci yaşı ile doğru orantılıdır.
küçük yaşlarda etkisi küçük, yaş ilerledikçe etkisi muazzam. hatta öyle ki türkiye'de olup normalde gidilmesi mümkün olmayan ülkelerde üniversite okur olduk...
devamını gör...
yüzyüze eğitimin yerini tutmuyor bence. o kadar haşır neşir oldum ki teknolojiyle (özellikle onlinde derslerle beraber) dikkat sürem çok azaldı ve bu yüzden artık neredeyse hiç verim alamıyorum online dersten.
devamını gör...
eğitim görüp birşeyler öğrenmek isteyen insanlar için hemen hemen hiç bir şey farketmiyor.

hatta dersi sabote edenler , yada konudan uzaklaştıranlar olmadığı için, doğduran bilgiye ulaşmak daha kolay oluyor ancak sosyalleşme daha az olduğu için o açıdan zayıf düşüyor.

yani bilgilenme açısından eşit veya yakın

ancak sosyalleşme açısından bi tık daha az.
devamını gör...
yüz yüze eğitim candır.göz göze gelmeden iletişim olmuyor.gözden uzak olan eğitimden uzak olur.
devamını gör...
kesinlikle yüzyüze eğitim kazanır
devamını gör...
aslında bence gayet güzel bir eğitim sistemi uzaktan eğitim ama bizi tembelliğe itiyor yalan yok. hele ki yoklama zorunluluğu olmadığı ve dersler sonradan izlenir diye kaydedildiği için baya kolayımıza geliyor. ve zaten sosyal medyaya bağımlı olduğumuz şu son yıllarda okul ortamının da ortadan kalkması bizi iyice asosyal bir bireye çeviriyor. sınıfta ki o sıcak ve samimi arkadaş ortamı yok oluyor. bu bakımdan ben oyumu yüzyüze eğitime kullanıyorum. her ne kadar üşengeç bir insan olsam da!
devamını gör...
iki şekilde de öğrencilere ne kadar bilgi kazandırılıyor? bu senelerden sonra uzaktan eğitimin tam zamanlı olmasa dahi her zaman hayatımızda olacağı ortada ama türkiye'nin eğitim sisteminde öncelikle gidermesi gereken daha büyük sorunları var.
devamını gör...
her ne kadar normal şartlarda da eğitimde başarısız bir toplumken eğitimin uzaktan olması bu sorunu daha da büyük bir hale getirdi. küçük yaş grubu için kesinlikle yüzyüze eğitim daha etkili.
çocukların yalnızca bilgiye ihtiyacı olduğunu düşünürsek yanılırız. çocukların gelişimleri için birbirleriyle, öğretmenleriyle etkileşime girmeleri çok önemlidir. eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı güçleştiren uzaktan eğitimde, bu etkileşimi sağlamak ve yaşantı kazandırmak imkansıza yakın. çocuklar bilgiye erişmede bile koşullardan kaynaklı zorlanırken bazı hedefler çok arka planda kalıyor. öğrenciler arasındaki uçurum fark giderek daha da açılıyor. umarım eğitim, turizmden daha önemli hale gelir ülkemizde...
devamını gör...
uzaktan eğitim altyapısı sağlam olmayan üniversiteler için zorlu geçse de uzaktan eğitim daha mantıklı ve sağlıklı ki şu dönemde yüz yüze eğitimi düşünemiyorum. her gün ambulans gelen yurtlarda koronadan dolayı kapıda ambulans bekler herhalde.
devamını gör...
ne kadar sevmesemde kesinlikle yüz yüze eğitim çünkü yüz yüze bile doğru düzgün anlayamadığımız şeyleri online eğitimden anlamıyoruz kaç senemiz boşa gitti ve üniversite sınavına hazırlanmak zorundayım şimdi de
devamını gör...
uzaktan eğitim daha kolay oluyor ama yüz yüze eğitimin tadı bir başka. insan bir göz teması kurmak istiyor ne bileyim bir soru sormak istiyor günaydın demek istiyor.
devamını gör...
eğitim uzaktan iken hocalarımız ders işlerdi. katılamasak da sonradan kayıt seyredip eksiğimizi kapatma şansımız olurdu. şimdiyse eğitim yüz yüze oldu, derse gelen yok. hocalarımız kendi ruh hâline göre dersi iptal ettiği için iki haftadır yurtta boş boş oturup okula girmeyi bekliyorum. böyle olacağına uzaktan olsun, düzgün bir eğitim görelim taraftarıyım.
devamını gör...
ülkemizdeki mevcut haliyle çok farklı değildir. yüz yüze eğitimin (olması gerektiği gibi) çok faydalı olduğunu zannedenler büyük bir yanılgı içindedirler. bugün ve yarın asıl yapılması gereken, ölçme değerlendirmeyi sağlıklı hale getirmektedir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uzaktan eğitim vs yüz yüze eğitim" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim