okuduğunuz bölüm her ne olursa olsun, önemli olanın ne yapmak, ne olmak istediğiniz olacağı için, o alan ile ilgili çalışmalara, staj tarzı yapılanmalara daha okurken bulaşmanız, o konuda pişmeniz.

iş başvurularında dikkat edilen husus, okuyanın şimdiye kadar alanı ile ilgili ne yaptığı. sakın ha , bir iş yerine tecrübesiz iş başvurusu yapmayın.
devamını gör...
bazılarını kendim uygulamadığıma pişman olduğum tavsiyelerdir.
okulun keyfini çıkartın, tüm dersleri 4 yılda verip bomboş bir insan olarak mezun olmayın. gerekiyorsa 5 yıl hatta 6 yıl sürsün okul (maddi durumunuzun buna elverdiğini varsayıyorum) ama yeter ki kendinizi geliştirin. dil öğrenin, okulun erasmus, farklı alansal eğitimler, klüpler ile geziler gibi imkanlarını kullanın. alanınız ile ilgili fuarlara gidin. bir konuyu anlamadığınızda konu ile ilgili makaleler okuyun. google scholar ve sciencedirect nedir öğrenin, nasıl kullanılır, kampüs dışından bunlara nasıl erişirsiniz öğrenin.
tübitak projeleri okuyun. papaz eriğini imam eriğine çevirme projesi mi yapacağım demeyin, alanınızla ilgili bir çok firmanın yaptığı proje vardır. bulabildiklerinizi okuyun. kısacası üniversite kütüphanesine sadece sevgili aramak birileriyle bakışmak için gitmeyin.
üniversitelerde öğretilen teknik ingilizcenin genelde teknik bir yanı olmaz, kendiniz öğrenin. en azından alanınızla ilgili yazılmış makaleleri okuyabilecek kadar öğrenin.
hocalarınızla aranızı iyi tutun, geneli asosyaldir, hocaya selam verdim kafasını eğdi geçti demeyin, onun selam alma şekli öyle olabilir. hocalara karşı tavrınız nasıl olursa öyle cevap alırsınız. hoca terlikle geziyor bölüm binasında yaa diye dalga geçerseniz, duyup size, kusura bakmayın gençler, rahatsız olduğunuzu söyleseniz giymezdim, şeker hastasıyım, ayakkabılarım yara yaptığında çok zor geçiyor, böyle daha rahat ediyorum diyip sizi utançtan mosmor edebilir. temizlik görevlisi yada öğrenci sandığınız kişi hoca çıkabilir. (hocaların çoğu öyle süpersonik maaşlar almıyor alanlar da var ama onları zaten okulda göremezsiniz. )
hatta genel olarak kimseye önyargılı yaklaşmayın.
kantincilerle ve fotokopicilerle aranızı iyi tutun. buldukları notları genelde kopyalayıp satarlar, eğer notunuzun satılmasını istemiyorsanız hangi ders bu sorusuna o dönem aldığınız işe yaramaz bir dersin adını söyleyerek cevap verin. eğer not satın aldıysanız çok güvenmeyin, hatta mümkünse kendi notunuzu tutun. (hem kendi notunuz hemde satın aldığınız notlardan çalışmak daha başarılı olmanızı sağlayabilir.)
üniversitede tanıştığınız o kızla/çocukla çok büyük bir ihtimalle evlenmeyeceksiniz. özellikle gelişiminizi kısıtladığını düşündüğünüz insanları hayatınızda tutmayın. erasmusa gitmek istiyorsunuz da sevgiliniz çok kıskanç olduğu için göndermiyor mu? gidin, sevgilinize de (bu aşamada eski sevgiliniz olması gerekir ama tercih sizin) oradan fotoğraflar atın. erasmusa gittiniz ama kıskançlık yapıp erasmusunzu zindan mı edecek, ayrılın yada ara verin. (bekara koca boşamak kolay derler ya benimki de öyle bir durum)
sevgiler ve hayatta başarılar.
devamını gör...
kendinizi her anlamda geliştirin. sadece ders anlamında değil.
tümevarımcı yaklaşımlar benimseyin ve nedenini sorgulayın.
devamını gör...
mutsuzsanız bölümü hemen bırakın çünkü değmez sonunda ne iyi bir maaş ne de iyi bir psikolojiniz olmayacak.
devamını gör...
şimdiden, işsizliği 4-5 yıl ertelediğinizi bilin. okul bitince yıkıma uğramayan
devamını gör...
her bölüm ile alakalı mutlaka kötü bir söylem vardır. kafanıza takmayın ve sevdiğiniz bölümü okuyun. ilkokuldan mezun olmuş bir hıyarın çevresinden gözlemlediği veya duyduğu söylemlerle size nutuk çekmesine izin vermeyin.
devamını gör...
diplomanın işe yaradığı günlerin geride kaldığını unutmayın.
devamını gör...
ilk senenizden kendi öz disiplininizi kazanın. sizi ders çalışmak için kimse uyarmasın, işleri yoluna koymanız, sabahki derse gitmeniz için ya da o akşam dışarı çıkmamanız için gereken tek irade kendiniz olun. en başta bunu hallederseniz, gelecekte çok rahat edersiniz.
devamını gör...
disiplinine hayran kaldığım insandır. ben bir kaç gün tuttum, iyi geldiğini de deneyimledim fakat kesinlikle böyle bir disiplin sahibi değilim. zaten bu kadar disiplinli olsam öğretim hayatımda çok daha başarılı olurdum.
devamını gör...
"istanbul üniversitesi" ve "istanbul teknik üniversitesi" gibi devlet üniversiteleri hariç, "istanbul" kelimesi ile başlayan vakıf üniversitelerinden hiç birini tercih etmeyin.
devamını gör...
kitap okumalısınız. tolstoy, sait faik abasıyanık, cemil meriç,jack london... stoizm felsefesi ile ne kadar erken tanışırsınız o kadar şanslı olursunuz.
devamını gör...
101'de elden bitmeyi öğrenin <3 kafanıza takılan başka bir şey olursa sorarsınız
devamını gör...
2 yılım heba olmuşken son 2 sene de kpss ile ilgilenmem gerekirken iç çeke çeke önerileri okudum. sağ olun.
devamını gör...
sonu bombok bir yere çıkacağı için uzatın okulu.
devamını gör...
bırakınnnnn
devamını gör...
pandemi dönemi tavsiye vermek için uygun bir dönem değil zira istisnai şartlar geçerli. ben öğretmen olacağım için okula devam etmek çok önemli değil ama iktisadi ve idari bilimler öğrencisi olanlara tavsiyem okula gidip insanlarla tanışın. kulüpler olur akademisyenler olur. sizi tanıyan insan sayısını arttırın.
devamını gör...
son 2 yıl randımanına girdiğinizde kpss, yds, toefl bilmemnemecnunvari kısaltmalara sahip sınavların olduğunu öğrendiğinizde artık iş ciddiye binmiş demektir.
devamını gör...
yabancı dil
sosyal çevre
entelektüel birikim
seyahat
kendini arama - tanıma denemeleri
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversite okuyanlara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim