covid nedeniyle gelecek 10 yılda 10 milyon kız çocuğu daha erken yaşta evlendirilebilir


buradan
devamını gör...
ülkemizde de kaşık düşmanı tabiri vardır kadın için. kaşık düşmanı tdk'da bile karı eş olarak geçer.
aile "zaten elin" der. anadolu'da ya hic miras vermez, ya da islami olarak 1/3 verir. evlenir karşı taraf "kaşık düşmanı" der.
kadınlar sizi sevdi kalbine sığdırdı, hamile kalıp doğurdu bedenine sığdırdı, kucağına alıp emzirdi canına sığdırdı da; kadını şu koca dünyaya sığdıramadınız.
devamını gör...
bir kadindan yetistiysek hicbir kadinin kaderine terkedilemeyecegini anlamak neden bu kadar guc?
devamını gör...
salgınla değil cehaletle açıklanabilecek bir tahmin. cehaletten kastım kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi değil, haberin içeriğini incelerseniz “dört kız kardeşi ve iki erkek kardeşi ile hindistan'ın kuzeyindeki uttar pradesh eyaletinde yaşıyor” gibi bir cümle var. 7 çocuk doğurmuşsun birader. kıtlığın, pisliğin, mikrobun içinde 7 çocuk. ben demiyorum salgın etkilemedi, dün neydiyseniz bugün de osunuz. ama siz dün de bi zkim değilmişsiniz, burada mutabakata varılsın bir önce. salgından önce 7 çocuğuna gül gülistan bakıyordun öyle mi, inanalım mı? salgın olmasa 13 değil 14’te evlendirecektin muhtemelen. krizi fırsata çevirmişsin kardeşim, allah bereket versin.

çocuklara üzülmüyor değilim, ama rasyonel bakmak gerekirse ilerinin cahili de bugün 13’ünde evlendirilen çocuklar olacak. o çocuklar yarın kıçımda donum mu yok, üstümde çatım mı yok diye saniye düşünmeden 8-10 tane de kendileri doğuracak. böyle bir döngü. cehalet burada. bugün twitter’da çocuk bezi, bebek maması dilenen hesap sahipleriyle iki sohbet şansınız olsa “çocuk bereketiyle geliyor, allah rızkını veriyor” falan der, çok eminim buna.

işi, gücü, durumu çok yerinde olup olağanüstü bir felaketle karşılaşmış ve hayatı tepetaklak olmuş ebeveynler de vardır elbette, ama milyonda bir falandır herhalde. nerde bir bez dilenen mama dilenen ebeveyn görüyorum, bakıyorum bebek olmadan önce de fasfakir öldüm allah hayat yaşıyorlarmış. twitter’a mı güvendin kardeşim, bu kadar düşük iq’yla, bu kadar öngörüsüz, bu kadar kör sepelek adım atılmaz, senin bi kere gen havuzunda 21. yüzyıla taşınmış olmanı bile mantığım almıyor.

ne dersek diyelim, itim söyler g*tüm dinler afedersiniz. geçmiş olsun çocuklara.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"unicef'in kız çocukları hakkında yaptığı tahmin" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim