büyük bir sessizlik içinde buluruz kendimizi.
devamını gör...
belki de bu sefer menemen tartışmasında ülke ikiye bölünür. "soğanlı ittifak" ve "soğansız ittifak" şeklinde. iki taraf ta birbirini menemene ihanet etmekle hainlikle suçlar. ruh hastalığı, kin, nefret ve ötekileştirme virüsü fışkırıyor her yerden.
devamını gör...
en başta, dini siyaset konuşanların hoşuna gitmeyecektir. erkek bireyler futbol konuşmak için eyleme kalkışabilir.
devamını gör...
eee biz erkek erkeğe toplandığınımız zaman ne konuşcaz? diye akıllarda soru bırakan konu
devamını gör...
belki biraz daha huzur olur.
devamını gör...
futbol severler olarak gizli örgüt evlerinde buluşup futbol konuşuruz.
devamını gör...
duramaz bizim zibidiler.
twitterdan milyonlarca tweet kazidilar akillarina, bu denilenler yasaklanirsa o arkadaslar suya agu derler.
devamını gör...
önce sözlüğe sonra ülkeye aydınlanma gelecektir. (siyasetten kastım particilik yapma.) yoksa siyaset bilimine karşı bir şey söylemiyorum
devamını gör...
araba,flört meseleleri de yasaklanırsa ülkece sus pus oluruz.
devamını gör...
hiç etkilenmeyeceğim olay.

siyasetten zaten midem bulandı. görmek, duymak istemiyorum artık hiçbir şekilde. din desen herkesin kendi içerisinde yaşaması gereken ama sadece çenelere vuran bir şey. futbola gelince; son yıllarda zaten siyasetten nasibini güzel aldı ve konuşulacak pek bir yanı kalmadı. dolayısıyla bunlar yasaklansa ben yine kuantumdan, kozmolojiden, yapay zekâdan devam...
devamını gör...
har şey çok güzel olur da işte... olmayacak bişey.
devamını gör...
millet sıkıntıdan birbirini s.ker.
dünyada insanların siyasi olarak bu kadar içinde olduğu, bu kadar fanatiklestigi, uyanık olduğu her saniye siyaset konuştuğu başka bir ülke yoktur.
devamını gör...
belki bilim, edebiyat, sanat konuşulur.
devamını gör...
araçların fiyatına yasak geldi ye 3 sıfır atmışlar. demokraside çareler tükenmez demiş ya rahmetli demirel işte din konuşmazsın onun yerine din tarihi konuşursun kavga devam eder.

(bkz: sen abdülhamit'i savundun mu)
devamını gör...
futbolu zaten baştan gönder. üzerine konuşmak falan... daha beyhude bir şey görmedim duymadım.

din ve siyaset desen evet bu iki kavram da hayatımızı doğrudan etkiliyor ve bu kavramlar yüzünden binbir mesele çıkıyor karşımıza. bunu inkar etmem ama yine de sürekli bunların sohbetini yaparak nereye varıyoruz? diye sorarım.

dini sorguladık, kararlara vardık, inandık, reddettik, saygı duyduk vs bu konu tamam bitti. şimdi sabah akşam yav dini kullanıyorlar, dini siyasete alet ediyorlar, gerçek din bu değil vs diye konuşmak neye fayda getiriyor? aşırı bunaltıcı bir şey. ha diyeceksiniz ki bu konularda bilinç uyanmalı konuşulması iyidir. yahu ne bilinç uyanması? herkes neyse o olarak devam ediyor. değişime açık ve hazır olmayan kimseye yeni farkındalıklar falan yaşatamazsınız. bu yüzden inanılmaz sıkıyor bu muhabbetler beni. bütün bir ülke olarak ezberlenen kalıp cümleleri tekrar ediyoruz her gün. aman ne büyük duyarlılık, farkındalık, toplumsal sorumluluk falan...

siyaset desen aynı uzantı. kılıçdar öyle etti böyle etti. yahu kardeşim... neyse neyse.

yaşadığın topluma, ülkeye vurdumduymaz ol demiyorum ama belli ki bu sohbet şablonları kimseyi hiçbir yere taşımıyor. bunu artık gör. belli ki çözüm bu fanatizm kokan konuşmaları döndürmekte değil. çözüm başka bir şey, net olarak formülünü bilemediğimiz bu yüzden de elimizden çok bir şey gelmediğini hissettiğimiz çok daha geniş kapsamlı ve uzun zamanlara yayılacak değişimler vs.

ama insanlar adeta her gün anlamını bilmediği arapça duayı ezbere okuyup geçen ve bu alışkanlığıyla huzur bulanlar gibi kılıçdar diyor tayyip diyor dinimiz diyor, dün konuşulanları bir de bugün tekrar ediyor vs... ne gerek var?
devamını gör...
ahhh keşke:))) çoğu insanın konuşacak bir şeyi kalmaz. e sussunlar daha iyi:))
devamını gör...
bir seneye kalmadan darbe olur. kitlelerin gazını almak için bazı önemli gibi görünen önemsiz meseleler gereklidir.
devamını gör...
farkedilir bir sessizlik
devamını gör...
ölüm sessizliği.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ülkede din siyaset ve futbol konuşmak yasaklanırsa olacaklar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim