#araştırma-inceleme

öne çıkanlar | diğer yorumlar

emine gürsoy naskali ve gülden sağol yüksekkaya' nın editörlüğünde kitabevi yayınlarından basılmış kitaptır.

ölümün zaman içinde adlandırmalarından hareket etmiş ve ölümü daha güzel göstermek için kullanılan tabirleri irdelemiştir ki bunlardan da benim için de en güzel olanını kitaba isim olarak vermişlerdir.

bu isimde, ölümün uçmak olarak algılandığını ve böyle değerlendirildiğini anlıyoruz. buna göre ruh'u bir kuş olarak değerlendirip ölümü de uçmak olarak nitelendirmişler.
böylelikle yaşamın, gökte devam ettiğine inandıklarını anlamamızla beraber aslında kitapta açık olarak ifade edilmese de bir şey daha var bu anlayışta;
ruh'u bir kuş olarak düşündüğümüzde kuşun doğasında 'uçmak' olduğunu hepimiz biliriz. dolayısıyla ölümü de uçmak olarak tanımladığımızda bir canlının doğal sonucunun da ölmek olduğunu ifade eder. ruhun aslında bedende kalması, olağanın dışındaki bir gelişmedir ve belirli bir vadeye kadar bu, anlaşılabilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uçmağa varmak kitabı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim