twitter üzerinden bir kullanıcı, suzerain isimli bir oyunu öneriyor. söz konusu oyunun konusunu açıklayan paylaşımda; 1965 yılında geçtiğini ve oyuncunun aldığı karar ile birlikte yönettiği ülkenin geleceğini belirleyebileceği yazıyor. burada ilginç olan oyunun içinde ünlü şairlerimizden nâzım hikmet ran’a ait olan dizelerin twitter üzerinden paylaşıldığında paylaşılan hesabı bloke etmesi.
oyunun açılış ekranında yer alan sen şiirinin, ingilizce versiyonunu paylaşan kivil adlı twitter kullanıcısı, oyun ekranında bu dizelerin olduğu ekranının görüntüsünü paylaştığında hesabının kitlendiğini söylüyor. bu paylaşımı silene kadar hesabının açılmadığını aktaran kullanıcı çareyi şiirin dizelerindeki bazı harfleri değiştirip de paylaşmakta buluyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"twitter'ın nazım hikmet’in şiirlerini bloklaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim