çok acı bir gerçektir. coğrafya olarak neyse de zihniyet olarak denilebilir ki son yüzyılın içinde en orta doğulu olduğumuz zaman bu zamandır. orta doğu lafını sevmeyenler de var. avrupa kendisine göre konumlandırıp vermiş bu adı. yani onlara göre orta doğu. ama bilim üreten onlar, üretim araçlarını ellerinde bulundıran onlar, tabii ki konumlandırma avrupa'ya göre olacak. maalesef ki değişmiyor kaderi coğrafyaların. avrupa yüz sene önceki gibi ileride, orta doğu yüz sene önce olduğu gibi cadı kazanı, afrika yüz sene önce olduğu gibi aç. değişim nedir, nereden başlar? ben milliyetçiyim, yön seçmesem de sağa yakınım diyebilirim. ama şu bir gerçek ki büyük değişimler hep devrimle başlamış. ama iyiye ama kötüye. sanayi devrimi gibi, cumhuriyet devrimi gibi, iran devrimi gibi. bir ışık olması gerek. milletin ona doğru koşacağı bir ışık. aksi takdirde millet hep olduğu yerde öylece bekleyecek.
devamını gör...
çok sevdiğiniz avrupalılar türkiye'yi middle east olarak görüyor.
devamını gör...
katılamadığım görüştür. türkiye de en az insanı gibi nevi şahsına münhasır bir ülkedir. ne tam asya ne de tam avrupa. özgün.
devamını gör...
türk kültürü, aslında orta doğu'dan(güneybatı asya) ziyade uzakdoğu(doğu asya) kültürüne daha yakındır hatta türk kültürü=çağdaş batı kültürü+uzakdoğu kültürü'dür.
türkiye asla bir ortadoğu ülkesi değildir... zaten bizler latince yazıyoruz arapça değil..
devamını gör...
hâlâ avrupa'daki insanların %95' inin türkiye'deki ulaşımın deveyle yapıldığını sanmasıyla bu görüş sağlamlaşır. hatta çöl olduğunu düşünenler bile var.
devamını gör...
her ne kadar kabul etmek istemesek de coğrafik olarak orta doğudayız
ha kafa olarak olmayabiliriz ama onuda geçtiğimiz 20 yılda kaybettik
devamını gör...
ortadoğu kültürle ilgili olmayan coğrafi bir tanım. israil ve kıbrıs da bu tanımın içine dahil. ne arapça konuşuyorlar ne deveye biniyorlar. kaldı ki ülke arapça tabelalar ve araplar tarafından istila edilmiş durumda. itiraz argumanı da boşa çıkıyor bu nedenle. siz hele bir önce ülkeyi araplara teslim eden iktidarı değiştirin.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'nin bir orta doğu ülkesi olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim