türk veya müslüman olmamızın bir neden olduğunu düşünmüyourum veya avurpadaki türk düşmanlığı da buna bir sebep değil zaten italya ispanya isveç gbr gibi büyük avrupa devletleri bizim abye girmemizi canıgönülden istediklerini defalarca kez dillendirdiler.
burada asıl sebep almanyanın kendisine yakın nüfus ve potansiyele sahip bir ülkeyi abye alıp güç dengesinin kaymasını istememesi
bu yüzden diğer avrupa devletleri (en çok gbr) bizim abye girmemizi istiyor
merkel bir konuşmasında türkiyeyi kaybetmek istemiyoruz ama ab de de görmek istemiyoruz dedi
bunu şurada da anlayabiliriz ki almanya sürekli olarak türkiye ye amabrgo kararını veto etti sürekli olarak diyalog çağrısı yaptı
anlayacağınız türkiye için tek çıkar yol abnin parçalanması ve olası bir anti alman birliğin parçası olmak ya da abd nin almanya ya baskılarını arttırmasını sağlamak
aslında biz abye girebilirdik fakat suriye iç savaşı bizim çok övündüğümüz jeopolitik konumumuzdan dolayı en çok bizi zarara uğrattı
ve bugün ekonomik olarak bir çıkış arayan türkiye ile ab sürekli krizler yaşıyor
almayanın biraz daha az bencil davranması gerekiyor
devamını gör...
oturup müge anlı, esra erol ya da akşam haberlerini incelersen bunun nedenini çok rahat görürsün. türkiye ab ye değil burkina faso ya bile giremez.
devamını gör...
orta doğu kafasından çıkamadığı içindir.
devamını gör...
din, nüfus, coğrafi konum. avrupa birliği bir hristiyan birliktir. büyük, çoğunluğu müslüman bir devket birliğin işine gelmez.
80 küsur milyonluk bir nüfus var ortada ve artmaya devam ediyor. bu türkiye'yi birliğin en büyük nüfusu yapar, yine işlerine gelmiyor. yük olacak bir nüfus çünkü.
avrupa'nın mabadı ünvanı yunanistan dan türkiye'ye geçecek. kapılar açılacak. türkiye'deki malum mülteci nüfus ve çılgınca devam etmekte olan mülteci akını avrupa'nın alamayacağı risk. adamlar mevcut düzenlerinde bile kara kara mülteci olayını nasıl çözeceğiz diye düşünüyorlar.
devamını gör...
avrupa birliğine girme kriterleri vardır. bu kriterleri sağladığınız da girersiniz, sağlayamadığınız da giremezsiniz düz mantık olarak. e tabi türkiye olarak biz bu kriterleri sağlayamadığımız için giremiyoruz.

peki nedir bu kriterler?

--- alıntı ---

22 haziran 1993 tarihinde yapılan kopenhag zirvesi'nde, avrupa konseyi, avrupa birliği'nin genişlemesinin merkezi doğu avrupa ülkelerini kapsayacağını kabul etmiş ve aynı zamanda adaylık için başvuruda bulunan ülkelerin tam üyeliğe kabul edilmeden önce karşılaması gereken kriterleri de belirtmiştir. bu kriterler siyasi, ekonomik ve topluluk mevzuatının benimsenmesi olmak üzere üç grupta toplanmıştır.

siyasi kriter: demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve azınlık haklarını güvence altına alan kurumların varlığı.

ekonomik kriter: işleyen ve aynı zamanda birlik içinde rekabetçi baskılara ve diğer serbest piyasa güçlerine dayanabilecek bir serbest piyasa ekonomisinin varlığı.

topluluk mevzuatının benimsenmesi: siyasi, ekonomik ve parasal birliğin hedeflerine bağlı kalmak üzere üyelik için gerekli yükümlülükleri yerine getirebilme kapasitesine sahip olmak.

avrupa birliği 1993 kopenhag zirvesi'nde kabul edilen tam üyelik kıstasları

siyasi kıstas: ülkede demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına ve azınlık haklarına saygıyı teminat altına alan istikrarlı kurumların varlığı.

ekonomik kıstas: (1) istikrarlı piyasa ekonomisinin mevcudiyeti; (2) başta ab olmak üzere dış dünya rekabetine dayanma kapasitesi.

uyum kıstası: siyasi birlik ile ekonomik ve parasal birlik de dahil olmak üzere, ab'nin müktesebatına uyum kapasitesi.

kopenhag kriterleri

aday ülkeler:

demokrasiyi,

hukukun üstünlüğünü,

insan haklarını,

azınlıklara saygı gösterilmesi ve korunmasını,

işleyen bir piyasa ekonomisinin varlığını ve birlik içinde piyasa güçleri ve rekabetçi baskı ile başedebilecek kapasiteyi garanti eden kurumların istikrarını sağlamış olmalıdır.

üyelik, aday ülkenin siyasal, ekonomik ve parasal birliğin hedeflerine katılma da dahil olmak üzere üyelik yükümlülüğünü üstlenme yeteneğine sahip olmasını da öngörür.



--- alıntı ---

yani bu kriterlere bakıldığın da biz sittin sene avrupa birliğine giremeyiz canlarım.
hukukun üstünlüğü desen yerlerde.
demokrasi desen ölmüş de gömeni yok falan filan.
devamını gör...
üsteki yazarların da dediği gibi nüfusunun dinamik, genç ve olması gerekenden fazla olmasıdır.
devamını gör...
hristiyan birliği olduğu için olabilir mi ?
devamını gör...
orta doğu artık edirnede bitiyor.
devamını gör...
çünkü , a.b hristiyan birliğidir, sömürdüğü kölelerini birliklerine ortak etmezler.

layikçi kemalistlere şuna asla anlatamazsın.

1. sen, dini bıraktın; ama a.b bırakmadı.

2. sen ,100 yıl önceki kafa ile milliyetçisin; ama a.b hristiyan birliği ortak pazarını kurdu.

tüm bu şartlar sıttın sene a.b ve a.b.d ortak pazarı ile rekabet edemeyeceğini, senin üretttiğin fiyata a.b'nin ve a.b.d'nin satacağını gösterir.

bu siyasetle sıttın sene muassır medeniyetler seviyesine çıkılamayacağını, tam aksıne köle olunanacağını zamanın siyasileri nasıl görmemiş , hayrettin bir şey doğrsusu?

evet.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye’nin avrupa birliği’ne girememe nedeni" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim