türkiye’deki yükseköğretim sisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan üniversite araştırmaları laboratuvarı'nın (üniar) kurucularından prof. dr. engin karadağ, türkiye’deki görev yaşan 196 rektörün akademik profilini çıkaran bir çalışma yaptı. çalışma kapsamında rektörlerin bugüne kadar yaptığı tüm bilimsel çalışmalar inceledi.

atıf ve yayın verilerini derleyen “web of sience” sisteminden elde edilen verilere göre,

- uluslararası makalesi bulunmayan toplam rektör sayısı 68.

-toplam 55 rektörün uluslararası yayını bulunmuyor.

- hiç bir yerde atıf yapılmayan rektör sayısı 71. buradan

üniversitelerimizin en tepesinde oturtulan kişiler bunlar.
bu kafadaki yönetimden nasıl bir ilim , nasıl bir bilim çıkar tahmin etmek güç değil, ayrıca çıkmadığı da ortada.
devamını gör...
dini yayınları vardır, gözünüzden kaçmıştır efendim.
devamını gör...
cumaya gidip gitmediklerine ve bıyık şekillerine bakıldığı için akademik yeterliliğin pek önemi yoktur.
devamını gör...
türkiyede fikri olanın bilgisi yok ki gelin görün akademide makalesi olan rektörler çoğunlukta olsun demek istediğim tanımdır.
devamını gör...
türkiye'nin neden başarısız olduğunu, neden güçlü bir ekonomiye sahip olamadığını gözler önüne seren durumdur.
devamını gör...
çünkü torpilin en son bile olmaması gereken akademide, isme özel ilan açılıyor. dayın yoksa, hocan çağırmadıysa yıllarca tek kuruş almadan köle gibi çalıştırılıyorsun. torpili olan kişi zaten kendini kasmıyor bile araştırma yapmak için, başkasına tez yazdırırken dolandırılıyor en fazla. üniversiteye gitmiş herkes farkındadır, bilimden uzak memur gibi süren sistemi. ülkenin yarısı deneyimi olsa dahi asgari maaşla çalıştırıldığından, gerçekten potansiyel bilim insanları, akademinin sıfır deneyim sayıldığı güzel ülkemizde, zaman kaybetmek istemediğinden, dayısı olan ve sıfır efor harcayan kesim işgal ediyor kadroları.
devamını gör...
daha kötüsü; o 196 üniversitenin (!) çok değil 20 tanesinin adını sayabilecek rektör sayısının çok daha az olması ihtimali olabilir mi?
devamını gör...
akademinin durumunu gösterir.
devamını gör...
68 mi? yine iyi yahu.şu şartlarda 160 çıksa şaşırmayacağım bir olay.
devamını gör...
ulusal makalelerinin de pek önemli şeyler olduğunu düşünmüyorum.

hele ki erzurum üniversitesinde sadece içindekiler bölümü olan doktora tezi yayınlandıktan sonra.
devamını gör...
makale yazımı vb. kriterlerin her zaman doğru olarak algılanmaması gerektiğini düşündüğüm olaydır. bizim ülkemizde çoğu alanda yaşanan bir sorun var; çalışmayan, işini yapmayan insanların aslında iş yapıyormuş ya da çalışıyormuş gibi göründüğünü çoğumuz biliyoruz aslında. benzer şekilde makale yazmış, bir makalede ismi varmış gibi görünmesi onun o makaleyi yazdığı anlamına gelmiyor maalesef. makaleye hiç bir katkısı olmadan sadece isimlerinin yazılı olduğu makalesi olan bir sürü profesör var üniversitelerde. artık kriterler bile gerçek kriterler değil onlarda bile oyunlar var bilmediğimiz neler dönüyor üniversitelerde. onun için bu tür şeylere çok takılmayın derim, nacizane...
devamını gör...
üniversitelerin haline bakınca çok yadırgamamak gerekiyor. böyle olmasaydı daha iyi yerlerde olurduk. zaten daha iyi yerlere gelen okulları da dibe çekmek için rektör atayıp duruyorlar. twitter birbirinin atamasını tebrik eden akademisyen dolu. makale yok ama twit var.
devamını gör...
akademi dünyasında yaşanan bu kirli ve saçma sistem yüzünden, bu yaştan sonra ''acaba ben hangi sektörde çalışabilirim'' diye kara kara düşünüyorum. hayallerimi, gençliğimi çalan bu sistemin oluşumunda emeği geçen; rektöründen-özel kalemine, yök başkanından-çalıntı tezlerle doçentine kadar herkesin ama herkesin bedel ödemesini ve cezalandırılmasını istiyorum.
ceza alsalar çok bir şey değişmeyecek diye düşünüyorum, çünki bu adamların kadro verdiği, yetiştirdiği hocalar çatır çatur dersler veriyorlar. yeni neslin eğitim aldığı hocalara bakınca, kurtarılacak bir taraf göremiyorum. tgb gençliği, akp gençliği, ülkü ocakları gençliği, imam hatip gençliğini twitterdan gözlemleyince ağlamak istiyorum fakat ağlanacak halime genelde kahkaha atıyorum. ülke adına tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirim.
bugün, vasıfsız bir rektörün sebep olduğu zincirleme cehalet ve kıyımın örnekleri açıkça görülmektedir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'deki 196 rektörden 68'inin uluslararası makalesinin olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim