atv'nin oluşturduğu kültür.
benim annem bir melek, çocuklar duymasın, avrupa yakası gibi orijinal yapımlarla bir döneme damga vurmuşlardır.
çok başarılı olamayan alemin kralı yahşi cazibe gibi yapımlar da vardır.
devamını gör...
en iyi örneklerinden biri (bkz: tatlı hayat)'tır
devamını gör...
türkiye'de 1 kadın 1 erkek ve avrupa yakası en önemli iki sitcom örneğidir.

tanım: genellikle ev, işyeri ya da 1 veya 2 mekanda, durum komedisinin işlendiği programlara verilen ad.
devamını gör...
kahkaha efekti olmazsa olmazıdır.
devamını gör...
ard arda kahkaha efekti.
devamını gör...
nerede lütfen söyleyin
devamını gör...
çocuklar duymasın olmayandır.
devamını gör...
avrupa yakasıyla bırlıkte yavastan elını ayagını cekmıstır. sonrasında yapılan sıtcomların hıcbırı bı boka benzemedı
devamını gör...
avrupa yakası ile zirveyi gören kültür.
devamını gör...
en başarılarının gülse birsel yapımları olması (bkz: yalan dünya)
devamını gör...
kahkaha efektleri ile gülmemiz istenmektedir
devamını gör...
jet sosyete ve yalan dünya en iyi örnekleri olabilir .
devamını gör...
niyet ettim sitcom izlemeye, uydum hazır olan kahkaha efektine.
devamını gör...
aklıma yalnız gülse birsel'i getiren sektördür.
devamını gör...
bilinenin aksine atv değil trt'dir. kaynanalar dizisi tüm bu yazılan dizilerin atasıdır.
devamını gör...
en ufak bir küfürde gülme isteği.
devamını gör...
avrupa yakası hariç diğerleri tırt. bir daha hiç avrupa yakası gibi bir efsane gelmedi.
devamını gör...
küfür, kelime şakası, cinsiyetçi şakalar, absürt ve dünyanın en itici özelliklerine sahip bir karakter ha bir de entrika bol bol saçma saçma entrika
devamını gör...
avrupa yakası’nın bu kadar övülmesine anlam veremiyorum, türk sitcomunun zirvesi bence tatlı hayat’tır.
avrupa yakası tamamen karikatürize, gerçeklikten aşırı kopuk zilyon karakterle dolu. gülse birsel’in zaten böyle bir tekniği var, avrupa yakası - yalan dünya - jet sosyete hatta aile arasında filmi de dahil olmak üzere günlük hayatta pek karşılaşamayacağın tipte bir dolu insan doluşmuş bir tek gülse birsel’in kendine yazdığı karakter akıllı mantıklı ve insan gibi konuşup düzgün hareketler sergiliyor. geri kalan herkes flakka atmış gibi saçma saçma hareketler, nereye ait olduğu belli olmayan şiveler, şiveli değilse de yine aynı aşırılıkta concon “oha falan”lar, bir garip uç uç giyinmeler, çok garip saç makyaj veya ikonu haline gelecek pijama falan. bunlardan en fazla birine, hadi olsun ikisine rastlarsın günlük hayatında, hepsi bir araya gelmiş sen içlerinde hehe diye dolanıyorsun, burhan özellikle, ne bileyim makbule ayrı abartı, selin ayrı karikatür, kubilay desen ha keza. yeterince karikatür tip yokmuş gibi vasfiye teyze diye bir karakter yazılmış mesela ay yarabbi ne kadar plastik bir tip. şahika yazılmış bar bar bar bağırıyor, saçı makyajı, giydikleri fecaat. yine yetmemiş gaffur girmiş, o yetmemiş ailesini almışlar gev gev gev konuşan aptal bir kız kardeş, hebele hübele anne baba. sürekli gürültü, sürekli bağırtı. hiç aklı başında karakter yok, bir kendi bir de aşık olacağı tip cem insan gibi davranıyor. geri kalan herkes cringe derecede geri zekalı.

yalan dünya’daki selahattin olsun, irem sak’ın karakteri, derya karadaş zaten evlerden ırak, şu an tam hatırlayamıyorum ama sürekli “oh no sevvgılım’ falan diyen yine başka abartı karakter, bartu’nun canlandırdığı karakter zaten tövbe yarabbim. nihal yalçın’ın canlandırdığı aynı şekilde. yine bir kendi bir de beyazıt öztürk insan gibi konuşup davranıyor. jet sosyete’de de. onu artık izleyemedim gerçi ama gördüm yani garip bir diş takmış yine tuhaf tuhaf tiplemeler. saçı başı kıyafeti sirk maymunu gibi 10-15 karakter. yani bir tekniği var, bütün dizileri aynı. mesela bir oyuncu muhakkak 2 karakteri canlandırıyor, biri genç nispeten normal, diğeri laftan anlamayan beyni alınmış köylü yaşlı. jet sosyete’de piyango zavallım hasibe eren’e vurmuş. yalan dünya’da galiba olgun şimşek 2 karakterdi. avrupa yakası’nda binnur kaya, hem şahika hem dilber, bu zavallıma iki karakter de beyinsiz denk gelmiş. kötü ya, çok yorucu karakterler, hepsi.

bunun normali 1 tane cringe bir karakter olur, mesela michael scott, hadi bi tane de kendine has gariplikleri olan dwight schrute gibi bir karakter yazarsın, gerisi de bu tiplere “bu normal değil yalnız” bakışları atan normal insanlardan oluşur. 20 karakter yazıp hepsini aşırı absürt konuşturup giydirerek komedi devşirmek, ne bileyim, güldür güldür mizahı gibi geliyor bana. belki avrupa yakası kendi döneminde iyiydi, ben de gülmüştüm ama şu an hala onu aramam asla, çok gürültülü ve gerçek dışı. açar evincırs izlerim, bari farklı evren diye avunurum. ay felfena linç yiyecekmişim gibi ama napalım yazdık da o kadar, silemem şimdi yazıktır. hadi bism.
devamını gör...
7 numarada zirveyi yaşayıp avrupa yakasının bitmesiyle yok olmuştur. dirilmesini dört gözle bekliyoruz efenim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de sitcom kültürü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim