(bkz: cinsel içerikli başlıkların verdiği rahatsızlık) (bkz: sakso çekmek) (bkz: sokağa çıkma yasağı sırasında fuckbuddy ile kalakalmak) (bkz: sevgilinle fuckbuddy'ni tanıştırmak) gibi başlıklardan sonra gerekli olduğunu düşündüğümdür. hayır , lisede verilen yüzeysel eğitimi saymıyorum.
devamını gör...
son derece zor bir şey olacağı için vermek istemiyor olabilirler. bizim memlekette meme diyince gülen insanlar olduğu için çok zor olacak bir durumdur. eğitim verilmesi gerekiyor ama temelinin sağlam atılması lazım. yarın bir gün bir dayı öğretmene gidip hoca bey sen bizim oğlana seks yapmayı öğretmişsin biz ona leylek falan yalan söylüyorduk neden öğretiyorsun diye saldırabilir. yaşanır bu.
devamını gör...
katıldığım bir düşüncedir. cinsellik hayatın bir parçası, inkar edemeyiz. aksine bununla ilgili insanlara eğitim verebiliriz. böylece cinsellik ülkemizde bir tabu olmaktan çıkar, yaşanan iğrenç olaylar da bir nebze olsun azalır diye düşünmekteyim.
devamını gör...
akepe türkiyesinde asla mümkün olmayan şeydir.
devamını gör...
yavrum bi durun hayal kurdurmayın diye iç geçirten başlık.
devamını gör...
normal eğitim verilse bile bir nebze faydası olur, cinsel eğitimi çoktan geçtim. ülkede genelde gerçek anlamda eğitim yok.
devamını gör...
ingilizce dersinde six deyince gülenlere cinsel eğitim vermek zor bir şeydir. öncelikle cinselliğin tabulaştırılmaması gerekiyor.
devamını gör...
şu cinsel eğitim kim tarafından, nerede, nasıl verilecekse bir an önce verilse de, şu sözlükler cinsel açlardan ve açlıktan kurtulsa, dediğim durum.
devamını gör...
kimler tarafından ve nasıl verilmesi gerekliliğini de ortaya çıkartan durumdur. bu konuyla ilgili yeterli eğitim materyalinin bulunmaması da ayrı bir sorundur. çünkü ayıp, pis, kaka durumlardır. aslında bu eğitim ailede başlayarak eğitim kurumlarında devam etmelidir. ailenin yapamadığını eğitim kurumlarından beklemek de çok mantıklı değildir. maalesef ailelerin bu konudaki bilgileri, bakış açıları, düşünceleri ve paylaşımları çok ama çok yetersiz. halen televizyonda öpüşme sahnesi geçtiğinde kanal değiştiren ana-babalar varken bu iş çok zor. önce aileler öğrenirse çocuklar da öğrenir.
devamını gör...
10.
bu eğitim sistemi olduğu müddetçe katılmadığım gerekliliktir. çünkü, türk eğitim sisteminin amacı öğrenciyi derslerde gösterilen fen ve sosyal bilimleri derslerinden soğutmak, ömür boyu nefret etmesini sağlamak üzerinedir. mazallah, cinsel eğitim filan verilirse bu öğrenci milletini cinsellikten de soğutup soy devamlılığımızı tehlikeye düşürürler.
devamını gör...
11.
ne güzel hayalmiş o öyle. o is öyle kolay değil. bu ülkede kaç milyon insanı cinselligin sadece bir üreme amacıyla var olması gerektiğini düşünüyor. zevk almak kesinlikle yasak. kaldı ki böyle ataerkil bir toplumda cinsellikten bahsedilecekse bile erkeğin cinselligi konuşulur. misal lisede erkeğin erekte olmasını, bosalmasını anlatırlar ama kadının orgazmını asla anlatmazlar. tek bir şey anlatılır.o da menstrual döngü. bizim daha çok yolumuz var yani
devamını gör...
sadece okul bağlamında düşünülmemesi gereken, topluma sosyal ve psikolojik açıdan sağlıklı bireyler kazandırabilmek için temellerinin ailede atılmasının elzem olduğu eğitim. fakat seks kelimesinin s'si bile tabu haline getirilmişken, bu ütopik düşüncenin gerçekleşmesi -özellikle de günümüz türkiyesinde- çok da mümkün görünmüyor.
devamını gör...
katetmemiz gereken uzun mu uzun bir yol var bu konuda. sevişince ahlaksız olmadığımızı o kalın kafalara sokmamız gerek mesele. cinselliğin gerekliliğini ve nefes almak kadar doğal olduğunu da anlatabilmemiz gerek. keşke bu kadar boktan tabularımız olmasaydı.
devamını gör...
verilmesi gerekendir, ahlaksızlık değildir, ahlaklı olmak amaçlıdır, en azından cinsel bir eğitim verdikten sonra insanların belirli bir yerlerine bakmamasını, gözle taciz etmemesini öğretebilirsiniz.
devamını gör...
bu başlığın alnı olsa da öpsem keşke dedim. çok bilgisiz olan bir kesim var ve bu eğitimin ayıp olduğunu düşünüyor.
devamını gör...
kesinlikle bu konu hakkında eğitim verilmesi gerekir aile baskısı ile sanki suç işlenmişcesine gibi bir durum lanse edilmesi kişinin içten içe bastırılması ileride çok büyük dengesizlik ve zararları beraberinde getirmekte.
devamını gör...
ya organlarınızı nasıl kullanacağınızı nasıl başkası öğretebilir size. internette gırla görsel materyal var açın izleyin. lütfen yormayın insanları.
devamını gör...
doğru şekilde ve işinin ehli eğitimciler tarafından verilmelidir.
devamını gör...
lise de bir gün sadece erkekleri bir araya toplayıp cinsel eğitim üzerine sayılabilecek mastürbasyon ve bir kaç konu üzerine konuşulmuştu. okulun bütün erkek öğrencilerini bir araya toplayınca yönetmek zor olduğu için ve ergenliğin verdiği yetkiyle birlikte konunun da suistimale elverişli olduğu için verimli olmamıştı. kendi kanımca ortaokulda başlamalı ve ayda yılda bir değil de haftalık yada aylık bir rutinle işlenmeli. yoksa bu konuda internet çöplüğüne yada şehir efsaneleri ile büyüyen çocuklar ile dolacak mastürbasyon ve porno bağımlılığı belki de bu işin cabası olacak.
en önemlisi cinselliğin hayatın bir parçası olduğunu anlatmak konusunda bilimsel verimlerden ve anlatış biçimlerinde faydalanmak olmalı yoksa günümüz ahlak normları ile donatılmış eğitim modeli ile olmazzzz
devamını gör...
nasıl bir eğitim takvimi uygulanacak merak ediyorum. mesela ben meslek lisesinde okudum ve 2 yıl teori son yıl pratık uzerine bir takvim vardı cinsel eğitim nasıl olacak peki?

ilk hafta ergenliği, ikinci hafta masturbasyonu, ucuncu hafta sevismeyi anlattin 4. hafta yabanci kaynak olarak kamasutra falan mı önereceksin.

biraz akıllı adam zaten bunu araştırır öğrenir.
siz meme dedikçe gençler daha da merak etmeyecek mi?
entel olacağım diye bazı şeyleri atlıyorsunuz ama cidden bir ergen bir el bombasından daha tehlikelidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de cinsel eğitim verilmesi gerekliliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim