(bkz: ekmek) biz küçükken ekmeği yere atma yerde görsen öpüp kenara koy derlerdi ancak kuşlara ekmek atıldığını görünce neden yere atıldığını sorgulardım. yemeleri için atıyoruz derlerdi havaya atın o zaman onlar da martılar gibi havada kapsınlar derdim.
(bkz: camî) mimari sanatsal bir yapıdır, kubbeler allah'a yalvaran elleri minareler onların yükselişini temsil eder. kuran'da şöyle inşa edilmelidir böyle yapılmalıdır diye bir ayet de geçmemektedir. hatta kâbe de küp şeklinde köşeli kenarlıdır kubbesi minaresi yoktur.

bir de son 1 yıldır hayatımıza giren maske, cahil cühela kesim zannediyor ki o maske hastalıklara karşı koruyor, dezenfektan, steril etme özelliği var, antikor ürettiğini falan zannediyorlar heralde ki yakında yerde maske görsen öp sonra da kenara koy diyecekler.

bir de aklıma gelmişken ek: küçükken kuran'ı tvnin altındaki göze koymuştum, oraya konmaz günah demişlerdi. neden? demiştim, kuran belden aşağıya konulmaz demişlerdi, iyi ama siz bizim üst katımızda oturuyorsunuz, o zaman aşağıya inin, bırak belden aşağısını sizin ayaklarınızın altına koyuyoruz demiştim. sivil itaatsizlik, sorgulama, anarşist provakatörlük zannedersem çocukluktan meyilli olduğum duygular.
devamını gör...
maske kısmına kadar iyi gidiyordu. neyse, bu da yeterli.
devamını gör...
maske kısmında hiç bir sorun yok? bilakis doğru. evet, acı ama gerçek: maske zerre işe yaramıyor. hele açık havada insanlara maske dayatmak? tam aptal işi. zerre mantığı zerre bilimsel tarafı yok. zaten bunu avrupa'da tek bir ülkede açık alanda maske zorunluluğu olmamasından anlayabilirsiniz.
devamını gör...
ekmek bir metafordur. ekmek eski zamanlarda yaşayan insanların hayat döngüsünü temsil eder. ilkbaharda tarla sürmek tohum ekmekle başlayıp sonbahara kadar ilgilenilen sonra biçilen sapı samanı ayrılan una çevrilen en son da ekmek olan emeği temsil eder. kış boyunca da yetirmen gerekir. günümüzde sığ bir bakış açısıyla değerlendirildiği için zaten her köşe başında 1 poşet dolusu ekmeğin çöpe atıldığını görüyoruz.
devamını gör...
penis ve vajina.
devamını gör...
türk milleti
devamını gör...
arapça.
devamını gör...
çocukken nereden elime geldiği hakkında en ufak bir fikrim yok fakat "arap kağıtları" vardır bilen bilir. sigara sarma kağıdı. onların üstünde arapça bir şeyler yazar. onu elimden düşürdüğümde üzerinde "arapça" yazdığı için o kağıdın yere konamayacağını söylenip linç yemiştim. konuyu nasıl dine bağladırlar anlamamıştım. ne alaka filan desem de yediğim linçle kaldım. akşam hacı dedeme söylediğimde durumu küfür etmişti çocuklara hahah. bu da böyle bir anımdır.

ezcümle; yukarıdaki arkadaş da yazmış ama "arapça."
devamını gör...
(bkz: islam)

edit: (bkz: arap kültürü)
devamını gör...
kesinlikle rakı ve edebiyatı,bu kadar kötü bir içkinin bu kadar metaforlaşması çok saçma.
devamını gör...
devlettir

devlet'i kutsal bir varlık olarak düşünmek önce birey olarak kendine sonra da gelecek nesillere yapılacak en büyük yanlıştır. devlet size beş karış suratla hizmet verdiğinde şikayet ettiğiniz memurdur, bugün git yarın geldir, politikaları nedeniyle aç kalmanız, haksız yaptırımları yüzünden ölmenizdir, başka bir şey değil. bunlara sebebiyet veren de yine sizsinizdir, kompleks bürokrasi içinde toplum olarak (birey olarak bir hiçsiniz) yanlışları düzeltmezseniz bu devasa organizma sizi böcek gibi ezmeye devam edecektir. yanlış anlaşılmasın, genel ortalama bir ülke'de (ki şu an rusya'da bile halk devletini hizaya getirmeye çalışıyor) bunu yapmanın her ne kadar agresif yöntemleri olsa da, buna gerek kalmadan gayet barışçıl yöntemlerle de hizaya getirebilirsiniz, bunun için yapmanız gereken örgütlenmektir (kulağınıza öyle geliyor ancak örgütlenmek sadece komünist bağlamda bir kavram değildir, adıyaman pınarlı köyü yardımlaşma derneğine kaydolmakta örgütlenmek olabilir, nahiftir ama örgütlenme olarak sayılabilir *gülücük*)
devamını gör...
araplarla ilgili olan her şey.
devamını gör...
kesinlikle mka. gerçi çok az bir kesim sever.
devamını gör...
daha önce iki yazar arkadaş daha yazmış ama bence de arapça, bu ülkede kutsallaştırılan en saçma şey. inanamıyorum işlerin bu noktaya gelmesine. mesela babam, chp türkçe ezan okutacak diye asla oy vermiyor. hayır vermezse vermesin de ne alaka (burada küfür)?
devamını gör...
türk milletidir. türklüktür.

bir şeyi kutsallaştırmak genel olarak kötü bir olay.
devamını gör...
(olmayan)kızlık zarı.
devamını gör...
mevlid, arap alfabesi, öğretmenlik mesleği, aile, padişahlar
devamını gör...
akraba.
devamını gör...
bilim ve felsefe ye karşı çıkan hemen hemen herşey özellikle dinsel öğeler
devamını gör...
kızlık zarı. altı üstü bir zar yahu! ki namus ile uzaktan yakından alakası yok. kızların üreme yolu kısa olduğu için enfeksiyonlardan korunması amacıyla yaratılmış bir zar bu. ki ilk ilişkide illa ki kanayacak diye bir zorundalık yok. kimisi çok ince olur kanama olmaz kimis de çok kalın olduğu için yırtılmaz. bir zar bir kadından daha çok kutsallaştırılmamalıydı. bir geleceği yok ettiklerini bilmeden kıydılar kadınlara namus için...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk milletinin gereksiz kutsallaştırdığı şeyler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim