atatürkün yüceleştirilip osmanlılın aşağlandığı veya osmanlının yüceltilip atatürkü aşağlaması
burada osmanlı diye bahsettiğim şey osmanlı imparatorluğundan nefret edeneler
ben iki tarafı da benimsiyorum ikisi de benim tarihim bence herkes böyle yapmalı
devamını gör...
osmanlı devleti'ni yüceltip atatürk'ü aşağılayan insana çok denk geldim. o insanlar sanıyor ki osmanlı devletini atatürk yıktı.
devamını gör...
türk insanının tarihini kendi çabasıyla okuyup öğrenmeyi zahmet olarak görmesinden ve tarihini tarihçilerden değil de genelde dincilerden öğrenmeye kalkmasından kaynaklıdır.
ideoloji yobazlarını da unutmamak gerek.
devamını gör...
yobazların ve kanında şüphe ettiklerimizin yaptığı şeydir. gerçekten vatanperver olan ve tarihini iyi bilen bir türk atatürk'ü de benimser osmanlı'yı da. zira osmanlı bizim tarihimizin parçasıdır. atatürk ise liderimiz ve kurucumuzdur ki o da zamanında osmanlı generaliydi. fikir bağlamında ve başka yönlerden atatürk osmanlı'dan ayrılır.
devamını gör...
atatürk; bizlere, osmanlı devleti'nin dağılmaktan kurtulmak üzere modernleşme çabalarının armağanıdır.
osmanlı devleti bizim tarihimizdir. başımızın üzerinedir. atalarımızdır. atatürk; osmanlı devleti, dünya siyasetinden silinmesi kaçınılmaz bir durumdayken onunla birlikte tecavüze-soykırıma-sürgüne uğrayacak türk milletini kurtarma yolunda önderlik etmiştir.
atatürk'ü baş tacı eden bizler, osmanlı'yı sahipleniyoruz; atatürk'e düşmanlık eden, damarındaki kanı inkar eden, ümmetçiliğin pençesine düşmüş dinci yobazlar bizi osmanlı'ya düşman olmakla suçluyor.
bu suçlayanlar, koskoca cihan devletini avrupa'nın oyuncağı haline getirenlerdir. devleti yiyip bitiren, halkı cahil bırakıp sömüren kan emicilerdir.
devlet değişti, 100 yıl geçti hala düşmediniz milletin yakasından. türk milletine, dünya gözüyle cehennemi yaşatan şeytanlarsınız.

edit: başlığı gördüm, hele bir girip yazayım derken yazmama gerek olmadığını, sözlerime tercüman olmuş bir yazar olduğunu gördüm ve beğeneyim diye düşündüm; meğer kendimmişim.
devamını gör...
ülkemizin daha iyi yerlere ve konumlara gelememesinin en büyük nedenlerinden biridir. bu ve bunun gibi düşünceleri aşabilirsek gerçekten çok iyi yerlere ve çok farklı konumlara gelebiliriz.
devamını gör...
ya osmanlı büyüktür güçlüdür anlarım ama demokrasiden uzaktır bu nettir sosyalist çizgide olmama rağmen memlekete demokrasiyi mustafa kemal getirmiştir hakkını da yiyemem
devamını gör...
atatürk, osmanlı'nın bir türlü gerçekleştiremediği modernleşme hareketini devrimlerle gerçekleştirmiştir. türkiye cumhuriyeti osmanlı'nın devamıdır, cumhuriyet döneminde birçok kurumun sadece adı değişmiştir. osmanlı'nın borçlarını bile türkiye cumhuriyeti ödemiştir.
devamını gör...
türk insanının, dedesini vergi ve asker makinesi olarak gören osmanlı ailesi ile yine dedesinin işgal edilmiş yurdunu kurtaran ve daha sonra cumhuriyeti getiren atatürk arasındaki ayrımı yapabilecek düşünme, sorgulama yeteneğine sahip olduğunu gösteren durumdur.

tarih derslerine "savaş tarihi" anlayışıyla yaklaşmanın bir sakıncası da bu işte; osmanlıdan çok osmanlıcı olmak.
devamını gör...
hiçbir şeyi benimsemeye gerek yoktur? benimsemek nedir ya?
devamını gör...
tarihi iki kitap açıp okumak yerine başkalarının görüslerini kendisininmis gibi yansitan insanlardır bunlar. benim işime bu bilgi geldi buna inanayım der gibi. bi insana huyuna giderek çok seye inandırabilirsin sonucta tatlı dil yilani dilinden çıkarır. mesela bizi bölmek isteyen zihniyetlerin osmanlıyı atatürkün yıktığını düşünmesi. tarihi gerçekten işimize geldiği gibi değil de gercekten ders çikarıp hayatımızı yoluna koymak için mantıklı konuşan insanlardan öğrenmek. her sey böyle daha güzel olur.
devamını gör...
olmaması gereken cahilce düşüncelerden sadece bir tanesidir.
devamını gör...
oysaki tarih ve devlet bilinci ortaktır. aynı milletin gecmisidir. ayrılmaz. fakat siyasi güdülemeler insanımızı ayrıştırmak gibi şeylerden bu şekilde düşündürüyorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk insanının atatürk ile osmanlı'yı ayrı ayrı benimsemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim