bence düşünmemesi değil düşünememesidir o. yahu bir insan böyle bir ortamda nasıl olur da aşı yaptırmam diyebilir? tamam tedavi olmamayı isteme hakkın var ama beni tehlikeye atma hakkın yok. aşı olmuyorsan dışarı da çıkma bir zahmet. otur evinde. senin yüzünden ben niye tehlikeye gireyim. allah akıl fikir versin bu tiplere.

--- alıntı ---

stratejico ile era işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmaya göre yüzde 44 aşı yaptırmayı düşünmüyor, yüzde 56 ise yaptıracağını belirtiyor. aşıya erişim ve aşılama planlanması konusunu yeterli bulanların oranı yüzde 27. araştırmaya göre katılımcıların yüzde 44’ü finansal geleceğine olumsuz bakıyor.

--- alıntı ---

kaynak: tr.sputniknews.com/columnis...
devamını gör...
aşıyı düşünsem de ne zaman olacağımız hakkında karamsarım diyeceğim meseledir.
devamını gör...
prim için teori yapanlara en çok kızdığım konudur. onlar yüzünden hâla bakın hâla daha çip takacaklar yiğenim ben vurdurtmam diyenler var. aşının üzerinden henüz zaman geçmediği için yan etkilerinden korkanları anlıyorum ama yaptırmayanların çoğu zannımca bu teorisyenlerin her dediğine inanan büyüklerimizdir. bu gidişle sürü bağışıklılığı hayal olarak kalır.
devamını gör...
cep telefonu alırken garanti ve servis ile yetkili satıcı, organik gıda alırken eco food etiketine bakan biri olarak aşı olurken de en az 3-4 sene bekleyeceğim.
tabi ki aşıya karşı çıkacak süper(!) zekalı değiliz.
sadece ölümlerin (dünya sağlık örgütü aşı yüzünden de yüzbinlerce ölüm olacağı tahminini de akılda tutarak) hangi aşılarda, hangi kronik hastalık ve yaş grubunda, hangi bünyelerde ölüm oranlarının yan etkilerinin netleşmesi için en az 2-3 yıl bekleyeceğim.

bilemiyorum, pandemi de aşı olma zorunluluğu getirilmiş devlet var mı?

mutlaka aşı olun diyen yasal zorunluluk olarak devletin sağlık politikası-kararı diyen bakanı var mı?

aşılar ve denekler üzerinde yapılan aşılama sonunda sağlık-tıp alanında uluslararası bir akademik kurum kuruluş tıp fakülteleri araştırma inceleme sonucu ortaya koymuş mu?

aşıların tüm faz sonuçları alındı mı? denek (aslında insanları kobay olarak kullanma ki; eğer bu olağanüstü durum olmasa bunu yapanlar lahey de yargılanırdı) üzerinde aşılama süreci bitti mi?

sonuçlar etik kurullarda devletin ve üniversitelerin sağlık kurumlarında olup ülkelerde yasal mevzuatlar düzenlenip sonuçlar kamuoyu ve tüm bağımsız akamik çevrelerle paylaşılmış mı?

henüz corona için test sonuçlarında %95 doğruluk oranını yakalamış tartışmasız güvenilir bir kit bile üretemeyenler, virüsün vücudun hangi organında ne kadar tahribat yapacağını, mutasyon ve bulaşı yaşam süreci tamamen muallak bir durumda aşı üretip %95 başarı sağlaması zekama hakaret olarak görüyorum.

kendinizi mümkün olduğu kadar koruyun.
böyle bir imkanınız yoksa aşı olun (olabiliyorsanız) şahsen ben şu evrede yazı tura atıp aşı olacak değilim ki; aşının size virüs bulaşmasını, bu virüsü de ailenize bulaştırmanızı engellemediğini, size bulaşmış virüs olsa bu virüsü öldürmediğini, aşının sizi kaç gün koruyacağını da bilmediğinizi unutmayın.
devamını gör...
arkadaşlar, sap ile samanı bir birine karıştırmayın.
aşı karşıtlığı veya tedaviyi ret etme hakkı vb konumuz değil ki; küresel bir salgında tüm insan hakları özgürlükler (serbest seyahet, ticaret, hasta hakları, mülkiyet vb) gerekirse geçici olarak salgın biten kadar askıya alınır.

yukarıda bahsettim.
insanlar kobay faresi yerine denek oluyor. maymunlar fareler domuzlar yerine gönüllülük esasına göre (yönlendirmeler ile) insanlar ne olduğu ne olacağı bilinmeyen bir aşıyı vücuduna yaptırıyor.
normal şartlarda bunu yapanlara joseph mengele muamelesi yaparlar.
ortalıkta el ile tutulur ve doğruluğu tartışılır tek açıklama aşıyı yapan laboratuar sahipleri "benim aşım senin aşını döver" mihvalinde aşıyı üreten devletin siyasileri.

yapılan onca yanlış ve acele davranışı tüm bilimsel kriterleri süreçleri atlamaları yok saymaları anlıyorum ve ben olsam ben de aynı şekilde davranırdım.
devletler sürü bağışıklığına gitti ki (bu durum, ölen ölsün kalan sağlar bizimdir anlayışı desek yanlış olmaz) ne kadar çaresiz kalındığına işarettir ve sürü bağışıklılığı virüsün daha çok yayılmasına ve mutasyona uğramasına neden oldu.
tek çare zrarın neresinden dönülse kardır diyerek insan hayatı ölümler bir yerde artık istatistik veri olmaya başlamış ve virüs daha fazla mutasyona uğrayıp yapılan çalışmaları analizleri çöp etme riski de varken tüm devletlerin aşılarını insanlar üzerinde faz sonuçlarınıı beklemeden uygulamaya başlamasına dünya sğlık örgütü yeşil ışık yakmak zorunda kaldı.

bizim ekranlarda akademik kesimlerde bu tartışmalar yapılmıyor ama dünya kaynıyor.
virüsün mutasyonu nereye evrileceği bilinmiyor.
şimdiye kadar yapılan tüm araştırma sonuçları çalışmalar aşılar çöp olma ihtimali var ve aşı ile virüs adeta formula yarışında iki araba gibi.

konu aşı karşıtlığı ve yandaşlığı kabul ret etme siyasi dini ideoloji değil.
ne olduğunu bilin diye anlayacağınız dilde basitleştirerek anlatıyoruz.
devamını gör...
zamanı gelince herkes seve seve zorla yaptıracak zaten. o yüzden şimdi isteyen istediği gibi takılsın.
devamını gör...
ülkeye güvenilmediğinin göstergesidir.

bizi yönetenler bizi öyle bir hale soktular ki faydalı bir şeyler yaptıklarında bile acaba diyoruz şüpheyle yaklaşıyoruz.
devamını gör...
aşıya güveniyorum, aşı yapacağız diyenlere güvenmiyorum.
devamını gör...
aşı yaptırmayacak olanları ülkeden dışlasak pırıl pırıl oluruz. cahil kalmaz ülkede, geri kalan herkes mutlu olur.
devamını gör...
50+1 olaydı iyiydi*
devamını gör...
aşı yaptırırsa çinliye dönüşeceğine inanan akrabalarımın dahil olduğu %44'lük kesimdir.
devamını gör...
zamanla düşeceğine inandığım orandır. mesela önce annem de yaptırmayacağım diyordu ama baktı ki çevreden yaptıranlar var, durumlarında da bir değişiklik yok. şimdi sıram gelse yaptırırım diyor. insanların bir sıkıntı olmadığını gördükçe bu düşünceden vazgeçeceklerine inanıyorum.
devamını gör...
eğer öyle bir ℅44 varsa, o güruha ben de dahilim. be idüğü belirsiz bir aşıyı yaptırmak istemiyorum
devamını gör...
belediye seçimlerinde akp oy oranıyla aynıdır. tesadüf?*
devamını gör...
aşıya güvenmeyenler sırtımdan bir bacak daha çıkacak diye beklemiyor zaten. aşının yan etkisini sen göremezsin, o belki 100 yıl sonra gösterir etkisini.
devamını gör...
mantığı itibari ile aşının insanlığa hizmet etmesi, salgını önlemesi beklenirken, her doz aşıdan sonra mutasyonun oluştuğunu ve bu aşılama sürecinin daha da çoğaltılması ile ilgili açıklamalar yapılması insanı geri çeviriyor. aşının içeriğine dair tek bir araştırma yapmayan insan bile aşılamayı destekliyor, çip muhabbeti de tamamen olayın dalgaya alınması ile alakalı. basın bu işi sever, konudan uzaklaştırmayı alaycılıkla başarabiliyorsunuz.
dünya sağlık örgütünün domuz gribi açıklamalarında "domuz gribi salgını ilaç üreticilerinin kârlarını artırmak için bu şirketlerle ortak olarak üretilen bir korku kampanyasıydı" ibaresi var. sizin çok güvendiğiniz sözde bilim adamları sizi çok düşünüyor ya, bence bu yardımseverliğinizi tester olarak california'da yapmayı düşünün derim. kimse canını yolda bulmadı, ben aşıyı yaptırmayı düşünmeyen insana da, yaptırmayı düşünen insana da saygı duyarım ama yersiz dayatmalarınızdan bence vaz geçmelisiniz.
devamını gör...
aşıların güvenilirliğinin sallantıda olması, etkili bir kampanya yürütülememesi, apar topar alınan acil kullanım onayları, sürekli yapılan iki doz yetmeyebilir üçüncü doz olmak gerekir, yok her sene aşı lazım gibi tutarsız söylemler insanları bu fikirden uzaklaştırdı. olmak isteyenler, risk grupları ve öncelikli olması gereken meslek grupları da aşı tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle olmak istese de olamıyor. aşı yokluğundan iki doz arası sürenin uzatılması, yeni mutasyonlar açısından bizi sıkıntıya sokar. umarım artık her konuda çözüme kavuşur aşı mevzusu.
devamını gör...
imsanların anlamadığı şey şu. korona bitti çünkü aşı oldu insanlar. insanlar zannediyor ki zaten bitecekti aşı olmasaydı. sen aşı olmadan bireysel olarak az virüs alıp etkilenmemiş olabilirsin. fakat bunun yaşlısı var, kronik hastası var, bünyesi zayıfı var var oğlu var. aşı olmasaydı da biter miydi? elbette bitecekti. fakat atıyorum şu ana kadar 1 milyon kişi öldüyse 20 milyon kişi ölecekti. yoksa herkes biliyor vücutların elbet bu virüse alışacağını. ama ya alışamayanlar, ya bünyesi kaldırmayanlar? aşı karşıtları işte bu kimselerin hakkına girdi.

ha ben demiyorum ki aşı olan dimdik hayata devam eder. öyle bir şey de yok. sizi de bu işin başına geçirseler dersiniz ki ulan 30 milyon insan öleceğine 100 bin insanın aşıya reaksiyon geliştirmesi iyidir. birini seçmek zorundasınız. evet acımasızca ama en insaflı yöntem de bu. yapacak bir şey yok.

doktorlar sizi kandırdı mı? evet kandırdı. hangi noktada biliyor musunuz? maske konusunda. doktorlar size korunmak için maske takın dedi. evet bir miktar belki korur maskeler de onların asıl hedefi virüsü kaptıysan karşı tarafa bulaştırma fazla diye. insanlara korunmak için maske takın diye gazladılar. size deselerdi ki "sende virüs varsa karşı tarafa bulaştürma diye maske tak" kimse takmazdı. insanoğlu böyle de vicdansız. adama kendini korumak için tak diyorsun da yine takmıyor. başkası için mi maske takacak? aynı şey ameliyathanelerde de böyle. ameliyatta kendini korumak için mi operatörler maske takıyor? yoo. adamın orda ciğerine kadar açmışın vücudunu. nefes versen adama enfeksiyonu kapar.
devamını gör...
amerika menşeli bir aşı karşıtlığı yükseliyor son dönemde. aşılama oranları düştükçe ülke sınırları içinde tamamen eradike olmuş çocuk felci, kızamık vb hastalıklar yeniden görülmeye başladı. orada olduğu gibi burada da aşısız kaçak göçmenler hastalık yayıyor. istemeyen aşı olmaz, çocuklarını da aşılatmaz ama herkes boş inançlarının sonuçlarına katlanmak zorunda. sonra kimse doktor dövmeye kalkmasın. bulaşıcı hastalıklarla mücadelenin en başarılı yolu aşı.
devamını gör...
milletimizin her duyduğuna hemen inanmayan %44'lük bir kesimi olduğunu gösterir ki ümit vericidir. ancak en az bir aşı olanların nüfusa oranı %68. yani %24'lük kesim ya ikna edilmiş yahut zorbalıkla aşılanmış. burada asıl konuşulması gereken bu "mucize" aşının iddia edildiği gibi kalp krizine sebebiyet verip vermediğidir. ancak bilim denilen şey istatistik olduğu için onu da eğip bükmek çok kolay. aşı olanlar arasında kalp krizi oranı artmışsa bunu birileri aşı yüzünden diyeceği gibi bir diğerleri hayır corona herkese bir şekilde bulaştı aşı değil enfeksiyon yüzünden arttı diyebilir.

(bkz: bilim)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk halkının yüzde 44’ünün aşı yaptırmayı düşünmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim