savaş meydanında ordu üç kısıma ayrılır, hilal şeklini alırdı. ortada kalan askerler önce düşmana saldırır sonra geri çekimle numarası yapardı.
düşman bu askerlerin peşine düşünce kenarlarda hilali oluşturan askerler çemberi kapatır, geri çekilirmiş gibi yapan askerler geri döner, düşman çember içine alınırdı. şaşkınlığa uğrayan düşman kendine gelene kadar iş işten geçer, bozguna uğratılırdı.
devamını gör...
bilinen ilk tarihi kaydı maraton muharebesi olan savaş taktiğidir.
devamını gör...
arkadan dolanma
devamını gör...
eski türk devletleri tarafından ki buna osmanlı devleti de dahil, savaşlarda sıklıkla kullanılan, "düşmanı çevreleme" mantığıyla yok etme taktiğidir. o tarihlerde birçok savaşta başarılı olmuş ve düşmana büyük kayıplar verdirilmiştir.

genellikle, düşmanı geniş bir alanda karşılamak üzere plan yapılır. daha sonra ordu birlikleri üç gruba ayrılır ve bir hilal şeklinde düşman çevrelenir. etrafı sarılan düşman askerleri, şoku atlamadan kılıçtan geçirilir ve savaş kazanılır.
devamını gör...
şimdi ananı laciverde boyadım denilebilecek o ana kadar -mış gibi yapılandır.
devamını gör...
hakim tepenin ardına, sağına ve soluna görünmeyecek şekilde ordu dizip, önden yem olarak süvari yollayıp düşmanı üzerine çekerek kıskaca alma taktiği.
devamını gör...
turan taktiği; kurtların doğada avlanma şeklinden geliştirilmiş, başarılı bir savaş taktiğidir. turan taktiğine hilal taktiği ve kurt kapanı da denilir. tarihteki bu taktiğe turan taktiği denmesinin sebebi, türkistanın(orta asya) farsça adı turandan dolayıdır. türk-turan taktiği yani.
turan taktiğinde ilgili ordu, üç bölüğe ayrılarak hilal şeklini alırdı. düşman ordu ise merkezdeki üç bölüğe saldırırdı fakat ilgili ordunun sağlı sollu ayrılmış pusu birlikleri, sahte ricat(geri çekilme) yapıp düşman orduyu pusuya düşürerek savaşı kazanırdı.
ilgili linkler:
1) milliyet.com.tr/amp/egitim/...
2) arkeotekno.com/pg_604_buyuk...
3) aa.com.tr/tr/gundem/sultan-...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel türk savaş taktiği olan turan(hilal) taktiği
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"turan taktiği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim