12 mayıs 1974 istanbul doğumlu türk tiyatro ve sinema oyuncusu,komedyen
bahariye ilkokulu'nu bitirmesinin akabinde özel doğuş lisesi'nde ortaokulu ve liseyi bitiren tolga çevik ilk defa bu okulda tiyatro çalışmalarında bulundu. liseler arası yarışmalarda en iyi oyuncu ödülleri aldı.

. istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı sınavını kazanamaması üzerine yeditepe oyuncuları adlı tiyatroya dahil olmuştur.1996 yılında central missouri state üniversitesi'nin tiyatro anasanat dalı oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sırasında amerikalı ünlü aktör robin williams'tan eğitim almıştır.

tolga çevik, cem yılmaz'ın kardeşi özge yılmaz ile 2004 yılında evlenmiştir. tuna ve tan adında iki çocuğu vardır.

sayısız film ve dizide rol alan tolga çevik günümüzde sahnede artık bir klasik haline gelen doğaçlama oyununun tolgshow isimli doğaçlama oyunu turnelere çıkarak sahnelemektedir.

kendisi ile ilgili burada kelam edilmemesi hoşuma gitmedi kendisi en sevdiğim,efendi ve yetenekli komedyendir .dilimin döndüğü kadar bilgi vermeye vermeye çalıştım .son olarak ot dergisinde eşi özge hanım ile verdiği röportajı da keyifle okumuştum,türkiyenin yetiştirdiği ender yetenekli oyunculardandır.
devamını gör...
tolga çevik > cem yılmaz
devamını gör...
exxen’de tolgshow programıyla sahne alacak komedyendir. kendisi exxen üyeliği alıp almama arasında kararsız kalmama sebep olmuştur. üye olursam sırf bu adam yüzünden olacağım. tolgshow trailer
devamını gör...
tolga çevik bu dünyada ailenden sonra seni en çok seven kişiyim.
devamını gör...
özer atik * ile yaptığı düeti ile başka bir yanını daha gördüğüm, esprilerine çokça güldüğüm komedyenr.

düeti dinlemek isteyenler için;
devamını gör...
tiyatroya 23 yaşında başladığını düşünüyorum. elimde sağlam bir kanıt var.

evdeki eski gazete kupürlerini karıştırırken, karşıma bu çıktı. genel temizliğe kurban etmeden önce fotosunu çektiklerimden. nette yoktur eminim bu görsel. buradan
devamını gör...
adamın erotizm dışında hiçbir olayı yok
devamını gör...
çok iyi insan tahlil ederim. birçoklarının nefes alış verişinden bile secere çıkartırım. hayatınızda görebileceğiniz en nefret edilecek, en ulaşılmaz, en ukala insanlarda ilk 3'e girer bu adam. bakın tanımadan söylüyorum bunu. mükemmeliyetçi insanlarda kendini yerle bir etme, kendini mükemmelleştirme takıntısı vardır. birçok insanın çok seveceği fikri, kendisi beğenmediği için küçük dilinin arkasında bırakır, dile getirmez. ingilizce konuşma şekline bir bakın. konuşma şeklinde bile "eğer bu cümle en iyisi değilse bu ağızdan çıkmaz, çıkmamalı" mesajı verir. en çekilmez, en nefret edilesi, en huysuz, en kendini beğenmiş insanlardan birisidir buna adım soyadım kadar eminim. bu yüzden eşsizdir. başkalarına göre kendini sınırlayan, tabulara göre kendini şekillendiren değil, kendini sadece kendine göre şekillendiren ve başkasının tiksineceği şeyi rahatlıkla yapabilecek, kendisinin tiksindiği fakat bir başkasının çok seveceği şeyi de sırf kendisi tiksindiği için, kendi mükemmeliyetine saygısından dolayı yapmayacak bir adam. başkalarından üstün olduğunu bildiği için cesur, kendisinden çok korktuğu için de korkak bir adam. konuşmalarındaki saf olmayan naiflik, konuşmalarındaki yapmacık tevazu, neden bir tane daha olmadığının en büyük kanıtıdır. bu yüzdendir ki mesleğinin en önde gelenlerinden ve aynı zamandan eşsiz bir hayat aktörüdür. en büyük dezavantajı ise, türkiye gibi bir yerde yaşamış olması ve hiç sevmediğim bazı projelerde rol alması. insanlığı ve yukarıda bahsettiğim özellikleri ayrı şeylerdir. yukarıdaki özellikler basmakalıp düşünce ile kötü insan özelliği zannedilir ki bu da yanlış anlaşılmaya sbeebiyet verir; aksine iyi ya da kötü insan olması ile ilgisiz bir durumdur bu.
devamını gör...
kanada konsolosluğuna çemkirmiş, her şey para ile olmuyor, eskilerin bir sözü var ?
istenmediğin yere gidilmez, seyahati iptal edersin, seyircinin parasını da geri ödersin,
bir daha da önce ilgili makamlardan gerekli izinlerini alır, ondan sonra gösterini ilan edersin.

senin haberin yok, pek çok ülke için de aynısı geçerli, galaksi liderimizin
galaksiler ötesi işleri ve bütün dünyanın kendisini kıskanması yüzünden,
pek çok işadamı dahi vize alamıyor,
vermiyorlar, istemiyorlar
capito...............

devamını gör...
(bkz: never heard of her)
devamını gör...
kendi filmlerinin komik veya güzel olmadığını düşünüyorum. oynadığı rollerde gâyet iyi olmasına rağmen yalvarırım film yapmasın.
onun dışında komedi dükkanı serüveni ile başlamış olduğu doğaçlama tiyatro gösterilerine seneler sonra arkadaşım hoşgeldin, müdür nâptın ve tolgshow ile devam etmiştir. en güzeli komedi dükkanıdır. tolga çevik'in de prime zamanlarıdır. ezgi mola'yı da severim ama arkadaşım hoşgeldin'de oraya yakıştıramamıştım. komedi dükkanı bir efsaneydi hatta bence.
tolga çevik çok zeki ve kültürlü biri. yalnızca rtük denetiminde olduğu için belli bir yere kadar yapabildiği esprileri olduğu için kendisini tekrar edip duruyor gibi görünüyor. onu televizyondaki haline bakarak değerlendirmek bir seyircisinin yapacağı en büyük hata olur çünkü söyleyeceği, yapacağı şeyler kısıtlı. ona rağmen harika programlar da çıkardı adam. tolga çevik'i severim.
bir ara içim dışım komedi dükkanı olmuştu. özer atik (minik) ayrı bir renk, yönetmenimiz başlı başına ayrı bir renk katıyordu. ne güzel programdı!
devamını gör...
komedi dükkanı projesine başladığı ilk günden beri kendisini takip eder, her kanalda da izlerdim.

yaptığı bel altı, erotik şakalar hoşuma giderdi. hatta rahmetli seyfi dursunoğlu'nun öbür yarısı huysuz virjin kadar kabullenmiştik milletçe. yakışıyordu üstüne.

her ne kadar baskılar olsa da, kendini exxen'e satmasını yediremedim. halkın komiği gibiyken veya öyleyken, paralı yere geçti. nazarımda naçizane tükendi.

allah daha güzel yerlerde yaşatsın, daha güzel otomobillere bindirsin. çok severim halen.
devamını gör...
zeki ve başarılı bir komedyen ama şu dvd ve kırbaç şakaları çok sıkmaya başlıyor bir süre sonra.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tolga çevik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim