korku / gerilim / gizem
6 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

yakın zamanda seyrettiğim film, 1973 yapımı orjinal olandan bahsediyorum. b sınıfı film olarak hiç fena değildir.

--! spoiler !--


neil howie isimli bir dedektif polis iskoçya'daki summerisle adası'nda meydana gelen gizemli bir davayı çözmek için bölgeye gider. bir genç kız esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur ve howie onu bulması için görevlendirilmiştir. adaya vardığında bir sürprizle karşılaşan dedektif yerli halktan aslında öyle bir kızın asla var olmadığını işitir. koyu bir pagan inancına sahip olan yerli halk genç kızın varlığını kabul etmedikçe neil howie burada paganizme dair öğrendiği şeylerle birlikte olayların göründüğü gibi olmadığına kanaat getirecek, genç kıza ne olduğunu öğrenebilmek için ada halkına karşı zorlu bir mücadeleye girişecektir.


--! spoiler !--

bir de 2006 yılı yapımı nicholas cage' li versiyonu vardır ama konu cage olunca iki adım geri duruyorum.
devamını gör...
ben bu filmin 2006 (bkz: remake) versiyonuna maruz kalmıştım. evet maruz kaldım. bir (bkz: nicolas cage) filmi ne kadar kötü olabilir ki, pardon o zamanlar öyle demiyordum, nicolas cage filmi nasıl kötü olabilir ki diyerek izlemiştim.

aslında kötü olan film değil de filmin konusu. nicolas cage ismini görünce insan beklentisini farklı tutuyor tabi.

konuyu hatırladığım kadarıyla yazıyorum.

nicolas cage, kaliforniya karayolu devriye polisi edward malus rolündedir. edward, eski nişanlısı ya da sevgilisinden -galiba varlığından haberi olmadığı- kızının kaybolduğuna ve bir adada tutulduğuna dair bir haber alır.

adada, topluluk tamamen ya da büyük oranda kadınlardan oluşmakta. edward kızını aramaya koyulur fakat adada herkes kaybolmayı geçtik kızın var olduğuna dair bile en ufak bir ipucu vermez.

kızını araştırırken garip gurup olaylarla karşılaşır, hatta halüsinasyonlar görmeye başlar.

bundan sonrası spoiler

şimdi film boyunca bekliyorsun ki cage abimiz yeter ulen deyip adanın içinden geçsin ya da ne bileyim bir anda olaylar çorap söküğü gibi çözülmeye başlasın, büyük buhran sonrası artık mücadele ile zafere doğru koşsun falan.

ama yoook. her dakika daha da kötüleşiyor. bir noktadan sonra artık işkence etmeye başlıyorlar.

ha tamam şimdi nişanlısı ya da kızı bir yerlerden çıkacak diyorsun çıkmıyor. cage reisi yakalayıp her türlü dayak işkence faslından sonra wicker man ismini veren mevzuya geçiyorlar.

dallardan yapılmış büyük bir heykelin içinde koyup bizim elemanı adaya bolluk bereket getirsin diye yakıyorlar. nişanlısı ile kızı da kenardan kendilerini kurtarmak için gelen adamın yanışını keyifle izliyorlar.

meğerse bunlar böyle gen kızlarını gönderiyorlarmış "sağa sola, gidin çocuk peydahlayın sonra da adamı mal gibi ortada bırakıp gelin" diye.

lazım olunca bi tanesini seçip gel senden bi velet peydahladım velet piyasada yok diyerek çağırıp şiş kebap yapıyorlarmış.

sizin yapacağınız filmin ben... bak yazarken aklıma geldi yine sinirlendim...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the wicker man (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim